Γενικά Σας ''μιλάει'' εσάς το καναρίνι σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης XGEORGE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ζει σε ένα προστατευμένο περιβάλλον κ θέλει κάποιον όμως να νικάει σαν αρσενικό που θέλει να κυριαρχεί! Το χαίρεται κ εκστασιάζεται που σε κάνει να τον φοβάσαι με το άνοιγμα των φτερών του, το τρεμοπαιγμα (πιστεύω είναι ενθουσιασμός) κ το άνοιγμα του ράμφους! "Κοίτα πόσο φοβιστικος είμαι.! Τρέμετε! 😆"
Αυτό πράγματι όταν συμβαίνει συνοδεύεται με κράξιμο, δλδ με επιθετική φωνή. Πιο κάτω όμως περιγράφεται σαν τιτίβισμα και για αυτόν τον λόγο δεν συμπεριέλαβα την επιθετικοαμυντική ερμηνεία.

Όταν λοιπόν πλησιάζω πολύ κοντά στο κλουβί & του δίνω απανωτά "φιλάκια", αρχίζει να τιτιβίζει δυνατά ανοίγοντας ταυτόχρονα τα φτερά του κοιτάζοντας με, σαν να είναι έτοιμο να πετάξει, ή, όπως κάνουν τα μικρά τα πουλάκια στη φωλιά όταν η μανούλα τους έρχεται κοντά για να τα ταΐσει κι αυτά χτυπάνε τα φτερά κι ανοίγουν τα στοματάκια τους.
Γιατί όμως μου ανέφερες τις ζευγαρώστρες; Δεν κατάλαβε η ξανθιά... 😜
Στις αναφέρει πιθανά γιατί συνήθως το μήκος 60 εκατοστών βγαίνει σε ζευγαρώστρα. Επίσης οι ζευγαρώστρες έχουν το πλεονέκτημα ότι σε εξωτερικό χώρο μπορείς να απομονώσεις με το χώρισμα για λίγο το πουλί στη μία πλευρά ώστε να βάλεις το χέρι σου μέσα στον άλλον για να βάζεις μπανιέρα ή αυγοθήκη, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος το πουλί να διαφύγει.
 
@ianos
Πιο κάτω όμως περιγράφεται σαν τιτίβισμα
Ναι, έχεις δίκιο Γιάννη @ianos, εάν παίζει τον κυρίαρχο, κάνει ένα κράξιμο κ ανοίγει απειλητικά το ράμφος. Νόμιζα ότι η Νικόλ αυτό εννοεί τιτιβισμα. Που να το σκεφτώ; Συνήθως κράξιμο εγώ ακούω! 🤭
@Nicol13 τις ζευγαρώστρες τις ανέφερα για τους λόγους που σου ανέφεραν ο @Akanthillis κ ο @ianos . Τους προσφέρουν χώρο για να πετάνε κ να γυμνάζονται κ έχεις την επιλογή να τοποθετείς το χώρισμα στην μέση όταν τους δίνεις τροφή κ νερό κ έτσι ούτε αγχώνονται ούτε μπορούν να δραπετεύσουν. Επιπλέον εάν επιλέξεις αυτές που έχουν αποσπώμενη σχάρα κ συρτάρι (είναι οι κινέζικες στην τιμή που σου είπα), κάνουν πιο εύκολο το καθάρισμα.
Καλά έκανες με τα στικς. Κ αν έχεις απορίες για την διατροφή τους άνοιξε νέο θέμα να σου απαντήσουν τα έμπειρα μέλη.
Καλημέρα να έχουμε.
 
Back
Top