Ασθένειες Σκευάσματα για ακάρεα σε πόδια ράμφος

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Ήθελα να ρωτήσω για τις διαφορές ανάμεσα σε epithol και podagrine σχετικά με την αντιμετώπιση ακάρεων σε πόδια ράμφος.
Η μεν epithol θέλει 7 μέρες εφαρμογή ενώ η podagrine 2 με 3 φορές την εβδομάδα για 2 βδομάδες. Ποιά βρίσκετε πιο δραστική με βάση τα συστατικά τους;Η podagrine, αν και δεν την εφαρμόζουν πολλοί μιας και προτιμούν την epithol, αφού έχει permethrin δεν είναι καλύτερη; Συν το ότι η epithol κάνει χάλια το φτέρωμα.
 
Μιλάμε γι' αυτά τα δύο σκευάσματα:
https://petbirds.gr/product/beaphar-epithol/
https://petbirds.gr/product/tafarm-podagrine-solution/
Από την εμπειρία μου, θεωρώ την epithol καταλληλότερη, γιατί τα ακάρεα, πέραν της δραστικής ουσίας, αντιμετωπίζονται και μέσω της ασφυξίας που τους δημιουργεί η λιπώδης μορφή της κρέμας. (Γι αυτό και σε αρχικά στάδια, χρησιμοποιούμε εναλλακτικά βαζελίνη). Επίσης έχοντας και μια επουλωτική διάσταση, βοηθάει πληγές που μπορεί να έχουν προέλθει είτε από τα τσιμπήματα του πουλιού, τις φλύκταινες που τραβάει ή τα ίδια τα ακάρεα.
Μέσω της σωστής εφαρμογής με απαλό μασάζ, εισχωρεί και σε κατώτερες στοιβάδες του δέρματος και λειτουργεί θεραπευτικά.
Μια σωστή χρήση, έχει μικρή έως καθόλου ταλαιπωρία για το πτέρωμα.
Χρειάζεται μικρή ποσότητα, που θα δουλευτεί πριν στα ακροδάκτυλα και μετά θα γίνει η επίθεση και το μασάζ. Αν κρατάμε το πουλάκι ακινητοποιημένο τυλιγμένο σε πανάκι με τα πόδια έξω, υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα να το λερώσουμε.
Αντίθετα το podagrine, δημιουργεί ένα φιλμ, προσπαθώντας να προκαλέσει επίσης ασφυξία των ακάρεων και εγκλωβισμό εντός του πεδίου δράσης του, όμως πιστεύω δεν έχει την ίδια σχολαστική επικάλυψη και επίσης αυτό το στέγνωμα του δέρματος, δεν το βρίσκω υγιές.
Θα ήθελα κι εγώ να δω κι άλλες εμπειρίες επί το θέματος :)
 
Απλά η podagrine με την περμεθρίνη δεν σκοτώνει τα ακάρεα πιο εύκολα;Ενώ η epithol τα σκοτώνει δημιουργόντας ασφυξία;
 
Απλά η podagrine με την περμεθρίνη δεν σκοτώνει τα ακάρεα πιο εύκολα;Ενώ η epithol τα σκοτώνει δημιουργόντας ασφυξία;
Αν η έκταση του προβλήματος είναι πολύ μεγάλο η podagrine θα έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Αν είναι μικρότερη τότε η epithol θα καλύψει καλύτερα και με πιο ήπιο τρόπο το πουλί.
Συν το ότι η epithol κάνει χάλια το φτέρωμα.
Αν οι ποσότητα είναι όση χρειάζεται και η εφαρμογή γίνει με σωστό τρίψιμο των ποδιών αυτό περιορίζεται.
 
Ψάχνοντας, γιατί δεν έχω αυτήν την στιγμή σκεύασμα και δεν ξέρω και αν γράφει επάνω, βρήκα | avicentric.com/verzorging/apotheek/beaphar-bogena-epithol-en-wondzalf ότι το epithol περιέχει:
Σημείωση: Αναφέρεται να φυλάσσεται στο ψυγείο (προφανώς μετά το άνοιγμα), κάτι που δεν ήξερα.

Η δράση της δραστικής ουσίας περμεθρίνη, περιγράφεται εδώ.
 
Ποιό θέλει ψυγείο η epithol; Ούτε εγώ το ήξερα. Πάντως το χειμώνα η epithol δείχνει να είναι αρκετά παχύρευστη ενώ το καλοκαίρι πιο ρευστή που διευκολύνει την άπλωση σε όλα τα σημεία.
 
Μόλις την πάρω την βάζω στο ψυγείο, ήθελα να βγάλω την Ελληνική ετικέτα, ώστε να δούμε τι συστατικά γράφει η ξένη αλλά δεν τα κατάφερα...
 
Άρα είναι δραστικότερη η podagrine σωστά;
Δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω σε αυτό.
Φροντίζω να μην προχωρούν οι επιθέσεις από ακάρεα στα πουλιά μου κι έτσι καλύπτομαι με την epithol.
 
Ήθελα να ρωτήσω για τις διαφορές ανάμεσα σε epithol και podagrine σχετικά με την αντιμετώπιση ακάρεων σε πόδια ράμφος.
Δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Η πρώτη δρα με πιο ήπιο τρόπο, είτε ως δραστική ουσία είτε συνολικά με τη γενικότερη περιποίηση του δέρματος, ενώ η δεύτερη δρα πιο άμεσα σκοτώνοντας τα έντομα κατά την εφαρμογή.

Κατά την άποψή μου, αυτό που έχει σημασία σε αυτή την περίπτωση είναι το αποτέλεσμα μετά το τέλος της θεραπείας. Η epithol φαίνεται να έχει καλύτερο αποτέλεσμα αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας, ενώ στην podagrine πρέπει να περιμένεις μέχρι να αντικατασταθεί φυσιολογικά το δέρμα με υγείες για να ξέρεις ότι πέτυχε η θεραπεία.
 
Πάντως η permethrin που έψαξα λίγο στο net έχει κάποιες αρνητικές παρενέργειες.
Και πού να δεις πόσες έχει η Τρικλοζάνη! Γι' αυτό επιμένουμε, τα φάρμακα μόνο όταν υπάρχει λόγος και πρέπει να γίνει θεραπεία.
 
Αυτός είναι και άλλος ένας λόγος (οι παρενέργειες), πέρα από την σωστή εφαρμογή, που πρέπει όταν αναγκαζόμαστε να την χρησιμοποιήσουμε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη απορρόφηση στο δέρμα, για να μην την τσιμπάει το πουλάκι και την καταπίνει.
 
Μόλις την πάρω την βάζω στο ψυγείο, ήθελα να βγάλω την Ελληνική ετικέτα, ώστε να δούμε τι συστατικά γράφει η ξένη αλλά δεν τα κατάφερα...
ας αρχίσουν οι... Μεταφράσεις😛

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Back
Top