Φροντίδα Σήμερα θα αποκτήσουμε ένα κοκατίλ, τι να προσέξω;

Toulasarri

PB New Member
Εγγραφή
2 Νοε 2019
Μηνύματα
16
Καλημερα! Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή στη παρέα σας!
Σημερα πρόκειται να αποκτήσουμε και εμεις ενα παπαγαλακι κόκατιλ θα ηθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές τι να προσέξω για αρχη στο διαλεγμα του πουλιού...
Δυστυχώς απο τη πρωτη επίσκεψη μου στο pet shop διαπίστωσα οτι το προσωπικό δεν ήξερε πολλα να μας πει 🥺 φανταστείτε πιο πολλα ήξερα εγω απο αυτα που διαβασα εδω!
Δε σας κουραζω αλλο. Εχω καιρο μπροστά μου να σας ζαλίζω με ερώτησης!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 😁
 
Καλημέρα και καλώς ηρθες! Πες μας λίγα λόγια για σένα τα οποία θα είναι χρήσιμα όπως πχ που μενεις για να ξέρουμε και που βρίσκεται ο πιο κοντινός αξιόλογος εκτροφέας του είδους που ψάχνεις. Επίσης όλοι εδώ μέσα σχεδόν συμφωνούν ότι καλύτερα θα είναι να μην αγοράσεις κατοικίδιο από pet shop και οι λόγοι είναι ότι δεν θα ξέρεις τίποτα για το πτηνό για την υγεία του κτλ. Τέλος θα ήθελες ήμερο ταισμενο στο χέρι ή άγριο πουλάκι;
 
τι να προσέξω για αρχη στο διαλεγμα του πουλιού...
Ξεκίνησε από εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-νέων-πουλιών.17646/

Μετά διάβασε αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/

Αν σου μείνουν απορίες, προσπάθησε να τις κάνεις συγκεκριμένες για να μπορούμε να σε βοηθάμε καλύτερα.
 
Μένω Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα
Εχω 2 παιδιά 8 και 11 χρ. (αυτο δε ξερω ποσο καλο ειναι για το παπαγαλάκι 😂)
Εχω επίσης ενα μικρόσωμο σκυλάκι γιορξαιρ , αυτό με φοβίζει λιγο για το παπαγαλάκι.
Μας ειπαν σπο το πετ οτι σημερα θα φέρουν καινούργια μικρα, το κακο εινσι οτι το ακουσε η μικρη μου και δε κοιμήθηκε ολο το βραδυ απο την αγωνία της το περιμένει πως και πως.
 
Τούλα, η πραγματικότητα είναι ότι πριν φιλοξενήσετε το νέο πουλάκι, θα πρέπει ευθύς - εξαρχής να έχετε αποφασίσει τόσο για το κατάλληλο κλουβί (σωστές διαστάσεις) όσο και για το μέρος στο οποίο θα τοποθετήσετε το κλουβί. Και εννοείται το τελευταίο (το μέρος δλδ) θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ήσυχο και να δίνει τη δυνατότητα το πουλάκι να μπορεί να ξεκουράζεται απερίσπαστο για ένα 12ωρο την ημέρα. Επίσης το σκυλάκι (να το χαίρεστε) δεν θα πρέπει να είναι κοντά στο πουλί, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, και επιπρόσθετα δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να πλησιάσει το κλουβί ή να μένει μόνο του με το πουλί, χωρίς επιτήρηση, διότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Τέλος σε πρώτη φάση το πουλάκι θα πρέπει να παραμείνει ήσυχο αρκετές ημέρες ώστε να αποδεχτεί τις αλλαγές και να εξοικειωθεί μαζί σας.
Προγραμματισμός και προσεκτικά βήματα λοιπόν, και...όταν θα έχετε το πουλάκι, θα χαρούμε πάρα πολύ να το θαυμάσουμε κι εμείς σε φωτογραφίες.
Καλώς να το δεχθείτε
 
Καλωσηρθες γειτονισσα!

Στην θεση σου και με 2 παιδακια ισως να πηγαινα σε ημερο και οχι αγριο πουλακι.
Θα εχει ελαφρως μεγαλυτερο κοστος αλλα θα αποζημειωθεις!
 
Τούλα θα χαρούμε να μας παρουσιάσεις το νέο μέλος της οικογένειας.

Για την επιλογή του δεν ξέρω να σου δώσω κάποια συμβουλή, εάν έχει δακτυλίδι είναι καλλίτερα γιατί θα έχεις κάποιες πληροφορίες βάσιμες για το πουλί.

Της πρώτες μέρες καλό είναι να αφήσετε το πουλάκι να συνηθίσει το περιβάλλον χωρίς συχνές επισκέψεις.

Το κοκατίλ δεν είναι κούκλα να το έχουμε αγκαλιά συνέχεια και να το χαϊδεύουμε, το λέω για τα μικρά σου, όταν ξεθαρρέψει καί έρχεται στην αγκαλιά το χαϊδεύουμε όταν το θέλει, συνήθως το λατρεύουν και με προσοχή που.

Η προίκα της περισσότερες φορές είναι πιο ακριβή (κλουβί, παιχνίδια, τροφές...) από το πουλί, οπότε έχε στο νου σου και αυτό το έξοδο.

Αυτά από εμένα καλώς όρισες στη παρέα μας.
 
Σας ευχαριστώ πολυ όλους για τις απαντήσεις και τις συμβουλές...
Εχω κατσει με τα παιδια και τους τα εχω διαβασει ολα οσα βρήκα στο ίντερνετ και οσα μου είπατε και εσεις για το καινούργιο μέλος της οικογένειας μας!
Θα σας στειλω φωτογραφίες το παπαγαλακι μας αλλα και το κλουβί για να μου πείτε γνώμες και συμβουλές!(θα σας κουράσω λιγο αλλα θελω το πουλακι μας να εχει τα σωστα πράγματα ζηταω τη κατανόηση σας! 😁)
Δεν εχω και πολύ εμπιστοσύνη σε αυτα που θα μου δείξουν στο πετ!
 
θα σας κουράσω λιγο αλλα θελω το πουλακι μας να εχει τα σωστα πράγματα
Δεν κουράζεις, γι' αυτό είμαστε εδώ. 🙂

Με το καλό, περιμένουμε φωτογραφίες.
 
Καλησπέρα! Τι εννοείς ημερο; 🤔
Υπάρχουν παπαγαλάκια που έχουν ταιστει από ανθρώπους στο χέρι και έχουν εξοικειωθεί με τον άνθρωπο οπότε θα έρχεται στο χέρι σου για χαδια κτλ. Σε περίπτωση που δεν είναι το πουλάκι θα φοβάται και δεν θα έρχεται πάνω σας μέχρι να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κάτι το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί
 
Το πηραμε το παπαγαλακι μας αλλα με ανησυχούν 2 πράγματα
1 ) εχει κενο απο φτερα στο κεφαλακι του
2) εχει κατι μαυρο στη πλατη του
Το κενο μπορει να δημιουργήθηκε επειδη μας το βάλανε σε κουτα για να το μεταφέρουμε 😱;
Καταταλα ειναι δραστήριο και πανέμορφο
 
Το πηραμε το παπαγαλακι μας αλλα με ανησυχούν 2 πράγματα
1 ) εχει κενο απο φτερα στο κεφαλακι του
2) εχει κατι μαυρο στη πλατη του
Το κενο μπορει να δημιουργήθηκε επειδη μας το βάλανε σε κουτα για να το μεταφέρουμε 😱;
Καταταλα ειναι δραστήριο και πανέμορφο

Το κενο δεν το ειδατε στο μαγαζι (?) οπως και το μαυρο στην πλάτη.? ( Ωστε να ρωτησετε τι και πως ) Εχω παρει και εγω σε κουτα κοκατιλ και δεν προεκυψε κατι τετοιο υστερα απο κανενα 40λεπτο μεσα.

Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο.
 
Εαν πήρατε λευκό ή κίτρινο κοκατίλ το κενό πίσω απο το λοφίο δεν είναι ασυνήθιστο. Είναι γεννετικό "ελάττωμα" που στην ουσία δεν συνδέεται με οργανικά προβλήματα συνήθως. To "κάτι μαύρο" στην πλάτη του δεν παραπέμπει κάπου.

Φωτογραφίες μπορείτε να βάλετε; Φοράει δαχτυλίδι στο πόδι του; Είναι ήμερο;
 
Back
Top