Ασθένειες Σπασμένη ουρά κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης niva2gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

niva2gr

PB Member
Εγγραφή
20 Ιουλ 2008
Μηνύματα
965
Πόλη
Λιβαδειά
Ο Κίμπα εδώ και κάμποσο καιρό έχει σπάσει τα φτερά της ουράς του απο άγαρμπα πεσίματα ενω προσπαθούσε να πετάξει. Τα φτερά του ήταν σωστά ψαλιδισμένα, αλλά κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας έχασε τα περισσότερα φτερά υποστηριξης σχεδόν ταυτόχρονα, και ως αποτέλεσμα, ενώ πριν μπορούσε να προγειωθεί κανονικά, μετά έπεφτε πολύ άτσαλα.
Ευτυχώς ποτέ δεν έσπασε κανένα φτερό στη βάση του, και δεν είχαμε αιμορραγίες.
Έτσι σκέφτηκα να αφήσω την ουρά ως έχει, μέχρι να πέσουν τα σπασμένα φτερά στην ώρα τους και να βγουν καινούρια.
Τώρα όμως υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα. Ότι καινούριο φτερό βγαίνει στην ουρά του δεν έχει αρκετή στήριξη, και καταλήγει να σπάει και αυτό, ή να πέφτει πριν απο την ώρα του.

Γι' αυτό σκέφτομαι να τραβήξω τα σπασμένα φτερά για να επισπεύσω τη διαδικασία. Όμως δεν ξέρω πώς να το κάνω, και κανένας κτηνίατρος εδώ δεν ξέρει, και δεν το έχει κάνει ποτέ.

Έχει τραβήξει κανένας σπασμένα φτερά απο το πουλί του; Πώς μπορώ να το κάνω μόνη μου, και τί πρέπει να προσέξω;
 
δεν ξέρω κατά πόσο καλό είναι αυτό για το πουλί αλλά νομίζω θα πονέσει η όλη διαδικασία... εμένα είχε σπάσει σε ένα όλη του η ουρά σε ένα πιο παλιά αλλά ξαναβγήκαν μόνα τους. Ομολογώ όμως ότι άργησε πολύ για να φτιάξει..
 
Σίγουρα θα πονέσει και θα αγχωθεί, και μάλιστα πολύ!
Δεν θέλω να αποκατασταθεί η ουρά για λόγους εμφάνισης, αλλά για λόγους ασφαλείας. Τώρα που έχουν βγει τα περισσότερα φτερά στις φτερούγες του προσπαθεί να πετάξει. Πολλές φορές το καταφέρνει αλλά δυσκολεύεται πολύ στις στροφές. Συνήθως προλαβαίνει και φρενάρει, αλλά δεν πέφτει ομαλά κάτω, και φοβάμαι μην σπάσει τα πόδια ή την καρίνα του.
 
Έχει τραβήξει κανένας σπασμένα φτερά απο το πουλί του; Πώς μπορώ να το κάνω μόνη μου, και τί πρέπει να προσέξω;

Εχω τραβηξει σπασμενα φτερα πτησης με τσιμπιδακι φρυδιων.
Επρεπε να το κανω για σοβαρους λογους, για το καλο του πουλιου..
μετα οντως βγηκαν τα καινουρια υγιη φτερα και ηρεμησε ο καημενος!

Προσπαθησα να το κανω οσο πιο γρηγορα μπορουσα, για να τελειωνουμε κ να στρεσσαρεται οσο το δυνατον λιγοτερο.
Οκ, θα πονεσει, αλλα οι "θεραπειες" καμια φορα πονανε για να βρουμε την υγεια μας!
 
Μπορείς να μου περιγράψεις με λεπτομέρεια πώς το έκανες;
Πώς κράτησες το πουλί;
Σε ποιό σημείο του σπασμένου φτερού εφάρμοσες το τσιμπιδάκι;
Έτρεξε καθόλου αίμα;
 
Με ειχε βοηθησει η μητερα μου. Κρατουσε το πουλι με το ενα χερι κ με το αλλο του κρατουσε ανοιχτο το φτερο.
Το τσιμπιδακι κοντα στη ριζα του φτερου, να το πιανει σταθερα κ να μη σπασει χειροτερα.
Επισης προσεξα να το τραβηξω παραλληλα, στην κατευθυνση που βγαινει το φτερο, προσπαθωντας οσο το δυνατον να μην κανει γωνια προς αλλη κατευθυνση κ το ποναω χειροτερα ή το σπασω βαθεια
Ετρεξε ελαχιστο αιμα. Μετα τα περιποιηθηκε εκεινος με το ραμφος του, τα "εγλυψε" κ την επομενη ηταν μια χαρα

Ολα αυτα φαινονται απαισια οταν τα διαβαζεις, αλλα κρατησαν μολις μερικα δευτερολεπτα στην πραγματικοτητα
 
Μαρια μου καταλαβαινω πως αισθανεσαι. Πριν απο 2-3 χρονια ειχα ερθει στην δικη σου τη θεση με ενα καναρινακι μου και φοβουμουν παρα πολυ μηπως το πονέσω. Με την ενθάρρυνση των φιλων του φορουμ τραβηξα τα φτεράκια της ουράς με το χερι χωρις τσιμπιδάκι, το πουλάκι δεν καταλαβε τίποτε. ( πιό μεγάλος ήταν ο δικός μου φοβος μηπως το πονεσω). Ουτε καμια αιμοραγια παρουσιαστηκε. Για μερικές μερες ήταν κουτσονουρικο αλλα όταν βγηκαν και καμια 10αρια μερες τα νεα φτερά ηταν θαυμα. Αν δεν τα τραβηξεις και περιμενεις την επόμενη πτερόρροια, μαλλον θα περιμένεις πολυ.

Ισως θα ηταν καλυτερα αν για μερικες μερες δεν το εβγαζες συχνα απο το κλουβί μεχρι να βγουν τα νεα φτεράκια. Καλη επιτυχια!
 
Εγω ειχα ενα ατυχημα με την ουρα ενος παλιου κοκατιλ(το οποιο δεν ειναι εν ζωη αλλα οχι λογο του ατυχηματος...)Το ειχα εξω ελευθερο οταν ημουν μικρος και εκεινη την ωρα τσακωθηκα με τον αδερφο μου... Εχουμε ενα κακο, οταν τσακωνομαστε να μην μας κραταει κανενας... Πανω λοιπον που τον ειχα στριμωξει(τον αδερφο μου παντα)μου δινει μια και κανω ενα βημα πισω...

Κοιταω πισω και τι να δω... Κατω απο το παπουτσι μου ειχαν μεινει ολα τα φτερα απο την ουρα του κοκατιλ...Αυτο αγερωχο... Ουτε γατα ουτε ζημια. Για την ακριβεια ουτε γατα ουτε ουρα...

Μετα απο λιγο καιρο ξαναβγηκε η ουρα.. Συμπερασμα... Μην μαλωνεις με τα αδερφια σου... Πλακα κανω.. Το συμπερασμα ειναι πως το μικρο σου Μαρια θα ειναι μια χαρα αν ομως προσεξεις λιγακι... Προσεχτικα και ψυχραιμα...
 

Σχετικά θέματα

Back
Top