Αναπαραγωγή Σε ποια θερμοκρασία δίνουμε την κρέμα στους νεοσσούς lovebirds;

Spirosmpant

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιουλ 2019
Μηνύματα
17
Σχετικά με την προετοιμασία της κρεμας, τη δίνουμε στα πουλάκια στην ίδια θερμοκρασία που τη φτιάχνουμε;
 
Η κρέμα ταΐσματος νεοσσών έχει πάνω στην ετικέτα της οδηγίες, μεταξύ των οποίων και η θερμοκρασία. Επίσης διαδικτυακά θα μπορούσες ίσως να δεις πιο αναλυτικές οδηγίες για το τάισμά τους. Ένα θέμα που μπορεί να σε βοηθήσει είναι το https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
στο οποίο αναφέρεται θερμοκρασία ταΐσματος οι 39-40 βαθμοί Κελσίου. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως θα δεις, οι οποίοι είναι καθοριστικοί κατά το τάισμα των νεοσσών, όπως η καθαριότητα νεοσσού και σκευών, η αραίωση της κρέμας ανάλογα με την ηλικία του πουλιού, η συχνότητα θρέψης του, η ποσότητα του κάθε γεύματος κλπ.
Έχεις υπόψη σου να ταΐσεις κάποια πουλάκια; Κι αν ναι, τι είδους και για ποιόν λόγο;
Καλή Επιτυχία
 
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση, έχω ένα ζευγάρι Λοβ και τρία μικρά 15-14-12 ημερών, θέλω να ξεκινήσω τάισμα στο χέρι. Έχω ενημερωθεί νομίζω πάρα πολύ καλά. Έχω επίσης μια μικρή εμπειρία αλλά δεν το έχω κάνει μόνος
 
Τα πουλάκια είναι πολύ μικρά και καλό θα είναι να τα αφήσεις να τα ταίζουν οι γονείς, από ότι έχω διαβάσει σε άλλα αντίστοιχα θέματα μάλλον μετά τους 2 μήνες θα μπορούσες να ασχοληθείς με το τάισμα τους.
Αν θέλεις περίμενε να σου πούν την γνώμη τους οι φίλοι που εκτρέφουν παπαγάλους και έχουν μεγάλη εμπειρία.

Να τα χαίρεσαι!
 
Διάβασε κι αυτό. https://community.petbirds.gr/threads/Ανατροφή-νεοσσών-με-τη-μέθοδο-του-co-parenting.18065/

Ακόμη κι αν απλώς τα βγάζεις και τα κρατάς για λίγη ώρα μερικές φορές μέσα στη μέρα θα είναι το ίδιο ήμερα. Η θερμοκρασία της κρέμας είναι ζωτικής σημασίας. Από κάψιμο ανοίγει τρύπα στον πρόλοβο κι απο πιο κρύα κρέμα ο πρόλοβος πιάνει μύκητες και το πουλάκι καταλήγει αν δεν θεραπευτεί. Έχουμε μερικά θέματα με τέτοια κατάληξη ας μην τα σκαλίσω καλύτερα. Χωρίς ψηφιακό θερμόμετρο φαγητού μην επιχειρήσεις τάισμα καλύτερα.
 
Back
Top