Γενικά Σημάδια θερμοπληξίας σε καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης paul.
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

paul.

PB New Member
Εγγραφή
8 Νοε 2011
Μηνύματα
75
Πόλη
Κέρκυρα
Γεια σας μόλις γύρισα σπίτι και πήγα να βάλω νερό στα καναρίνια μου και το ένα έχει κάτσει κάτω και μάλλον από τη ζέστη. Τι να κάνω;
 
Μπορείς να βάλεις άμεσα στην ποτίστρα almora. Θα το βρεις σε φαρμακείο. Σε περιπτωση που δεν πάει στην ποτίστρα μόνο του θα σου πρότεινα να του χορηγήσεις εσύ. Αμεσα να το μεταφέρεις σε δροσερό μέρος.

Αν θές πές μας που είναι τα πουλάκια. Σε μπαλκόνι ή δωμάτιο;
 
Στο μπαλκονι τα έχω

Να το μεταφέρεις σε δροσερό μέρος και να του χορηγήσεις ηλεκτρολύτες όπως σου είπα πιο πάνω. Οι μέρες με καύσωνα είναι δύσκολες για τα πουλάκια στα μπαλκόνια.
 
Με να φέρω ηλεκτρολύτες τι μπορώ να κάνω..?δε έχω μεταφορικό μέσο..
 
Με να φέρω ηλεκτρολύτες τι μπορώ να κάνω
Οι ηλεκτρολύτες είναι τα θρεπτικά συστατικά που κρατούν το ισοζύγιο των υγρών στον οργανισμό σε φυσιολογικά επίπεδα. Η θερμοπληξία είναι μια κατάσταση που προκαλείται από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες, που έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση (μείωση του ισοζυγίου των υγρών στον οργανισμό) η οποία με τη σειρά της προκαλεί εξάντληση, αδυναμία συγκέντρωσης, πυρετό, και σε ακραίες περιπτώσεις καρδιακή αρρυθμία μέχρι και θάνατο.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις την αιτία που προκάλεσε την θερμοπληξία και στη συνέχεια να αναπληρώσεις τα θρεπτικά συστατικά που θα κρατήσουν το επίπεδο των υγρών του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα.
 
@Stavros ας ελπισουμε οτι το εβαλε σε δροσερο μερος οπως εγραψα πιο πανω.
 
Για έκτακτες καταστάσεις βάζεις λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι (μια πρέζα) σε νερό (φλιτζανάκι καφέ) και φτιάχνεις μόνος σου ηλεκτρολύτες...
 
και λίγο αλάτι (μια πρέζα)
Σίσσυ, για τον άνθρωπο είναι μια χαρά η συνταγή αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κάνει να καταναλώσουν αλάτι τα πουλιά με αυτόν τον τρόπο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σίσσυ, για τον άνθρωπο είναι μια χαρά η συνταγή αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κάνει να καταναλώσουν αλάτι τα πουλιά με αυτόν τον τρόπο.


Zάχαρη ή μέλι κάνουν σίγουρα. Για το αλάτι δεν είμαι κι εγώ σίγουρος.
 
Καλο ειναι να μην τρωνε καθολου αλατι. Αλλα αν προκειται να τα σωσεις να μην πανε στον αγιο πετρο καλυτερα να βαλεις οτι βρεις απο το τιποτα 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σας ευχαριστώ όλους για την βοηθεια αλλά το καναρινακι μετά από μισή ώρα από την δημοσίευση μου πέθανε..λυπάμαι πολύ γιατί δε πρόλαβα να το βοηθησω..Ίσα ισα το έβαλα σε δροσερό μέρος ωστόσο ήταν πλαγιασμένος και ήξερα ότι έχει πολύ λίγες πιθανότητες.. Και όντως μέχρι να φτιάξω λίγο νερό με ζάχαρη είχε πεθάνει..σας ευχαριστώ.. Τώρα το μόνο που μένει είναι να προσέξω τα άλλα.. ☹
 
Back
Top