Διατροφή Σε ποια ποσότητα και πόσες φορές την εβδομάδα να δίνω σπόρους υγείας;

panos35

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουλ 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
καλησπέρα σας σε ποια ποσότητα και πόσες την εβδομάδα θα δίνω? για τι στο pet shop μου είπαν πως την βάζω με την κυρία τροφή μέσα ισχύει αυτό που μου είπαν?
 
Σπόρους υγειασ μου είχαν προτείνει στο pet city στισ αρχεσ σαν τονωτικο για το καναρινι μου ήταν σε χύμα μορφή σε ένα απλό σακουλακι και δεν το πήρα τελικά. Το δικό σου είναι σε σφραγισμενη επώνυμη συσκευασία? Πάντως νομίζω πως δίνεις 2,3 φορές την εβδομάδα περίπου ένα κουτάλι του γλυκού. Εγώ θα την έβαζα ξεχωριστά για να μην επηρεασω την βασική του τροφη
 
@Tony Forpus και εγω αυτο πιστεύω, μου ειχαν πει πως περιέχει σπόρους μαρουλιου, μαραθου και κάτι αλλους σε ένα μικρό σακουλάκι. Είχα διαβάσει κ ενα παλιό Φόρουμ του 2009 και δεν ψηθηκα να τους παρω. Δεν ξέρω αν ο @panos35 πήρε κάτι τέτοιο.
 
για τι στο pet shop μου είπαν πως την βάζω με την κυρία τροφή μέσα ισχύει αυτό που μου είπαν?
Όχι δεν ισχύει. Αυτοί οι σπόροι είναι συνήθως μικρότεροι από αυτούς του βασικού μείγματος σπόρων και όταν αναμειγνύονται όλοι μαζί καταλήγουν στον πάτο της ταΐστρας και τελικά πετιούνται. Καλό είναι να μπαίνουν σε ξεχωριστό σκεύος για να μπορεί να ελέγχεται αν καταναλώνονται και πόσο.

Σχετικά με τη συχνότητα, δεν έχει σημασία. Είναι απλά σπόροι, οι οποίοι είναι συνήθως πιο λιπαροί από αυτούς της βασικής τροφής, οπότε αν το καναρίνι σου είναι τροφαντό, καλό είναι να τους αποφεύγεις. Αν είναι στα "κιλά" του, μπορείς να δίνεις όσο συχνά θέλεις αρκεί να παρακολουθείς και να φροντίζεις να μην τρέφεται μόνο με αυτούς. Η βασική τροφή είναι το μείγμα σπόρων της ταΐστρας και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

Ποιο μείγμα σπόρων του δίνεις;
 
Back
Top