Φροντίδα Σκέφτομαι να πάρω Cockatoo galah αλλά λείπω πολλές ώρες από το σπίτι

Καλησπερα σκέφτομαι να παρω το συγκεκριμένο είδος και το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ! 6 ώρες το πρωί και 4 το απόγευμα. Υπάρχει προοπτική η είναι χαμένη υπόθεση? Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να τον έχω μαζί μου στην δουλειά εάν δεν την παλεύει μόνος του σε μεγάλο κλουβι με πολλά παιχνίδια εννοείται, τροφή και νερό! Όποιος μπορεί να με βοηθήσει με εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος. Ευχαριστώ!

Καλησπερα σκέφτομαι να παρω το συγκεκριμένο είδος και το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ! 6 ώρες το πρωί και 4 το απόγευμα. Υπάρχει προοπτική η είναι χαμένη υπόθεση? Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να τον έχω μαζί μου στην δουλειά εάν δεν την παλεύει μόνος του σε μεγάλο κλουβι με πολλά παιχνίδια εννοείται, τροφή και νερό! Όποιος μπορεί να με βοηθήσει με εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος. Ευχαριστώ!
Καλησπέρα ,είχατε κάποιο άλλο είδος παπαγάλου παλαιότερα ;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Όχι είναι η πρωτη μου επαφή!
Λίγο ζόρικο είδος για πρώτο παπαγάλο!θα χρειαστείς πολύ διάβασμα κ ενημέρωση όπως κ υπομονή 😂 δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο είδος μου αρέσει όμως παρά πολύ κ έχω ψαχτεί αρκετά! Να το παίρνεις μαζί σου στην δουλεια δεν νομίζω να είναι εφικτό καθώς είναι πολύ θορυβώδες είδος!χρειαζεται να έχεις μια σχετική σταθερότητα στην καθημερινότητα σου και καθημερινό ελεύθερο χρόνο (ένα τετράωρο σίγουρα ) να του διαθέτεις

Είναι όντως ζορικο είδος, δεν έχεις άδικο! Το να τον παίρνω στην δουλειά είναι το plan b σε περίπτωση που δεν την παλεύει το πρωί μόνος του....δεν θα μπορώ να τον αφήνω στο σπίτι! Ξέρω είναι πολύ κοινωνικά πουλιά για αυτό και μ αγχώνουν οι ώρες που θα μένει μόνος του! Με αυτά που έχω διαβάσει δεν είναι ακατόρθωτο αλλά ούτε και εύκολο. Εξαρτάται βέβαια κ απο τον χαρακτήρα του....σωστά? Το θέμα είναι πόσο εφικτό είναι να μάθει ο παπαγαλος σε αυτήν την ρουτίνα? Αν έχεις εμπειρία έστω κ με άλλα είδη θα με ενδιέφερε η συμβουλή σου μπας κ καταλήξω κάπου! 😊😊😊

Είναι όντως ζορικο είδος, δεν έχεις άδικο! Το να τον παίρνω στην δουλειά είναι το plan b σε περίπτωση που δεν την παλεύει το πρωί μόνος του....δεν θα μπορώ να τον αφήνω στο σπίτι! Ξέρω είναι πολύ κοινωνικά πουλιά για αυτό και μ αγχώνουν οι ώρες που θα μένει μόνος του! Με αυτά που έχω διαβάσει δεν είναι ακατόρθωτο αλλά ούτε και εύκολο. Εξαρτάται βέβαια κ απο τον χαρακτήρα του....σωστά? Το θέμα είναι πόσο εφικτό είναι να μάθει ο παπαγαλος σε αυτήν την ρουτίνα? Αν έχεις εμπειρία έστω κ με άλλα είδη θα με ενδιέφερε η συμβουλή σου μπας κ καταλήξω κάπου! 😊😊😊
Φυσικά παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του αλλά είναι και πολύ σημαντική η ρουτίνα!μπορεις να προσαρμόσεις το πρόγραμμα του στο δικό σου!εγω ας πούμε δεν ακολουθώ το πρόγραμμα Ανατολής Δύσης στον ύπνο γιατί λόγω δουλειάς δεν θα τους βλέπω πολύ!τους κοιμίζω 10-10.30 και τους ξυπνάω 10.30!Διακοπες τους παίρνω πάντα μαζί μου εκτός αν είναι τύπου δυο μέρες που πηγαίνει άτομο εμπιστοσύνης μου και τους φροντίζει!αν τύχει να λείπουμε και οι δυο τους αφήνω πάντα τηλεόραση ανοιχτή!γενικα όλοι λείπουμε λόγω εργασίας το θέμα είναι ποσό ποιοτικό χρόνο μπορείς να διαθέσεις μετά!

@Ιβαν καλημέρα! Με βοηθάς πάρα πολυ με την εμπειρία σου και τις συμβουλές σου! Και εγώ αυτής της άποψης είμαι ότι πρέπει να τον προσαρμόσεις στην δική σου ρουτίνα για να βγαίνει και το πρόγραμμα! Με την μουσική ή τηλεόραση το είχα και αυτό στο μυαλό μου...όντως πιάνει?😊😊
Όσο απο χρόνο 2/5 Μέρες έχω αρκετό χρόνο ελευθερο συν τα σκ! Απλά κάποιοι με αποθαρρύνουν για την απόκτηση του και κάποιοι είναι πολυ θετικοι και όπως καταλαβαίνεις επειδή σέβομαι και τις 2 απόψεις είμαι και εγώ κάπου στη μέση! Γιατι προφανώς και θέλω το galah να είναι ευδιάθετο και να περνάει καλά!

@fjarop χαίρομαι πολύ που είναι βοηθητικά για εσένα όσα έγραψα!γενικα στο φόρουμ θα βρεις πολλές πληροφορίες και πολλά μέλη πρόθυμα να σε βοηθήσουν! Σε εμάς αυτό με την τηλεόραση πιάνει παρά πολύ ,ο ιβαν(African grey) κάνει τον μπαρμπαστρουφ τρελαίνεται όταν τα βάζουμε στην τηλεόραση! Αν το θέλεις πραγματικά και είσαι συνειδητοποιημένος και υπεύθυνος να το πάρεις , εμένα ο πρώτος μου παπαγάλος ήταν ο ιβαν και ήταν όλοι αντίθετοι! Το να ειναι ευδιάθετος και να περνάει καλά ειναι στο χέρι σου!

Γελάω με τον μπαρμπαστρουμφ χαχααχ
Οχι απλά το θέλω ανυπομονώ! Ξέρω θα είναι δύσκολο αλλά δεν πτοούμαι! Και με βοήθησες αρκετά! Σε ευχαριστώ πάρα πολυ και αν έχεις και κανένα καλό tips, αναμένω!

Back