Ασθένειες Ροζέλα με τραυματισμένο ράμφος . Ασθένεια ή κάτι άλλο ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης piopio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

piopio

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαρ 2024
Μηνύματα
2
Καλημέρα ! Επισκέπτομαι εδώ και καιρό το φόρουμ αλλά τώρα αξιώθηκα να κάνω λογαριασμό .. Οπότε γεια σας και απο εμένα

Έχω μια ερώτηση σχετικά με ένα πράγμα στο ράμφος της ροζέλας μου , φαίνεται για τραύμα αλλά πρώτα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα που για εμένα απέκλειαν ως τώρα την πιθανότητα να το έπαθε απο κάποιον εξωγενή παράγοντα :

- Η ροζέλα ήρθε παρέα με ένα κοκατίλ σπίτι γιατί το κοκατίλ χωρίστηκε με το φιλαράκι του και τα'παιξε οπότε τα έβαλαν παρέα , στο μαγαζί τα παρακολούθησαν και μας είπαν πως τα πάνε καλά , και εγώ στο σπίτι εδώ και 2 μήνες περίπου που τα έχω καλά φαίνεται να τα πάνε , δεν ενοχλούν το ένα το άλλο , το βράδυ κοιμούνται δίπλα δίπλα μαζί .. μόνο το κοκατίλ το σκουντάει μερικές φορές σπάνια αλλα χωρίς να δαγκώνει , απλά με ανοιχτό ράμφος το "τσιμπάει" για να πάει σε άλλο πιάτο , κλαδί κτλ. Και όταν το τσιμπάει , ποτέ στο ράμφος .

- Δεν βγαίνουν ακόμα έξω για να χτυπήσουν κάπου . Μέχρι να με συνηθήσουν ελαφρώς αποφεύγω να τα βγάλω μην τυχόν χρειαστεί να τα πιάσω ή να τα πάρω απο κάπου και τρομάξουν ακόμα περισσότερο

Αυτό λοιπόν εμφανίστηκε πριν κανένα 20ήμερο , στην αρχή σαν ένα μικρό απλό ξεφλουδισματάκι , το οποίο θεώρησα πως είναι φυσιολογικό στο ράμφος τους , ελπίζω να μην τα έκανα μαντάρα αλλά τώρα .. μετά εμφανίστηκε ξαφνικά ένα φουσκωματάκι ελαφρύ χρώματος κόκκινο ελαφρύ , το οποίο έμοιαζε σαν υπολείμματα της πιπεριάς που έτρωγε , αυτό έμεινε έτσι για λίγες μέρες και τώρα φαίνεται σαν ό,τι κι αν ήταν αυτό είτε να ξεράθηκε και να έπεσε ή να ξεφούσκωσε , αφήνοντας πίσω αυτό που θα δείτε στην φώτο .

Έχω στείλει φωτο σε δύο κτηνίατρους , αναμένω απάντηση αλλα μέχρι να την πάρω και να πάω και σε κάποιον αν είναι ανάγκη , με βάση την εμπειρία σας μπορείτε να προτείνετε κάτι ; Για τι πρόκειται αυτό και ενδεχομένως πως το αντιμετωπίσατε ; Σας ευχαριστώ πολύ , συγγνώμη για το σεντόνι που έγραψα 😅
 

Συνημμένα

Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τη φωτογραφία. Δεν μου ανοίγει το αρχείο
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: kika
Μίλησα με κτηνίατρους τελικά , πρόκειται για ψωρίαση , θα αρχίσουμε θεραπεία άρα όλα καλά ! Σόρι για την φωτογραφία , ήταν πολύ μεγάλη και αν δεν την έστελνα έτσι δεν έφευγε ..
 
Μήπως είναι ακάρεα; Για τραυματισμό χλωμό το βλέπω. Αυτό το πράγμα στο ράμφος ήταν πρησμένο; Καλό θα ήταν να επισκεφτεί έναν πτηνίατρο (κτηνίατρο που ειδικεύεται σε πτηνά). Επίσης, χώρισέ το από το κοκατιλ για να μην το κολλήσει. Ασχολίαστη αφήνω την λογική του πατροπαράδοτου Έλληνα πετσοπα να βάλει 2 διαφορετικά είδη μαζί. Τυχερό το γεγονός ότι τα πουλιά είναι και τα 2 πολύ ήσυχα και δεν αλληλοσκοτώθηκαν. Μου φαίνεται ότι η μικρές επιθέσεις του κοκατίλ είναι μάλλον παιχνίδια. Αν μπορείς στείλε μια φωτογραφία του κοκατίλ, αλλά και του κλουβιού γενικά, μήπως το πράγμα στο ράμφος το προκαλεί κάποιο παιχνίδι ´η κάποιο λάθος στην διαρρύθμιση. Είχε ένα από τα 2 κάποιο σύμπτωμα ασθένειας όταν πρωτοήρθαν από το μαγαζί; Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@piopio , ο γιατρός είπε όντως τη λέξη ψωρίαση; Είχα την αίσθηση ότι ο όρος αυτός στους ανθρώπους αναφέρεται σε αυτοάνοση ασθένεια, για αυτό και σε ρωτώ.
Το σημαντικό όμως που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι να μας πεις για τη θεραπεία...φάρμακα, δοσολογικό σχήμα και διάρκεια.
Καλή Ανάρρωση εύχομαι.
Υ.Γ. θα έλεγα να κοιτάξεις με φακό και το ράμφος του κοκατίλ να δεις αν βρίσκεις κάτι που να προσομοιάζει λίγο στην εμφάνιση της ασθένειας της ροζέλας, όπως επίσης και να δεις τα πόδια και των δύο τους για "ξηρότητα", φολίδες, ερεθισμό ή εκδορές και μας λες αν υπάρχει κάτι.
 
Back
Top