Φροντίδα Σκουριασμένα κλουβιά για πουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Πριν λίγες μερες προβληματιστηκα εντονα για ενα θεμα σχετικο με τα κλουβια των πουλιων. Ειδα στο σπιτι ενος γνωστου που ασχολειται με καναρινια, αρκετα κλουβια ( γυρω στα 10)με ζευγαρια και μη, τα οποια όμως ηταν σε πολύ κακη κατασταση. Δεν κανω "κοινωνικο σχόλιο" για την καθαριοτητα που και αυτη ήταν ελλειπης, αλλά για την ποιοτητα των κλουβιων. Ηταν τοσο πολύ σκουριασμενα που εξεφρασα την ανησυχια μου για το αν και κατα ποσο μπορουν να ζησουν τα πουλια υπο αυτες τις συνθηκες.
- Δεν παθαινουν τίποτα, μου ειπε. Θα τα βαψω με σπρευ αυτοκινητου!
-😱 Μα αυτα είναι τοξικα για τους ανθρωπους, ποσο μαλλον για τα πουλια, απαντησα.
-Αμα στεγνωσουν, δεν βλάπτουν.


Τι αλλο θα ακουσουμε; Τι γνωριζετε εσεις για το συγκεκριμενο θεμα; Μπορει η σκουρια σε ενα κλουβι να βλάψει το φιλοξενουμενο πουλι; Επηρεαζουν ή όχι όλα αυτα τα χημικά-χρωματα την υγεια των πουλιων; Θα ηταν πολύ ωφελιμο να ακουσουμε την γνωμη σας και να ακουστουν κι αλλα ενδιαφεροντα σχολια για αυτο το θεμα.
 
Εχω την εντυπωση, πως δεν ειναι τυχαιο, που οι περισσοτεροι εκτροφεις χρησιμοποιουν
κλουβες-κλουβια-συστοιχια κλουβιων και προσοψεις (για την κατασκευη εκτροφειων),
θα το πω απλα "αχρωματιστες", με ειδικη επεξεργασια των μεταλλων, η ανοξειδωτες λαμαρινες κλπ.
Σε περιπτωση χρωματισμενων κλουβιων και υπαρξης σκουριας,θα προτιμουσα, την απολυμανση και καθαρισμα της επιφανειας και οχι την επικαλυψη με χρωμα, το οποιο
πραγματι ειναι τοξικοκαι εκτος απο την οσμη,το πουλι με το ραμφος του, μπορει να ξυσει την επιφανεια,"να την φαει"και να υπεισελθει ποσοτητα χρωματος στο σωμα του.Χρωμα
το οποιο περιεχει συστατικα, που δημιουργουν πολλα προβληματα, στην υγεια του πουλιου
και ιδιατερα στο συκωτι του, πολλη μεγαλυτερη ζημια απο τις χρωστικες που δινονται πολλες φορες στα πουλια,ιδιαιτερα χρωματος, που ειναι και ελεγχομενης δοσολογιας.
Και ο παππους μου ελεγε απ οτι θυμαμαικαι η σκουρια καλο θα σου κανει, περιεχει και σιδηρο!(προσοχη).
 
Back
Top