Διατροφή Σκόρδο στα πτηνά (Allium sativum)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πολύ μπίχλα όμως βρε παιδιά, δεν αντέχεται με τίποτα.
Την ώρα της παρασκευής της αυγοτροφής θυμίζει πατσατζίδικο.
Η αλήθεια είναι πως με τις δοσολογίες του σκόρδου που χρησιμοποιώ και τη μυρουδιά από το θυμάρι, το βασιλικό, το δυόσμο και τη ρίγανη που βγαίνουν από το τσάι βοτάνων είναι όχι μόνο αποδεκτή αλλά και όμορφη.
 
Για την ενίσχυση της θετικής άποψης για το σκόρδο, να σας ενημερώσω, πως εχθές σε δεδομένη συζήτηση στην ομάδα σκύλων - κοκόνια αμφισβητήθηκε βάσιμα και από έγκυρα χείλη η αιμολυτική δράση του σκόρδου και στα σκυλιά που μάλιστα είναι και μικρόσωμα και μετά από 8ετη συνεχή χρήση του.
 
Αν χρησιμοποιήσουμε δηλαδή σκόρδο σε σκόνη για μαγειρική θα υπάρξει πρόβλημα;
Αυτό μπορούμε να το απαντήσουμε μόνο αν γνωρίζουμε τα συστατικά που περιέχει η σκόνη για την οποία μιλάμε.
 
Καθαρό σκόρδο σε σκόνη μαζί με ρίγανη μέσα στην αυγοτροφή (όχι συνέχεια) πιστεύω (δοκιμασμένα) ότι βοηθάει πάρα πολύ τα πουλιά.
 
Σε εντερικά προβλήματα. Δοκίμασα σε πουλιά που φαινότανε από την κουτσουλιά τους ότι κάτι δεν πήγαινε καλά (χωρίς φάρμακο για εντερικά) και ύστερα από κάποιες μέρες χρήση ήταν μια χαρά. Άλλαξε και το χρώμα και έσφιξε η κουτσουλιά.
 
Όσο αφορά τα σκυλιά πιστεύω (άποψη και φίλου κτηνιάτρου) ότι είναι πολύ καλή προστασία για ενδοπαράσιτα - σκουλήκια. Στα πουλιά χρησιμοποιώ σε πολύ ψιλή σκόνη (πούδρα) και ποτέ δεν είχα προβλήματα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής στα καναρίνια δεν βάζω πολύ τακτικά φέτος λόγω ότι εγκατέλειψα την αυγοτροφή και στράφηκα αμιγώς στο αυγό. Για να μην μακρηγορώ δεν είχα πρόβλημα από την χρήση του. Τώρα γαι την μυρωδιά, εμένα μου αρέσει αρκετά...
 
Το ανενεργό - μη ενημερωμένο άρθρο αρχειοθετήθηκε και αντικαταστάθηκε εξ ολοκληρούμε νέο.

 

Σχετικά θέματα

Back
Top