Γενικά Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω καρδερίνα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το οτι καποιος βαζει τετοια εποχη πουλακια για ζευγαρωμα ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.

Αυτό με ενδιέφερε και με κάλυψες. Προφανώς δείχνει έλλειψη γνώσης ή διάθεση αύξησης κέρδους, μάλλον το δεύτερο. Από κάτι τέτοια σχηματίζεις άποψη όταν δεν γνωρίζεις τον άλλο, γιαυτό ανέφερα και όλα τα παραπάνω. Τεσπα, αύριο το απόγευμα θα είμαι πιο χαλαρός και θα ξαναπάω. Αν δεν έχει δουλειά θα ζητήσω να μου δείξει το πουλί, να βγάλω και μερικές φώτο και να επανέλθω. Ευχαριστώ που ασχολείστε παιδιά!

Αυτό με ενδιέφερε και με κάλυψες. Προφανώς δείχνει έλλειψη γνώσης ή διάθεση αύξησης κέρδους, μάλλον το δεύτερο. Από κάτι τέτοια σχηματίζεις άποψη όταν δεν γνωρίζεις τον άλλο, γιαυτό ανέφερα και όλα τα παραπάνω. Τεσπα, αύριο το απόγευμα θα είμαι πιο χαλαρός και θα ξαναπάω. Αν δεν έχει δουλειά θα ζητήσω να μου δείξει το πουλί, να βγάλω και μερικές φώτο και να επανέλθω. Ευχαριστώ που ασχολείστε παιδιά!

Eλλειψη γνωσης κι εγω το αποκλειω, αυτος ειναι ο λογος που ολα τα κοινα καναρινακια που εβγαλα φετος τα χαρισα σε ιδιωτες.

Αυτο ειναι και το καλυτερο που εχεις να κανεις Σταυρο, παρατηρησε το πουλακι και δες αν το δαχτυλιδι του εχει καποια στοιχεια ή ειναι "μηδενικο", δηλαδη ειναι να μεν κλειστου τυπου αλλα δεν φερει συγκεκριμενα στοιχεια εκτροφεα.
Δεν ειναι κακο να ειναι μηδενικο το δαχτυλιδι, απλα αν εχει στοιχεια εκτροφεα μπορεις να μαθεις περισσοτερες πληροφοριες σε περιπτωση που ανηκει σε συλλογο και δεν ειναι ο ιδιος ανθρωπος ο εκτροφεας.
Πανω απο ολα ομως αφιερωσε χρονο στη παρατηρηση και απο μεσα αλλα και απ'εξω απο το μαγαζι στο πουλακι,θα παρεις πολλες πληροφοριες απο την συμπεριφορα του.

Σου ευχομαι να πανε ολα κατ'ευχην

Σταύρο κατά τη γνώμη μου θες να αποκτήσεις μια καρδερίνα και σου προτείνω να πάρεις το πουλάκι. Το ίδιο είχα πει και στον Τάσο από την Κύπρο πολύ πριν τα πάρει. Εν κατακλείδι, δυστυχώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τις καρδερίνες στην Ελλάδα (είμαστε λαός με ιδιαιτερότητες)... Εύχομαι αν το αντέχουν τα οικονομικά σου να παρεις ζευγαράκι και δε θα το μετανιώσεις...

Ο σύλλογος είναι αυτός: https://community.petbirds.gr/threads/Φίλοι-Οικόσιτων-Πτηνών-Βορείου-Αιγαίου-ΦΟΠΒΑ.31304/

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ένα απο τα πλεονεκτήματα της αγοράς εκτροφής πτηνού απο εκτροφέα είναι η σταθερή επικοινωνία που μπορείς να χτίσεις και η βοήθεια που θα αντλήσεις μέσω αυτής.Ίσως το μεγαλύτερο μέρος της απόλαυσης που αποκομίζει κανείς εκτρέφοντας πτηνά να είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται μέσω αυτής της ενασχόλησης.
Ένα αξιόλογο μέλος του petbirds απο την γειτονική Χίο είναι ο @lagokiller, μέλος επίσης των ΦΟΠΒΑ.

Τώρα για τα 30 ευρώ και την εν λόγω καρδερίνα,ένα πουλάκι είναι, αν το θες το παίρνεις, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Το θέμα είναι τι θα κάνεις μετά απο αυτό.

Για το ζευγάρωμα τέτοια εποχή,99% φταίει η κανάρα που ψαχνόταν και 1% ο ιδιοκτήτης που έκανε αυτήν την στοχευμένη παρατήρηση.Απο τα πολλά της "θέλω" κάποια στιγμή θα ψοφήσει, απολύτως υπαίτια για την κατάστασή της. Είναι και αυτό ένα είδος γνώσης/γνώμης που έρχεται απο παλιά και συνεχίζει να υφίσταται.

Η όποια δική σου ''ευθύνη'' πριν την αγορά εξαντλείται στο να μην πάρεις συνειδητά πουλί που ξέρεις ότι είναι πιασμένο. Έκανες τις ερωτήσεις σου, τσέκαρες όσα μπορείς να δεις... Παρ'το και μην το σκέφτεσαι.

Τιμή, δαχτυλίδι, συμπεριφορά, χρώμα ποδιών...άνευ ουσιαστικής σημασίας.

Ace21 , κατα την γνωμη μου, κανε μια ερευνα αγορας πρωτα, σου εχεις βαλει ο Νωντας λινκ με εκτροφεις του νησιου σου,ρωτα τους ποσο κοστολογουν μια καρδερινα 3-4 χρονων, αν ειναι πανω κατω ιδια λεφτα παρτην, αν οχι, ξανασκεψου το. και οπως ειπαν καλο ειναι να δωσει κατι παραπανω για να εχεις ζευγαρι, θα σε τρελανουν αυτα τα πουλια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η όποια δική σου ''ευθύνη'' πριν την αγορά εξαντλείται στο να μην πάρεις συνειδητά πουλί που ξέρεις ότι είναι πιασμένο. Έκανες τις ερωτήσεις σου, τσέκαρες όσα μπορείς να δεις... Παρ'το και μην το σκέφτεσαι.

Τιμή, δαχτυλίδι, συμπεριφορά, χρώμα ποδιών...άνευ ουσιαστικής σημασίας.

Σκοπός ειναι να μεινει ικανοποιημενος απο αυτο που θα αγορασει, δεν εγινε η κουβεντα πιο πανω περι ευθύνης.

Καλησπέρα στην παρέα, πέρασα μία βόλτα ξανά σήμερα να τα πούμε με το παιδί. Λοιπόν γενικά δεν δίνει καρδερίνες και απλά αποφάσισε να τη δώσει επειδή δεν θέλει να έχει πολλά στο σπίτι του. Απ΄ ότι κατάλαβα τις έχει για να βγάζει καρδερινοκάναρα. Τα ποδαράκια του πουλιού ήταν λευκά και μου είπε πως είναι ή περσυνή ή προπέρσυνη. Το πουλάκι φαίνεται εντάξει, είναι ήρεμο, και δεν έχει καμία σχέση με άλλες καρδερίνες πιασμένες που έχω δει σε pet σε συμπεριφορά, πτέρωμα κλπ. Αν καταφέρω και ξεπεράσω κάποια δικά μου θέματα θα το πάρω και θα μπω και γω στον μαγικό κόσμο των ιθαγενών. Κάτι που θα γίνει σίγουρα, απλά προσπαθώ να το εκμαιεύσω λίγο στην παρούσα χρονική συγκυρία... :)

Aρα ειτε δεν μιλαμε για κλειστο δαχτυλιδι, ειτε το πουλακι δεν ειναι ουτε περσινο αλλα ουτε και προπερσινο με δεδομενο οτι το δαχτυλιδι που φερει ειναι μωβ/βιολετι οπως ανεφερες στο πρωτο μνμ.
Αν οντως ειναι κλειστου τυπου, ειναι του 2015.

rings.webp

Back