Γενικά Σκοτωμένα καναρίνια απο κουνάβι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η αλήθεια είναι ότι ήταν παρεξηγήσιμο.. Όχι φίλη @Nikolina για τον gianniskilkis λέω, εξ ου και το 《φίλε》
 
για τον gianniskilkis λέω, εξ ου και το 《φίλε》
Το πρόβλημα δε είναι προσωπικό. Ούτως ή άλλως το PetBirds δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Για την ακρίβεια, οι προσωπικές κριτικές αναφορές δεν επιτρέπονται από τους κανόνες. Εδώ συζητάμε και σχολιάζουμε απόψεις και νοοτροπίες. Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει στο σπίτι του ο @gianniskilkis η οποιοδήποτε άλλο μέλος εδώ. Αν θέλεις να αναφερθείς στο θέμα, θα πρέπει να αναφερθείς σε απόψεις, συμπεριφορές ή νοοτροπίες γενικότερα.
 
@Nikolina Καλησπέρα! Από τα λάθη μας η την αμέλεια μας μαθαίνουμε κ γινόμαστε πιο προσεκτικοί. Λυπάμαι γι'αυτό που σου συνέβη τώρα όμως σου εύχομαι καλή επιτυχία στις νέες γέννες κ με χαρά να απολαύσουμε όλοι την Άνοιξη κ καλές γέννες φίλοι μου!🐦🐦🐦🌺🌺🌼🌼
 
Καλησπέρα , όχι δεν έχω άγρια πουλιά στο σπίτι μου . Δεν τα χρειάζομαι κιόλας λόγω ότι κατοικώ στην άκρη της πόλης , μέσα στα πουλάκια . Το καλοκαίρι έχω γίνει ¨κριτής¨ των αηδονιών . Τέλος πάντων έχω δηλώσει πως διατηρώ καναρίνια (τιμπράντο και ράτζα ) και ταχυδρόμους . Για να σας λύσω την απορία , ασχολούμαι με τα ζωντανά μου και μόνο (δεν πάω ούτε καφέ κλπ ) . Όποιος με ψάχνει με αναζητά στο κουμάσι μου , ξέρει πως τριγύρω είμαι (εγώ και τα παιδιά μου κλπ κλπ ). Απλά δεν μπορώ να αντέξω τους ζωόφιλους που αγαπάνε επιλεκτικά κάποια ζώα , στειρώνουν το ... ¨μικρούλι¨ τους και μετά νομίζουν πως οι υπόλοιποι είναι κάφροι επειδή δεν φοράνε γάντι στις βόλτες τους . Είναι ζώα ... τέλος . Αυτό τα ¨καημενούλια¨ , την ¨ψυχούλα¨ τους κλπ την καταλαβαίνω μόνο ως λεκτική επισήμανση της αγάπης μας και τίποτα παραπάνω . Δεν σχολιάζω καθόλου αυτούς που τα μιλάνε και τα συμπεριφέρονται λες και είναι παιδιά τους . Εχθές που γράφαμε όσα γράψαμε έχασα μια ταχυδρόμα που σπάραξε η καρδιά μου . Όμως είναι ζώα . Στην τελική είναι ύβρις . Ο άνθρωπος σε ποια βαθμίδα βρίσκεται . Το κουνάβι είναι κυνηγός , το γεράκι είναι κυνηγός και μπλα μπλα μπλα . Ο άνθρωπος τι είναι ! Ο εστιάτορας της φύσης . Επαναλαμβάνω είναι δική μου άποψη και δεν θέλω να επιβληθώ σε κανένα . Καλή συνέχεια .
 
Συγνώμη αλλά βλέπω κάποιους να αντιδρούν με τα γραφόμενα του Γιάννη αλλά όταν σας χτυπήσει και εσάς την πόρτα το κακό τα ίδια θα σκέφτεστε.
Μπορεί να τα γράφει λίγο χοντρά αλλά έτσι είναι.
Και για να το κάνω πιο απλό για σκεφτείτε ότι κάνετε όμορφα και ωραία τη βόλτα σας με τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας και ένας σκύλος τους επιτίθεται... τί θα πείτε δηλαδή; Α είναι φυσιολογικό έτσι είναι τα ένστικτα του σκύλου;
Ή αν μπουν ποντίκια στο σπίτι σας θα τους πιάσετε τη συζήτηση για να τα πείσετε να φύγουν και δε θα βάλετε ποντικοφάρμακο;
Μπορώ να γράψω άπειρα τέτοια παραδείγματα που φανερώνουν την επιλεκτική φιλοζωία κάποιων.
Σίγουρα το λάθος είναι της @Nikolina γιατί δεν φρόντισε για την προστασία των πτηνών της κάτι που θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα και οικονομικά χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις έστω πρόχειρα και προσωρινά μέχρι να φτιάξει αυτό που θέλει έτσι όπως το θέλει.
Αλλά μην καταδικάζουμε και αυτούς που έχουν μπροστά τους τον φονιά και λογικό είναι να τους γυρνάει το μάτι...

 
Κατ αρχας έχει ξεκαθαριστεί ήδη πως κι άλλοι ήμασταν θύματα επιθέσεων. Νομίζεις πως χαίρομαι όταν θυμάμαι την εικόνα ενός ξεκοιλιασμένου ορτυκιού, ή πως ένιωσα ωραία όταν ένα πρωί έλειπαν 5 ζώα; Και αυτά που λέτε για αγάπες και τέτοια, προσωπικά ούτε στον σκύλο μου δεν μιλάω έτσι.. Μιλάμε σοβαρά δεν υπάρχει υπερβολική φιλοζωΐα. Να μεταπείσω κανέναν δυστυχώς δεν μπορώ, αλλά ακούστε τις σκέψεις ενός ανθρώπου που ασχολείται με τα ζώα.
Σε λίγα χρόνια τα παιδιά/τα εγγόνια μας δεν θα ξέρουν τι είναι αυτά για τα οποία μιλάμε τώρα. Σκότωσε το κουνάβι, τι να σου πω.. Το εγγόνι σου δεν θα μάθει ποτέ τι ήταν αυτό που σκότωσες, γιατί δεν κατάφερε να επιβιώσει.. Να σας δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Χριστούγεννα, έκανα κάτι δουλειές στον κήπο..ήρθαν κάτι παιδάκια (γυμνάσιο) να τα πούνε.. τα πάνε, τα πλήρωσα, τους λέω ελάτε να δείτε έχω κάτι ορτύκια.. όπως πηγαίναμε στην κλούβα βλέπουν τις πάπιες και λέει το ένα 《αυτό είναι ορτύκια;》.. Έτσι χαζά θα γίνουν τα παιδιά μας, καμία επαφή με τη φύση.. Δόξα τω θεώ γνωρίζαν τι είναι κότα..
Επίσης.. Θεωρείτε σωστή τη θέση του ανθρώπου; Όταν ήρθε στη φύση, εαν πάλευε με ένα λιοντάρι το πιθανότερο να έχανε. Πλέον και τα λιοντάρια ο πληθυσμός είναι πολύ μικρός γιατί ο άνθρωπος είναι αλαζόνας. Επειδή εξελίχθηκε και το δε κάποιος ότι μπορεί να επιβληθεί στη φύση. (Τυχαίο παράδειγμα τα λιοντάρια). Όπως και με την αιχμαλωσία έτσι και με τους κυνηγούς. Ας συμφωνήσουμε πως εξαιτίας μας εξαφανίστηκαν πολλά είδη, επειδή τα τρώγαμε και τα αιχμαλωτίζαμε ασύδοτα.
Να σημειωθεί πως δεν μιλάμε για ένα αδέσποτο που ό,τι και να πάθει θα ξεπηδήσουν άλλα 10. Ούτε για ποντίκια που μια ζωή θα αυξάνονται ό,τι και να κάνεις. Μιλάμε για ζώα που ο πληθυσμός τους ήδη μειώνεται και που το να σκοτώσουμε ένα για τη δική μας ασφάλεια είναι καταστροφικό για τη φύση.
Επίσης φίλε Kiriazis.. βλέπεις τον φονιά και σου γυρνάει το μάτι.. Ποιον φονιά; Αυτόν που σκότωσε από μίσος; Τον γυναικοκτόνο (που έχουμε και πολλούς τελευταία); Για ένα ζώο μιλάμε που το ένστικτό του του είπε 《όρμα ή πέθανε από την πείνα》. Σκέφτεται το κουνάβι λογικά σαν εσένα για να το χαρακτηρίσεις φονιά; Και ποιος είσαι εσύ να καταδικάσεις τη φύση για αυτό που όρισε. Το κουνάβι φτιάχτηκε να σκοτώνει, γιατί δεν το δεχόμαστε;
Γι αυτό εμείς που χουμε καναρίνια και λούγαρα και ορτύκια και ό,τι θες πρέπει να σεβόμαστε τη φύση. Γιατί σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας/εγγόνια μας δεν θα ξέρουν τι ήταν η αλεπού και το κουνάβι..
 
Καλησπέρα.
Το θλιβερό συμβάν της φίλης μας δυστυχώς έχει συμβεί σε πολλούς από εμάς, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τα αρπακτικά για τα ένστικτά τους που τα οδηγούν στους εύκολους στόχους.

Είναι δική μας η ευθύνη της προστασίας τους και οι περισσότεροι από εμάς πρώτα ''πάθαμε'' και μετά ''μάθαμε''.

Προσωπικά καταλαβαίνω την άποψη αυτών που λένε ''είναι ζώα'', αλλά επίσης καταλαβαίνω και αυτούς που βλέπουν τα κατοικίδια τους με διαφορετικό τρόπο και για αυτούς είναι παρέα, χαρά, παρηγοριά ή τα θεωρούν μέλη της οικογένειας τους.

Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τα βιώματα του και τον χαρακτήρα του έχει την αντίστοιχη άποψη για τα άγρια και τα κατοικίδια και για μένα είναι σεβαστή ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή διαφωνώ.

Εύχομαι το περιστατικό αυτό να θυμίσει σε όλα τα μέλη του forum την σημασία της Προστασίας των μικρών μας φίλων.

@Nikolina αν σε βγάλει ο δρόμος από Αθήνα θα χαρώ να ενισχύσω την ομάδα σου με αρσενικά ή θηλυκά πουλάκια (Timbrado).
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ καλη σας μέρα και σας ευχαριστώ παρα πολυ!
Για την ώρα περιμενω το προστατευτικό και να ξεπεράσω το σοκ οπότε τα έχω βάλει μέσα μέχρι να είμαι σίγουρη ότι είναι προστατευμένα! Μετά θα δω αν θα ξανακάνω αναπαραγωγή γιατί εγώ είμαι από αυτούς που δεν τα βλέπω απλά ως ζώα, όποτε στεναχωριέμαι απίστευτα με την απώλεια!
Δυστυχώς έγινε μεγάλο θέμα με αυτό που έγραψα. Καταλαβαίνω όσους ηταν αρνητικοί με την τοποθέτηση μου, απλά θεωρώ ότι ήταν κάποια σχόλια λίγο "παρατραβηγμενα", καθώς από τα ποστ μου 2 χρόνια στο φόρουμ, εχω δείξει το ποσο προσπαθώ για να παρέχω στους μικρούς μου φίλους το καλυτερο που μπορώ.
Εννοείται ότι την παγίδα μου την έφεραν χτες, αλλά τελικά την πήραν πισω γιατί δεν ήθελα να τη βάλω. Απλά είχα τόσο θυμό εκείνη την ώρα μ αυτό που αντίκρυσα που έγραψα παραπανω!
Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο στο ποστ, αλλά πραγματικα σας ευχαριστώ πολύ για την πρόταση που μου κάνατε! 🙏
 
Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει στο σπίτι του ο @gianniskilkis η οποιοδήποτε άλλο μέλος εδώ
@Stavros μου εξηγείτε παρακαλώ τον λόγο για τον οποίο όταν ρώτησα αν ένα μέλος έχει αιχμαλωτισμένα πτηνά, σχολιάσθηκα και είπατε ότι δεν μας νοιάζει τι έχει ο άλλος σπίτι του, ενώ όταν είπα πως έχω ένα λούγαρο απευθείας ρωτήθηκα την προέλευσή του χωρίς κανείς να πει αυτό που είπατε τώρα;
 
@Stavros μου εξηγείτε παρακαλώ
Φυσικά.

όταν ρώτησα αν ένα μέλος έχει αιχμαλωτισμένα πτηνά, σχολιάσθηκα και είπατε ότι δεν μας νοιάζει τι έχει ο άλλος σπίτι του
Αν η περίπτωση στην οποία αναφέρεσαι το άτομο είπε απλώς ότι έχει άγρια πτηνά αλλά δεν μας ρωτούσε τίποτα για αυτά, τότε κακώς ρώτησες την προέλευσή τους. Δεν μας ενδιαφέρει. Αν το πτηνό στο οποίο αναφέρεσαι ήταν αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε το θέμα, τότε καλώς ρώτησες. Σε ποια περίπτωση αναφέρεσαι;

Όταν ρωτάμε την προέλευση ενός πτηνού το κάνουμε επειδή το εκάστοτε μέλος ρωτάει κάποια πράγματα για αυτό και περιμένει από εμάς να του απαντήσουμε σε αυτά και να μοιραστούμε τις οποίες γνώσεις έχουμε. Αυτό επιτρέπεται να το κάνουμε μόνο αν το εκάστοτε πτηνό ενός θέματος δεν είναι άγριο αιχμαλωτισμένο άλλα εκτροφής. Επομένως, βάσει των κανόνων είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτάμε και αν το πτηνό είναι άγριο, να αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην αιχμαλωσία του.

Όταν κάποιος δεν μας ρωτάει κάτι, δεν ζητάει τη γνώμη μας ή τις γνώσεις μας και γενικά δεν μας ζητάει να συμμετέχουμε έστω και έμμεσα στη διατήρηση πουλιών σε αιχμαλωσία, τότε δεν μας ενδιαφέρει τι έχει στο σπίτι του. Εδώ δεν είμαστε ούτε περίεργοι, ούτε εισαγγελείς ούτε δικαστές. Ο καθένας στο σπίτι του κάνει ότι θέλει είτε το εγκρίνουμε εμείς είτε όχι. Όταν όμως μας ζητά να συμμετέχουμε σε αυτό, απλά αρνούμαστε.
 
@gianniskilkis

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι, τα ζώα σε κάθε περίπτωση παραμένουν ζώα και οποιαδήποτε προσπάθεια εξίσωσης με τον άνθρωπο είναι άκυρη με τον ίδιο τρόπο που ένα φυτό δεν συγκρίνεται με ένα ζώο.

@Nikolina

Άρα με δύο λόγια μας λες ότι τόσο καιρό υπήρχε η δυνατότητα τα πουλάκια το βράδυ να είναι σε ασφαλές μέρος και από επιλογή δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Άρα καλως ειπώθηκε ότι ειπώθηκε πιο πανω καθώς επρόκειτο για συνειδητή επιλογη και όχι ατύχημα.
 
@Tony Forpus δε θα μπω στη διαδικασία να συνεχίσω το μπιρι μπιρι.
Αν εσείς θεωρείτε ευκολο κάθε βράδυ να μπαινοβγαζεις 4 κλουβιά σιδερένια διώροφα, συν ένα επιπλέον , ή 2 μεγάλες ζευγαρωστρες 90αρες, σε ένα χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος,που πρεπει να ναι στην πενα όταν ξεκινάς δουλειά, τότε οκ πάω πασο.
Για μενα δεν είναι τόσο ευκολο.
Ότι έφταιγα εγώ, το είπα σε κάθε ποστ που έγραψα. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που το αναφέρετε ξανά.
 
@Nikolina

Ούτε καν θα εξετάσω αν είναι εύκολο ή όχι γιατί πολύ απλά σε περιπτώσεις σαν την δική σου(επίθεση αρπακτικου) είναι επιβεβλημένο χωρίς ναι μεν αλλα.

Φυσικά και είναι δικαιωμα του καθενός αν θα προστατεύσει αυτό που περιγράφει ως κάτι τόσο πολύτιμο γι αυτόν ή όχι.

Τα forums ακριβώς αυτόν το σκοπό έχουν,αυτό που εσύ ονομάζεις "μπιρι μπιρι" άλλα ο δικός μου σκοπός δεν είναι αυτός άλλα το να ξεκαθαριστεί η "οσμη" μιας υποβοσκουσας θυματοποιησης που επιδιώκεται και να παραμείνει ξεκάθαρο για τους μελλοντικούς αναγνώστες το τι θα πρέπει να γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Επίσης το δικό μου σχόλιο σε αυτό το θέμα δεν ασχολήθηκε καν με το ποιος φταίει για το συμβάν,άλλα με τα υπόλοιπα απαράδεκτα που διαβάσαμε.
 
@Nikolina


ο δικός μου σκοπός δεν είναι αυτός άλλα το να ξεκαθαριστεί η "οσμη" μιας υποβοσκουσας θυματοποιησης που επιδιώκεται

και να παραμείνει ξεκάθαρο για τους μελλοντικούς αναγνώστες το τι θα πρέπει να γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις

Δε θέλω να μου γραψετε για το ότι έπρεπε να έχω προστασια κτλ.

Γράφω μονο για να σας πω να προφυλασσετε εσείς τα δικά σας όσο καλυτερα μπορείτε γιατί το συναίσθημα είναι απαίσιο.

Και δε μπορω να συγχωρεσω τον εαυτό μου για το αποτέλεσμα αυτό
1. Δε νομίζω ότι προσπαθω να το παιξω θυμα. Έχω γράψει μόνη μου ότι έφταιγα.
2.Ακριβως ,τα έχω γράψει για να τονίσω στους υπόλοιπους ποσο σημαντική είναι η προστασια , που εγώ δεν είχα.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top