Γενικά Σας παρουσιάζω τον νέο μου φίλο

Lefteris10

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2022
Μηνύματα
18
Πόλη
Athens
Καλησπέρα σε όλους. Σας παρουσιάζω τον νέο μου φίλο. Τον προηγούμενο τον έχασα λόγω πνευμονίας😞. Δυστυχώς ήμουν νέος στον χώρο αλλά απο τα λάθη μαθαίνουμε! Ευχαριστώ πολυ τον Σταύρο και το www.petgo.gr για τις τροφές και τον εξοπλισμό! Καλή μας αρχή !!

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
@Lefteris10 , να χαίρεσαι το νέο σου φιλαράκι!
Το κλουβί του από ό,τι βλέπω είναι το ίδιο με αυτό του προηγούμενου καναρινιού σου....διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Έτσι λοιπόν οφείλω να σου πω ότι αφενός το κλουβί είναι μικρό, καλύτερα να πάρεις μια ζευγαρώστρα τουλάχιστον 60 εκ. μήκους, για να μπορεί και το πουλάκι να ανοίγει λίγο τα φτεράκια του (σαν να λέμε να γυμνάζεται λιγάκι). Γενικότερα όσο μακρύτερο το κλουβί, τόσο και καλύτερα.
Σχετικά με το προηγούμενο καναρίνι, το οποίο μάλλον διαβίωνε στο ίδιο κλουβί....πες μας, πώς προέκυψε η διάγνωση πνευμονία; Την έκανε γιατρός, κτηνίατρος, με γνώσεις σε πτηνά, ο οποίος εξέτασε το πουλί; Κι αν ναι, μήπως ανέφερε σε τι οφειλόταν η πνευμονία;
Σε ρωτώ συγκεκριμένα διότι, οποιοσδήποτε άλλος να έκανε τη διάγνωση, μπορεί να σφάλλει και το προηγούμενο πουλί να είχε ο,τιδήποτε....αλλά και πνευμονία να είχε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και κατά πόσο ήταν μεταδοτική (συνήθως επειδή οφείλονται σε βακτήρια ή ιούς μεταδίδονται αναλόγως της μολυσματικότητας του παθογόνου). Και αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι το κλουβί, θα έπρεπε να απολυμανθεί κατάλληλα, καθώς και τα σχετικά συμπράγκαλα (ταΐστρες, ποτίστρες, κλαδάκια κλπ). Αλλά αυτό το "κατάλληλα" που γράφω έχει σαφώς να κάνει και με το είδος του παθογόνου. Επίσης, αν δεν είχε γίνει σωστή διάγνωση, οι τροφές θα έπρεπε να πεταχτούν και να αγοραστούν νέες, συσκευασμένες, με εμπορική ονομασία, τις οποίες θα άνοιγες εσύ...κι αυτό γιατί το παθογόνο θα μπορούσε να το έχει κολλήσει ο ένοικος από την τροφή του. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν είναι.
Απολογούμαι αν όλα τα παραπάνω είναι αρνητικά, στα σίγουρα δεν θέλω να σου χαλάσω τη χαρά που έχεις με τον νεοαφιχθέντα φίλο σου, απλά θα ήθελα (όπως είμαι σίγουρος κι εσύ) να τον έχεις πολλά πολλά χρόνια παρεΐτσα σου, κι επομένως καλό θα ήταν να αγοράσεις άμεσα μια κινέζικη ζευγαρώστρα (συρόμενο ταψί, συρόμενη σχάρα, 6 θέσεις για ταΐστρες, πλαϊνές πόρτες, δυνατότητα χωρίσματος, ώστε να μπορείς απομονώνοντας το πουλί στο ένα τμήμα, να βάζεις το χέρι σου μέσα, πχ. για μπανιέρα ή αυγοθήκη....και κυρίως μεγαλύτερος χώρος)
Να τον χαίρεσαι και πάλι
 
@ianos καλησπερα φιλε μου. Αρχικα η διαγνωση εγινε απο πτηνιατρο . Και αν και ασχετος εγω μπορω να συμφωνησω διοτι πριν 10 μερες περιπου ειχε απιστευτο αερα και εγω ημουν βραδινη βαρδια και δεν μπορεσα να τον βαλω μεσα στο σπιτι. Επειτα απο 3 μερες προσπαθειας απο το ιδιο μαζι με αντιβιωση και βιταμινες δυστυχως το πουλι κατεληξε. Ακαρεα και τα σχετικα δεν ειχε . Κλουβι τροφες εξαρτηματα τα παντα βασικα πεταχτηκαν. Λογω χωρου καθαρα δεν πηγα σε μια λυση μεγαλυτερου κλουβιου. Θα το εχω ομως στο νου μου μηπως κανω καποια αλλαγη στο σπιτι.
 
Κλουβι τροφες εξαρτηματα τα παντα βασικα πεταχτηκαν.
Ευτυχώς. Η αλήθεια είναι ότι το κλουβί του μοιάζει πολύ με του προηγούμενου καναρινιού, και προφανώς τα μπέρδεψα. Να σου ζήσει και πάλι!
 
@Lefteris10 ωραίος ο τυπακος σου Λευτέρη. Να τον χαίρεσαι! 😊
Ένα σχόλιο. Εάν το χαρτί κουζίνας το έχεις πάνω από την σχάρα, τοποθέτησε το κάτω από αυτή, να μην πατάει ο κύριος (κύριος σωστά;) τις κουτσουλιές του. Ονοματάκι δεν είπες.☺️
 
@Lefteris10
Τον εβγαλα «γαριδάκι» ετσι χωρις λογο
Προφανώς γιατί είναι νόστιμος κ χαριτωμένος. 🤗
Ναι το χαρτι ειναι κατω απο τη σχάρα!
Σορυ, δεν φαινόταν καθαρά στο βίντεο.
Να τον χαίρεσαι κ να ζήσετε πολλά χρόνια μαζί. ☺️
 
Αυτο εχει μεγαλυτερο βάθος αλλα λιγο μικρότερο υψος
Λευτέρη στα κλουβιά των καναρινιών δεν έχει μεγάλη σημασία το βάθος. Πρέπει να έχουν αρκετό μήκος για να μπορεί το πουλάκι να διανύει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση πετώντας δεξιά και αριστερά, όπως βλέπουμε το κλουβί.

Αν τελικά αποφασίσεις να αντικαταστήσεις αυτό, να κοιτάξεις όπως είπε και ο Γιάννης για κάποια ζευγαρώστρα από 60 εκατοστά και άνω.

Να τον χαίρεσαι τον κούκλο.
 
Back
Top