Γενικά Σκοτωμένα καναρίνια απο κουνάβι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα σας. Άσχημη η πρώτη μέρα της Άνοιξης για μένα, είχα ξαναγραψει πολλα άρθρα και για κουνάβι που βρήκα πανω στα κλουβιά και για το πως να φτιάξω μια κλουβα να είναι προστατευμενα, τελικά δεν προλαβα.
Από δυο 90αρες τα αρσενικά πανω τα θηλυκά κάτω, ηρθα το πρωί και από τα 5 αρσενικά είχε μείνει ένα. Από τα θηλυκά μου χτυπησε μόνο ένα στο ποδι.
Δε θέλω να μου γραψεται για το ότι έπρεπε να έχω προστασια κτλ. Αυτό το ήξερα. Έψαχνα να βρω κάποιον να μου το κάνει, και για ένα τετράγωνο απλό από μπροστά μου ζήτησαν 250ε. Δε τα έδωσα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Σήμερα κιόλας τον πηρα να το ξεκινήσει.
Γράφω μονο για να σας πω να προφυλασσετε εσείς τα δικά σας όσο καλυτερα μπορείτε γιατί το συναίσθημα είναι απαίσιο. Τα χα μεγαλώσει πέρυσι τέτοιες μέρες, βοηθώντας με συρηγγα. Και δε μπορω να συγχωρεσω τον εαυτό μου για το αποτέλεσμα αυτό
Αυτά.
 
@gianniskilkis είχα παρει μια που είναι σαν κλουβί, βάζεις μέρα το μεζέ και το πιανεις.
Είναι 3 μήνες περιπου πίσω που το χα δει, και ρεγγο και συκο είχα βάλει αλλά δεν είχε εμφανιστεί. Βέβαια τα φυλαγα μέσα στο σπίτι.
Περιμένω να μου φέρουν τη γνωστή παγιδα τη σιδερένια. Δεν ήθελα να το κάνω τότε . Είχα υπολογίσει να το πιασω και να το ελευθερώσω κάπου άλλο. Τώρα ανυπομονώ να το πιασω και να φαει σμπάρο.
 
@Kiriazis ότι είναι τώρα. Δε μπορω μόνη μου και ουτε είναι εφικτό πια κάθε μέρα να μπαινοβγαζω 4 διώροφα κλουβιά η δυο 90αρες. Τώρα το παρηγγειλα. Δε θέλω να ξαναπεράσω τέτοιο σοκ. Πραγματικά δε μπορω να καταλάβω πως από τα 2 δε βρέθηκε τίποτα, μόνο φτερά.
 
Δεν σου έγραψα περισσότερα επειδή με έφερες πολλά χρόνια πίσω , σε μια παρόμοια , δυστυχώς σε μεγαλύτερο αριθμό , δική μου περίπτωση . Μόλις το είδα έγινα ... βάλε μέσα ένα μικρό κοτοπουλάκι , Νοερά είμαι συμπαραστάτης σου , εύχομαι να του , το ταμντιρντι του μπάσταρδου .
 
@gianniskilkis μου έχετε γράψει την εμπειρία σας στην προηγουμενη μου ανάρτηση, τη θυμάμαι, έχω κρατήσει πουπουλα και κάτι υπολείμματα να βάλω μέσα μπας και.
Θα το βάλω σήμερα και θα τα μπασω μέσα. Ίσως κατέβει να τελειώσει τη δουλειά του..

(Κοτοπουλάκι εννοείτε ζωντανό;)
 
Συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος, αλλά όχι και να το σκοτώσουμε το ζωντανό. Αλλάξτε το περιοχή μόνο. Εμείς που ασχολούμαστε τόσο με τη φύση, να την κατακρίνουμε και να την κατηγορούμε; Έχω χάσει πάνω από 10 ζώα (μέσα σε αυτά 3 κοτόπουλα) από επιθέσεις και δυστυχώς γνωρίζω το συναίσθημα. Αλλά όχι με τόση ασέβεια! Εμείς φταίμε που φαγώθηκαν, όχι ο θηρευτής. Η φύση όρισε τα καναρίνια μας να τρώγονται, ας το δεχτούμε και ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τέτοιες επιθέσεις, όχι να ξεπαστρέψουμε τους θηρευτές.. Μα εμείς που φέρνουμε ζωή να αρνούμαστε το φυσικότατο φάγωμα;
 
Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω απο ανθρώπους που υποτίθεται πως αγαπούν και φροντίζουν ζώα. Για την ανθρώπινη αμέλεια προτείνεται η θανάτωση με δηλητηρίαση ενός ζώου το οποίο έψαχνε να βρει φαγητό και κατέληξε να πάρει τον μεζέ που του σερβίραμε εμείς στο πιάτο. Ντροπή, τόσο λίγοι είμαστε και δεν βλέπω να αλλάζουμε και μυαλά σαν λαός.
 
Αγαπητή Νικολινα είμαι από αυτούς που σε είχα συμβουλέψει και εδώ αλλά και σε σελίδες του φεισπουκ (σου είχα προτείνει το grognew μετά από μια αποτυχημένη γεννά που είχε το ζευγάρι σου) και αισθάνομαι ότι συμμετείχα και εγώ στον κόπο και στην αγάπη σου για τα πουλακια αυτά! Και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη! Είμαι σίγουρος ότι αυτά που τα κατάφεραν τα έχεις απομακρύνει από εκεί ! Όσο αναφορά το κουνάβι η εμπειρία που εχω είναι ότι είναι ζώο ρουτίνας! Όσο βρίσκει φαί θα έρχεται!αν δεν βρει για ένα χρονικό διάστημα δεν θα ξαναέρθει θα βρει αλλού! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα έρθουν άλλα αρπακτικά! Από εκεί και πέρα να πράξεις τα δέοντα να προστατέψεις τα ζώα σου!
 
Το συγκεκριμενο θεμα ειναι η επιτομη της κακως εννοουμενης "φιλοζωιας" και αποδειξη οτι για καποιους πρεπει να απαγορευτει δια νομου και δια βιου η ενασχοληση τους με οποιοδηποτε ζωο.

Τώρα ανυπομονώ να το πιασω και να φαει σμπάρο.
Συκαλακι στην παγιδα, έτσι έχει ξεπαστρέψει ο θείος μου στο χωριό μπόλικα.

Σε περιπτωση που δεν το γνωριζεις αυτα που περιγραφεις διωκονται με βαση τον ποινικο κωδικα και οπως εχουν "αποτυπωθει" εδω,μια καταγγελια στην δίωξη ηλεκτρονικου εγκληματος ειναι αρκετη να ξεκινησει την διαδικασια.

Σοβαρευτειτε μερικοι.
 
Είναι απαράδεκτα αυτά που γράφτηκαν. Είχα την εντύπωση ότι το επίπεδό και η αντίληψή μας για τη φροντίδα των κατοικίδιων μας ήταν υψηλότερο από αυτό. Δεν κρίνω το ότι δεν προστατευτικά τα πουλιά όπως έπρεπε. Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι ότι κατηγορούμε και καταδικάζουμε ένα ζώο αναφέροντας μάλιστα και κάποιες αναχρονιστικές μεθόδους εξόντωσης του, επειδή απλά ακολούθησε τα ένστικτα του και δεν στεκόμαστε στο γεγονός ότι η ευθύνη για αυτό που έγινε οφείλεται αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να τονιστεί.

Αν δεν μπορούμε να φροντίσουμε σωστά τα ζώα που αποκτάμε, είναι καλύτερο να βρούμε ένα άλλο χόμπι που δεν θα έχει να κάνει με ζωντανά.
 
Δεχτηκα μια τεράστια επίθεση για αυτό που έγραψα. Μπορεί να έχετε δίκιο,κάποιος που είναι φιλόζωος, είναι σε όλα τα πλασματα.
Το ότι δεν προστατεψα τα πουλιά όπως έπρεπε, το ανέφερα μόνη μου από την αρχή που έγραψα το κείμενο.
Το ότι όμως, πρεπει βρω αλλο "χόμπυ" Και να μου απαγορευτει οπως γραφετε η ενασχόληση μου με ζώα Κτλ, εγώ ξέρω απο το πρωί ποσο κλαίω γι αυτες τις ψυχουλες.
Εγώ ξέρω πως τα μεγάλωσα, ποσα βράδια αφου έχασα την πρωτη γεννα δεν κοιμόμουν και περίμενα να κάτσει η θηλυκια στη φωλιά για να μη χάσω και τα υπόλοιπα.
Ποσο διάβαζα όλη μέρα για να βρω τι έκανα λάθος και να προστατέψω τα υπόλοιπα.
Ποσο διαβάζω για να έχουν σωστή ζωή και διατροφή.
Εχω μεγαλώσει με ζώα, με σκυλιά, χελώνες, γάτες, κότες, πουλακια και πάντα προσπαθώ να κάνω το καλυτερο που μπορώ.
Φταίω για αυτό που έγινε. Εγώ και μόνο εγώ. Αλλά δεν είναι ωραία η εικόνα που αντίκρυσα το πρωί και θυμωσα παρα πολύ όσο σκέφτομαι ποσο βασανίστηκαν.
Εγώ επίσης έγραψα πανω, ότι όταν μου είπαν για την παγιδα αυτή και πως λειτουργει, είπα ότι δε θέλω να το κάνω αυτό, και πήρα το κλουβακι που κλείνει για να πάω να το αφήσω σε μια άλλη περιοχη. Αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ οτι εγινε αυτό.
Έχετε δίκιο σε ότι γράφετε, ζητώ συγνώμη αλλά θυμωσα πολυ με όλο αυτό που αντίκρυσα και σκεφτόμουν το χειρότερο για το πλασμα που έκανε κακό στις ψυχουλες μου.
 
Έγραψα ότι έγραψα και δεν έχω αλλάξει ούτε κεραία στο μυαλό μου από όσα έγραψα. Σεβάστηκα τις απόψεις σας και διάβασα οτιδήποτε είπατε . Δεν συνέχισα σεβόμενος τις απόψεις σας και δεν έχω καμμία επιθυμία να σας μεταπείσω , Το παρόν πόστ το έγραψα μόνο και μόνο για να σας πω πως το λάικ που έκανα στα ποσταρίσματά σας , δεν έχει την έννοια ότι συμφωνώ και επικροτώ σε ότι γράφτηκε απλά πως τα διάβασα . καλό βράδυ σε όλους σας .
 
@Nikolina

Verba volant, scripta manent.
Δεν αμφισβητησε κανενας οτι η ευθυνη ειναι δικη σου Νικολινα.
Το θεμα με το κουναβι διατυπωθηκε προ 4μηνου,ηταν μαθηματικα βεβαιο και θεμα χρονου να ανοιξεις ενα θεμα σαν το σημερινο.
Για να συμβαινουν ολα αυτα τα ωραια που αναφερεις πιο πανω χρειαζεται κατι πολυ βασικο,να υπαρχουν (ζωντανα) τα πουλακια.

Λαθη γινονται απο ολους μας...
Υπαρχουν λαθη απο αγνοια,απο αμελεια,απο "ωχαδερφισμο" και κακοβουλα "λαθη".
Επελεξε εσυ που θα καταταξεις το δικο σου λαθος,δεν θα το κρινει η κοινοτητα εδω.

Την επιθεση στην οποια αναφερεσαι την προκαλεσες εσυ με αυτα που εγραψες,προφανως και δεν εχουμε καποια προσωπικη διαφορα ή καποια εμπαθεια στο προσωπο σου.
Το να θυμωνεις με το κουναβι περα απο ανοφελο ειναι και ακυρο,στην τελικη το κουναβακι ηταν και αρκετα "ευγενικο" αφου την πρωτη φορα σε προειδοποιησε.
Αν σε καποιον οφειλεις να ζητησεις συγγνωμη ειναι στον εαυτο σου για τις λαθος αποψεις που διατυπωσες,οχι σε εμας.
 
Φίλε δεκτό, αλλά να σε ρωτήσω κάτι. Έχεις και αιχμαλωτισμένα πουλιά;
 
@Alexx εγώ; τα καναρίνια που έκανα αναπαραγωγή περυσι και έναν παπαγαλο.
Ρωτάτε για γαρδέλια; δεν καταλαβα
 

Σχετικά θέματα

Back
Top