Διατροφή Σουπιοκόκκαλο ή αυτό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fanfaras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fanfaras

PB New Member
Εγγραφή
24 Αυγ 2012
Μηνύματα
32
Πήγα σε ένα petshop να πάρω ένα σουπιοκόκκαλο για τον Blue (παροτλετ) και δεν είχε, αλλά μου είπε ότι είναι καλύτερο να του βάλω αυτό:

petcity.gr/eshop/index.php/birds/health-bird/food-supplements-bird/vitakraft-mineral-petra-alatiou-gia-akonisma-ramfous-kai-pepsi-35g-detail

Είναι πράγματι καλύτερο ή να ψάξω ένα κλασικό σουπιοκόκκαλο;
 
Η γνώμη μου είναι ότι το σουπιοκοκκαλο δεν πρέπει να λείπει από κανένα κλουβί. Αν δεν βρεις σε petshop κάνε μια επίσκεψη σε ένα κοντινό σου ψαράδικο και ζήτα να σου δώσουν. Ακολούθησε τις οδηγίες που θα βρεις εδώ και αμέσως μετά είναι έτοιμο να το βάλεις στο κλουβί.

περισσότερα θα διαβάσεις παρακάτω :

Σουπιοκόκαλο
 
Για ακονισμα ραμφους ειναι ενταξει, αλλα η περιεκτικοτητα του σε ιχνοστοιχεια και ασβεστιο δεν ειναι εξακριβωμενη. Συνιστω ανεπιφυλακτα σουπιοκοκκαλο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Πήγα σε ένα petshop να πάρω ένα σουπιοκόκκαλο για τον Blue (παροτλετ) και δεν είχε, αλλά μου είπε ότι είναι καλύτερο να του βάλω αυτό
Ρώτησέ τον σε παρακαλώ αν υπάρχει ιώδιο στο σκεύασμα... κι αν πει όχι... Ξανά ρώτα γιατί τότε το προτείνει ως καλύτερο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Έχω χρησιμοποιήσει και τα δυο.
Είδα ιδιαίτερη προτίμηση στο σουπιοκόκκαλο και αυτό βάζω.
Εγώ προτείνω το σουπιοκόκκαλο.
 
Μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή, αλλά πάντα έχω και τα δυο είδη στα κλουβιά. Πότε τρώνε από την ταμπλέτα και πότε από το σουπιοκόκκαλο...
 
Ok λοιπόν... Σουπιοκόκκαλο και πάλι σουπιοκόκκαλο! Θα το αναζητήσω :)
 
Είναι πράγματι καλύτερο ή να ψάξω ένα κλασικό σουπιοκόκκαλο;
Η διαφορά ανάμεσα στα δύο δεν είναι τέτοια πού να σε κάνει να προβληματίζεσαι. Εδώ θα βρεις τα διατροφικά στοιχεία του σουπιοκόκκαλου. Δες και αυτά που υπάρχουν πάνω στη συσκευασία και θα καταλάβεις.

Μια διαφορά που φαντάζομαι ότι μπορεί να υπάρχει είναι η τιμή, με το σουπιοκόκκαλο να είναι φθηνότερο ή και δωρεάν ακόμη εάν αφιερώσεις λίγο χρόνο για να το προετοιμάσεις. Εάν το προϊόν που προτείνουν συνήθως τα καταστήματα είναι φθηνότερο από αυτό που ζητά ο πελάτης ή κάποιο άλλο που δεν έχει στο μαγαζί του, τότε έχει ενδιαφέρον να το ψάξεις λίγο περισσότερο.
 
Κι εμένα στη γειτονιά μου, όλοι έλεγαν ότι δεν έχουν σουπιοκόκκαλο και μού έδιναν πέτρα λέγοντάς μου ότι είναι το ίδιο. Από την αρχή τη στραβοκοίταζα αλλά είπα να τη δοκιμάσω. Ε, την είχε το πουλάκι 200 χρόνια και τη λιβάνιζε. Δεν είδα προτίμηση και αντί να αλλάξω προϊόν, άλλαξα Pet Shop. 😛 Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα να κάνω μία μικρή διαφήμιση. Αν υπάρχει θέμα, σβήστε το. Μπορείς να πάρεις από εδώ: http://www.birdmarket.gr/-Koκκαλο -Σουπιας -10cm Καλό μαγαζί.
 
Να ρωτήσω κάτι; Αυτά τα σουπιοκόκκαλα, με τον καιρό δεν σαπίζουν; Αν ναι, τότε αυτά που πουλάνε στα pet-shops, πως ξέρω ότι είναι καλά και δεν έχουν πολυκαιρίσει; (sorry είμαι λίγο άσχετος. Γενικώς από ψάρια! :D )
 
Οπότε καλύτερα να το βρω κάπου έτοιμο σε pet-shop, γιατί να το πάρω εγώ από ψαράδικο, δεν θα έχω ιδέα να το φτιάξω!
 
Εχουμε οδηγιες στο φορουμ για τ πως να τ φτιαξεις. Το βραζεις σε νερο με ξυδι κ μετα το αφηνεις 2 μερες στον ηλιο να ξεραθει καλα.
 
Και σόρρυ, αλλά ένα ένα μου έρχονται... Πόσο καιρό μπορώ να αφήσω ένα σουπιοκόκκαλο μέσα στο κλουβί;
 
Πόσο καιρό μπορώ να αφήσω ένα σουπιοκόκκαλο μέσα στο κλουβί

Κάθε φορά που πλένεις το κλουβί μπορείς να ρίχνεις νερό και στο σουπιοκόκκαλο, ώστε να μένει καθαρό. Πολλά πουλιά χρησιμοποιούν το σουπιοκόκκαλο ως πατήθρα, ειδικά όταν το έχεις σε χαμηλό ύψος. Φρόντισε να το έχεις στις γωνίες του κλουβιού κοντά στην οροφή και σε κάθετη θέση, ώστε να μην μπορεί το πουλί να κάθεται πάνω λερώνοντάς το με υπολείμματα από ακαθαρσίες, που φέρουν τα πόδια του.
 
Back
Top