Να 'μαι παλι!
Καινουρια επισκεψη σημερα σε ενα ακομη pet shop εδω στο Ηρακλειο και καταγραφω τις εντυπωσεις μου.
Για να μην με πειτε υπερβολικη, πηγα μαζι με τον αντρα μου, οποτε κι αυτος ξενερωσε με την ολη φαση.
Το συγκεκριμενο καταστημα, λειτουργει εδω και πολλα χρονια στο Ηρακλειο (πουλαει ολων των ειδων τα ζωα μεσα σε γυαλινα κουτια κλπ) και ειχαμε ακουσει απο διαφορους, για τον συγκεκριμενο ιδιοκτητη, οχι και πολυ καλα λογια.
Εγω ηθελα να βρω κατι συγκεκριμενες τροφες-ται'στρες-ποτιστρες-μπανιερες-ζευγαρωστρες, που μεν εχω βρει στο birdmarket και στο petmat αντιστοιχα, ομως θελω να δω και τι παιζει στην εδω τοπικη αγορα.
Κρατουσα λοιπον μια απο τις ταιστρες-ποτιστρες μου (λευκο-διαφανο) για να δειξω τι ψαχνω, και η πωλητρια μου βρηκε μεν τις ιδιες ποτιστρες, αλλα ηταν σε αθλια κατασταση!
Λασπωμενες, γρατζουνισμενες, θαμπες και τετοια. Ετριψα λιγο να δω αν φευγει η μπιχλα, και δεν εφευγε και εκεινη αρχισε να δυσανασχετει.
Μετα, κοιτουσα τις συσκευασμενες τροφες του κιλου για καναρινια, η μια ηταν η ΜΑΝΙΤΟΒΑ και η αλλη μια που δεν την ηξερα (PUIK) ουτε την εχω δει να την προτεινετε εδω.
Κοιταζω λοιπον την πρωτη και γνωστη καλη μαρκα να δω ημερομηνια ληξης, και δεν ειχε κανενα σακουλι, παρολο που στην πισω πλευρα της συσκευασιας εγραφε 'αναλωση κατα προτιμηση πριν απο-βλεπε συσκευασια'.
Ρωταω την πωλητρια γιατι δεν γραφει πουθενα την ημερομηνια ληξεως, εκεινη παιρνει διαφορες τροφες για να τσεκαρει και καλα (ακομη και τροφες για καρδερινες και της το ειπα) και μου ειπε να παρω χυμα.
Εγω της ειπα οτι δεν εμπιστευομαι τις χυμα, γιατι δεν ξερω απο ποτε ειναι αν δεν γνωριζω ημερομηνια ληξεως.
Τοτε προσεξα στα σακουλια της πρωτης τροφης που ειπα, κουκουλια απο σκορο και πολλες μικρες τρυπουλες πανω στα συσκευασμενα σακουλια τροφων και παραδιπλα ειδα δυο πετουμενα εντομα σκορους να βολταρουν στις τροφες.
Εκεινη την στιγμη, εντοπισε ο αντρας μου τις ημερομηνιες ληξεως στα σακουλια, μονο που ηταν.. 'σβησμενες'! Ελα μου ντε 'γιατι'! Ισα που αχνοφαινονταν η εκτυπωση, οποτε καποιο 'χερακι' θα τις εσβησε.
Βεβαια, καθ'ολη την διαρκεια της επισκεψης μας στο συγκεκριμενο καταστημα, ηταν παραδιπλα μας ο εν λογω ιδιοκτητης με την κακη φημη, και μας επεβλεπε.
Μετα, λεω στην πωλητρια να δω τα καναρινια τους κλπ. Τα ειδα σε μετρια κατασταση μπορω να πω και φαινονταν αρκετα στρεσαρισμενα.
Μετα, ζηταω να δω 60αρες ζευγαρωστρες (λευκο-διαφανο). Εκει μπορω να πω οτι ηταν σε αριστη κατασταση, και θα αγοραζα τις 4 που θελω, αλλα η συμπεριφορα του 'αφεντικου' με ξενερωσε τοσο πολυ, που δεν παιζει να ξαναπατησω κι εννοειτε οτι δεν αγορασα τιποτα απο εκει.
Καθως παρατηρουσα την ζευγαρωστρα και τσεκαρα το συρρταρακι, τα πορτακια κλπ, εκεινος λεει με απαξιωση:
"Γι 'αυτο δεν θελω και δεν μπλεκω καθολου με γυναικες, απαπαπα"!
" Σας δυσκολεουν, ε"; του λεω χαμογελοντας.
Τοτε, μου εδειξε κατι μπανιερες, ασχετες με αυτο που περιεγραψα και του κακοφανηκε παρα πολυ που δεν ηθελα κατι απο αυτα που μου προτεινε.
Οστωσω, κρατουσα στα χερια μου ακομη τις 4 ποτιστρες που ειχα βρει, αλλα επειδη με ειδε που προβληματιζομουν με την μπιχλα τους, μου ειπε με αγενη και ξιπασμενο υφος:
"Μην τις παρεις αν δεν σου αρεσουν, να μην απασχολεις και την υπαλληλο μου".
" Μα αυτη ειναι η δουλεια της" του επα ξαφνιασμενη.
"Οχι, δεν ειναι αυτη η δουλεια της" μου επε με ειρωνια (εν τω μεταξυ, οση ωρα ειμασταν στο μαγαζι του, δεν ειχε ουτε ενα πελατη, ουτε ενα τηλεφωνο, οποτε δεν δικαιολογειται η συμπεριφορα τους).
"Ok, ΓΕΙΑ ΣΑΣ"! του ειπα κι εγω με ειρωνικο τονο και χαμογελο και φυγαμε.
Και ο αντρας μου εμεινε αναυδος με την ολη φαση (και λιγα σας ειπα).
Κι αμα μας ξαναδει.. σφυρα μου κλεφτικα!
Τι βλητο ο τυπος!
Μου μενουν να δω αλλα δυο γνωστα pet shop εδω στο Ηρακλειο.
Αναρωτιεμαι τι θα δω εκει. Ελπιζω σε κατι καλυτερο.
Αλλιως.. Το internet να 'ναι καλα!