Ασθένειες Σε τι δοσολογία χορηγούμε το Vetermec στα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosel1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Με τι δοσολογια το χορηγουμε στα καναρια
Ivomec: 1 cc ανά 453 ml νερού. Το βράδυ αφαιρούμε την ποτίστρα και το πρωί την επιστρέφουμε με Ivomec νερό για μια (1) ώρα για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα πτηνά έχουν πιει. Τότε βάζουμε σκέτο νερό γιατί ιβερμεκτίνη είναι πολύ επιθετικό εντομοκτόνο. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 15 ημέρες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Η ιβερμεκτινη δε διαλυεται σωστα στο νερο. Πρεπει πρωτα να διαλυθει σε ενα υγρο απο το φαρμακειο και μετα να προστεθει στο νερο. Θα ρωτησω τον κτηνιατρο που μου το ειπε και θα σας το πω, περασε καιρος απο οταν το συζητουσαμε.
 
Η ιβερμεκτινη δε διαλυεται σωστα στο νερο. Πρεπει πρωτα να διαλυθει σε ενα υγρο απο το φαρμακειο και μετα να προστεθει στο νερο. Θα ρωτησω τον κτηνιατρο που μου το ειπε και θα σας το πω, περασε καιρος απο οταν το συζητουσαμε.
Προπυλενικη γλυκολη. Στα φαρμακεια.
 
Μπορεί να αραιωθεί με προπυλενογλυκόλη ή με ένα φυτικό έλαιο όπως το canola και στο νερό
Είναι επίσης δυνατόν να αραιώνεται ορισμένες μορφές ιβερμεκτίνης με νερό για άμεση χρήση.

http://www.guinealynx.info/ivermectin_products.html
 
Καλησπέρα σε όλους,έχω μπερδευτεί με τη δοσολογία. Ποια είναι σωστή 1ml σε 940ml νερου( όπως αναφέρει το άρθρο) ή 1 ml σε 453ml νερού(όπως σε αυτό το post);
Επίσης, στο άρθρο αναφέρουν πως πρέπει να αφήσουμε το φάρμακο 36 ωρες. Σε αυτες τις 36 ώρες περιλαμβάνουμε και τη νύχτα; Ή ξεκινάμε το μέτρημα απο το πρωί πάλι;
 
Επίσης, στο άρθρο αναφέρουν πως πρέπει να αφήσουμε το φάρμακο 36 ωρες. Σε αυτες τις 36 ώρες περιλαμβάνουμε και τη νύχτα; Ή ξεκινάμε το μέτρημα απο το πρωί πάλι;
Είναι 36 ώρες συνεχόμενες, από την αρχή της χορήγησης μέχρι το τέλος. Πρόκειται για εμπειρική αναφορά από τον Αλέξανδρο, στο άρθρο για τη χρήση της Ιβερμεκτίνης στα πουλιά.

Δεν γνωρίζω ακριβώς ποια είναι η ακριβής δοσολογία.
 
Η δοσολογια ειναι 1ml στα 940 ml, δηλαδη σχεδον το λιτρο. Να κλεισει 36 ωρες η παρουσια του φαρμακου στη ποτιστρα, δηλαδη 1μιση μερα αν μπορεις και το ανανεωσεις 2 φορες δηλαδη να βαλεις το φαρμακι και να το ανανεωσεις μετα απο καθε δωδεκαωρο ειναι οτι καλυτερο. Θ σου πω τι εκανα εγω για να μην χαθουμε στη μεταφραση. Ξεκινησα την πρωτη μερα γυρω στις 7 το πρωι, πριν ξημερωσει δηλαδη και πιουν νερο τα πουλια. Μετα το αλλαξα το νερο το μεσημερακι ωστε να πιουν και πριν την δυση του ηλιου νερο. Οταν νυχτωσε, εβγαλα τις ποτιστρες,τις επλυνα καλα και τις ξαναεβαλα παλι την αλλη μερα στις 7 το πρωι με φαρμακο παλι το οποιο το αφησα μεχρι που νυχτωσε, Την νυχτα εβγαλα τις ποτιστρες,τις επλυνα παλι καλα και εβαλα καθαρο νερακι. Εκανα επαναληψη μετα απο 8 μερες. Δεν αραιωσα το φαρμακο σε αλλο υγρο πριν οπως ειχα διαβασει σε διαφορα φορουμ γιατι αυτος που μου συνεστησε την πρακτικη αυτη το δουλευει ετσι, σκετο στο νερο και εχει αποτελεσματα. Κια μοια συμπληρωματικη δραση του βετερμεκ ειναι οτι ειναι ΚΑΙ κατα της ψειρας (δεν το πιστευα αλλα γνωστοθι μου εκτροφεις αρκετα επιτυχημενοι το χρησιμοποιουν και γιαυτο το λογο)
 
δεν εχω κανει καποια αναλυση αν διαλυεται, αραιωνεται κτλ στο νερο. Αυτος που μου το προτεινε το δουλευει ετσι με επιτυχια και το συνεχισα και εγω. Οι γνωμες πραγματικα ειναι παρα πολλες για πολλα πραγματα πανω στην εκτροφη. Εμεις παιρνουμε πραγματα που δουλευουν στον ανθρωπο, στα σκυλια (φροντλαιν), στα μοσχαρια (βετερμεκ) και τα προσαρμοζουμε στην εκτροφη των πτηνων. Σιγουρα πολλα απο αυτα ει ναι λαθος, σε δοσολογια σε χρηση σε χιλια δυο πραγματα. Μαθαινουμε απο την εμπειρια. Για παραδειγμα, στο βετερμεκ επιλεξανε την χορηγηση 36 ωρων γιατι στις 48 ωρες που το δοκιμασαν ειχαν απωλειες σε πουλια. Για ολα Γιαννη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ επικρατει ενας μπακαλιστικος τροπος υπολογισμου. Απλα οτι δουλευει αρκετο διαστημα σωστα, με αποτελεσμα και χωρις απωλειες καποιοι απο εμας εχουν διαλεξει να το συνεχιζουν.
Ενα αλλο παραδειγμα της αγνοιας μας ειναι οτι μεχρι περισι θεωρουσαμε ιδανικη δοσολογια του μηλοξυδου τα 3 ml και σε περιπτωσεις που ειχαμε προβλημα τα 5 ml. Σε τελευταιες δοκιμες η δοσολογια 50 ml στο λιτρο θεωρειται ανεκτη στα πουλια, χωρις παρενεργειες και με αποτελεσματα.Φαινεται οτι πραγματικα γνωριζουμε πολυ λιγα πραγματα και γιαυτο ειναι μεγαλη αναγκη να μοιραζομαστε αποψεις και εμπειριες
 
Από τα λίγα που γνωρίζω λόγω της ελαιώδους μορφής του δε διαλύεται στο νερό.
Και ρώτησα να μάθω αν εσύ είδες να ομογενοποιείται με το νερό όταν το χορήγησες.
 
Καλημέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το καναρίνι είναι στη κατοχή συγγενή μου στη Κύπρο, είναι αρσενικό πέντε ετών και τα συμπτώματα έχουν ως εξης: γενική αδιαθεσία(σποραδικά φουσκώματα, λιγοστή κινητικότητα, καθόλου κελαηδημα), κυρίως τη νύχτα ακούγονται ήχοι σα να σπάει σποράκια, η διατοφή του ίσως να γίνεται με μειωμένη όρεξη. Παρουσιάστηκαν πριν ένα μήνα.Αρχικά έλαβε θεραπεία με pulmosan, στη συνεχεια vetermec και τωρα βρισκεται στη φάση εισαγωγης του δευτερου κύκλου θεραπείας αυτου του τελευταίου. Δεν έχει παρουσιάσει εμφανή βελτίωση. Επέλεξε την αλλαγή σε vetermec λόγω της λεγόμενης βιαιότητας του pulmosan. Καθόλη τη διαρκεια της θεραπείας λαμβάνει αντιβίωση και βιταμίνες με ένδειξη dailly. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως πρέπει να του πώ να σταματήσει, ναι; Πριν τεσσερα χρόνια παρουσίασε παρόμοια συμτώματα τα οποία και αντιμετωπίστηκαν με pulmosan. Η γενική υγιεινή διαβίωσης είναι εγγυημένη,το μόνο περίεργο είναι το γεγονός οτι τους τελευταιους πέντε μηνες το πουλάκι βρίσκεται μέσα στο σπίτι λόγω πρότερης επίθεσης αρπακτικού πουλιού.
Δεν γνωρίζω περισσότερα, η βοήθειά μου έγκειται στην αποστολή άρθρων του site.Ισως πρέπει να αποστείλω και αυτό:
https://community.petbirds.gr/threa...ρεα-της-τραχείας-στα-πτηνά.23651/#post-265550
 
@Deukalion τη διάγνωση ότι το καναρινάκι πάσχει από ακάρεα της τραχείας ποιος την έκανε;
Η διάγνωση είναι πολύ δύσκολη! Χρειάζεται εμπειρία και πάλι δύσκολο να τα ανιχνεύσεις με το μάτι. Και ρωτάω ποιος έκανε τη διάγνωση γιατί έχω ρωτήσει γιατρό με 2 χρόνια εξειδίκευση στα εξωτικά ζώα (χελώνες, παπαγάλους κτλ) και μου έχει πει πως πιο πιθανό είναι για ένα καναρίνι αυτοί οι "περίεργοι ήχοι" να οφείλονται σε αναπνευστικό πρόβλημα, μιας και τα καναρίνια έχουν πολύ ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα, παρά σε ακάρεα της τραχείας που είναι σπάνια στα καναρίνια. Πιο συχνά προσβάλουν τα παραδείσια και τα εξωτικά πουλιά. Έχω παρατηρήσει πως έναν ήχο να κάνουν τα καναρίνια μας, ο οποίος δεν είναι συνηθισμένος, αμέσως όλοι λένε δώσε Pulmosan! Αλλά ας μην ξεχνάμε πως αυτό το φάρμακο είναι δηλητήριο! Και πως τα συμπτώματα των ακαρέων και των αναπνευστικών προβλημάτων είναι ίδια! Οπότε προσοχή με το Pulmosan ή το Vetermec και ποιον συμβουλευόμαστε πριν δώσουμε δηλητήριο στα καναρίνια μας!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δεν υπάρχει διαφωνία. Και εγω σταθερά πρότεινα αναπνευστικό πρόβλημα έστω και αόριστα λόγω του οτι είναι μέσα στο σπίτι.Φαντάζομαι οτι επέλεξε την ασθένεια λόγω πρότερης αντιμετώπισης συμπτωμάτων με pulmosan και δεν έγινε διάγνωση απο ειδικό λόγω της σπανιότητάς τους. Του έστειλα και το link για την τρίτη εναλλακτική που ούτως ή άλλως είχα αναφέρει.
Θέλω να κάνω μια διόρθωση: το πουλάκι έλαβε αντιβίωση κατα τη διάρκεια θεραπείας με pulmosan, αντιβίωση που περιείχε και βιταμίνες. Εκτοτε λαμβάνει μερα παρα μέρα μόνο βιταμίνες dailly.
Εγω Αλίκη τί να προτείνω;Να μπει στο δεύτερο κύκλο vetermec, να κάνει θεραπεια με baycox ή να τα αφήσει όλα και να γνωρίζει οτι κάνει το σωστό και πλέον ενδεδειγμένο αναζητώντας πάση θυσία την γνώμη ειδικού;
 
Να μπει στο δεύτερο κύκλο vetermec, να κάνει θεραπεια με baycox
Αυτό δεν μπορείς να το προτείνεις γιατί όση εμπειρία και να έχεις μπορεί να πάρεις στο λαιμό σου ένα πουλάκι.

Εγω Αλίκη τί να προτείνω;
Αυτό ->
να τα αφήσει όλα και να γνωρίζει οτι κάνει το σωστό και πλέον ενδεδειγμένο αναζητώντας πάση θυσία την γνώμη ειδικού;

Και η λίστα:
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Την έχω δεί τη λίστα αλλά το πουλάκι είναι στη Κύπρο.
Με αρκετό γιουχάρισμα και επειδή δεν συνέρχεται το πουλάκι αποφάσισε να πάει σε γιατρό.Ψάχνω τώρα καταλόγους για Λευκωσία και του στέλνω.Αν γνωρίζει κανείς;
Επίσης υπάρχει κάποια ειδική ή γενική εξέταση που γίνεται, γιατί γιατρός μπορει να μη βρεθεί αλλά κτηνιατρικό εργαστήριο ναι.
 
Δυστυχώς εγώ για Κύπρο δεν γνωρίζω... @Ariadnh μου εσύ μήπως γνωρίζεις κάποιον κτηνίατρο με γνώσεις στα πτηνά ή κάποιο εργαστήριο;
 
Καλησπερα. Δυστυχώς κυπριος πτηνιατρος δεν υπαρχει. Το εχω ψαξει. Αμφιβαλλω κι ολας αν οι κτηνιατροι γνωρίζουν κατι. Τουλάχιστον Λεμεσό που ρωτησα δεν εχουν γνώσεις πανω σε πτηνά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top