Ασθένειες Σπασμένη ουρά κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariakali
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
βεβαιώσου ότι όταν κλείνεις το φως υπάρχει απόλυτο σκοτάδι
καλησπερα.
Θελεις να μας πεις την πηγη της συμβουλης? ειναι απο καποιο αρθρο ,απο καποια ομαδικη FB ή δικο σου κειμενο απο την εμπειρια σου με κοκατιλ και νυχτερινο τρομο οπως συχνα λεγεται?
Παραθετω καποια λιγα links για μελετη που αναφερουν τις πιθανες αιτιες αλλα και καποια κοινα μετρα αντιμετωπισης αλλα πουθενα δεν αναφερουν το απολυτο σκοταδι αλλα αντιθετως ενα μικρο νυχτερινο φωτακι οπως ειπαν οι @ianos και @Φοίβος
, ενα μικροτερο και χωρις παιχνιδια κλουβι υπνου και αλλα που αναφερεις και εσυ βεβαια.








Υ.Γ
Ναι και κοκατιλ ειχα παλιοτερα και παθαινε αντιστοιχα επεισοδια καποιες φορες αλλα ευτυχως χωρις να σπαει τα φτερα του.
 
@PanosBruno καλησπέρα αυτά που γράφεις είναι άκρως αντίθετα από αυτά που γνωρίζω.ακομα και σε ένα μωρό το σκοτάδι δεν του αρέσει ,ούτε είναι δυνατόν να αιωρουμε το βράδυ εάν θέλω να σηκωθώ να πιω νερό και να κάνω άκρα του τάφου σιωπή ...δεν ξέρω .σε ευχαριστώ πάντως για την άποψη σου
 
@mariakali καλημέρα. Αν εξαιρέσουμε το απόλυτο σκοτάδι που κ εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα μικρό φωτάκι όταν τον βάζεις για ύπνο το βράδυ, στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον @PanosBruno. Καλό είναι να έχει σχετική (όχι άκρα του τάφου σιωπή!) ησυχία στο χώρο που θα κοιμάται κ αν βάζεις ένα πανί στο μισό ή σε ένα μέρος του κλουβιού του το βράδυ θα έχει κατ' επιλογή περισσότερο (αλλά όχι απόλυτο) σκοτάδι.
ούτε είναι δυνατόν να αιωρουμε το βράδυ εάν θέλω να σηκωθώ να πιω νερό και να κάνω άκρα του τάφου σιωπή ..
Καλό😅! Δηλαδή θα κοιμάται ή το κλουβί θα το έχεις στην κουζίνα; Αν είναι το δεύτερο δεν θα στο συμβούλευα. Η κουζίνα κ το μπάνιο δεν ενδείκνυνται για δωμάτια μόνιμης τοποθέτησης του κλουβιού, λόγω υγρασίας κ αναθυμιάσεων από το μαγείρεμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kika
@φιλομαθης είναι μια κτηνίατρος στο YouTube
[automerge]1678452183[/automerge]
@PanosBruno καλησπέρα αυτά που γράφεις είναι άκρως αντίθετα από αυτά που γνωρίζω.ακομα και σε ένα μωρό το σκοτάδι δεν του αρέσει ,ούτε είναι δυνατόν να αιωρουμε το βράδυ εάν θέλω να σηκωθώ να πιω νερό και να κάνω άκρα του τάφου σιωπή ...δεν ξέρω .σε ευχαριστώ πάντως για την άποψη σου
απάντηση: δεν είναι η άποψη μου , δηλαδή πες μου τα έχεις δοκιμάσει και δεξ είχε αποτέλεσμα? , αν όντως είχες μελετήσει για της ανάγκες ενός παπαγάλους θα είχες καταλάβει ότι αποφεύγουμε χώρους με ακραίες θερμοκρασίες καθώς το μπάνιο και την κουζίνα, είναι σημαντικό να αναφερθεί ξέχασα να αναφερο το λαμπάκι νυκτός. τέλος είναι σημαντικό να μιλάμε με έρευνες και γνώσεις ειδικών,Η Νικολέτα Σερέτη είναι που έκανε το βίντεο τονίζοντας πολύ έντονα το θέμα ύπνος για κοκατιλ .
 
Τελευταία επεξεργασία:
@φιλομαθης είναι μια κτηνίατρος στο YouTube
Ευχαριστω για την διευκρινηση.Καλο θα ειναι να αναφερονται οι πηγες οταν παραθετουμε υλικο πχ αρθρα , youtube videos κλπ

επισης να πω οτι δεν ειπε η κοπελα που εχει το κοκατιλ οτι θα το βαλει στην κουζινα ή στο μπανιο.Θα το δεις αν ανατρεξεις ολη την κουβεντα. Δεν θα της ζητησουμε και κατοψη του σπιτιου της για να δουμε την διαδρομη που κανει για το μπανιο και την κουζινα ωστε να δουμε αν τυχον ενοχλει τον παπαγαλο. :-) μακαρι ολοι να ειχαμε και ενα δωματιο εξτρα για τα pet birds μας αλλα .. :-)
 
επισης να πω οτι δεν ειπε η κοπελα που εχει το κοκατιλ οτι θα το βαλει στην κουζινα ή στο μπανιο.Θα το δεις αν ανατρεξεις ολη την κουβεντα
@φιλομαθης Επειδή ανετρεξα στην κουβέντα, από πού το έβγαλες με σιγουριά αυτό το συμπέρασμα;
Αντιθέτως, το
είναι δυνατόν να αιωρουμε το βράδυ εάν θέλω να σηκωθώ να πιω νερό και να κάνω άκρα του τάφου σιωπή ...
προδιαθέτει ότι τουλάχιστον στον ύπνο είναι το κλουβί στην κουζίνα. Εξ ου κ η ερώτηση
Δηλαδή θα κοιμάται ή το κλουβί θα το έχεις στην κουζίνα;
Γιατί εάν είναι το κλουβί μόνιμα στο δωμάτιο της κουζίνας ή του μπάνιου για όσο είναι στο κλουβί το πουλάκι, είναι πρόβλημα.
μακαρι ολοι να ειχαμε και ενα δωματιο εξτρα για τα pet birds μας αλλα .. :-)
Δεν χρειάζεται έξτρα. Απλά όχι το λάθος δωμάτιο.
Δεν θα της ζητησουμε και κατοψη του σπιτιου της για να δουμε την διαδρομη που κανει για το μπανιο και την κουζινα ωστε να δουμε αν τυχον ενοχλει τον παπαγαλο
Σε μια συζήτηση που σκοπό έχει την βοήθεια κ ενημέρωση για το καλό των πτερωτών μας φίλων, δεν νομίζω ότι έχει θέση η ειρωνεία. Εκτός των άλλων, η ησυχία κ η νεκρική ησυχία είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
@mariakali Συνονόματη, εγώ κατά κύριο λόγο θα το έβαζα σε ένα μεγαλύτερο κλουβί κ για μόνιμη εγκατάσταση δεν θα τον είχα στην κουζίνα. Είναι ευαίσθητο το αναπνευστικό τους σύστημα. Δες το άρθρο, είναι κατατοπιστικό.
 
σου ανάφερα το οκομα του κτηνίατρου επόμενος έχεις την πηγή!
Οταν το εβαλες το κειμενο σε μυνημα σου δεν ειχες παραθεσει την πηγη σου.Αυτο εννοω και σε ευχαριστησα που μετα την ερωτηση μου την ανεφερες την Κτηνιατρο.
Σε μια συζήτηση που σκοπό έχει την βοήθεια κ ενημέρωση για το καλό των πτερωτών μας φίλων, δεν νομίζω ότι έχει θέση η ειρωνεία.
Δεν ειρωνευτηκα .Επισης συμπεραινετε και οι δυο την θεση του κλουβιου σε "λαθος" δωματιο .Αντιστοιχα εγω επελεξα να μην φτασω στο ιδιο συμπερασμα διαβαζοντας τα ιδια μυνηματα και μην εντοπιζοντας ρητα ειπωμενο απο την κοπελα το δωματιο/θεση που το εχει.

Σε ενα νεο θεμα ισως ειδατε οτι ενα μελος επελεξε εν γνωση του μικρο κλουβι λογω χωρου αναγκαστικα. Σαν παραδειγμα το αναφερω.Δεν μπορω να κρινω ουτε να συμπερανω τον χωρο και τα τεραγωνικα του σπιτιου του καθενος.

Το θεμα εδω ειναι αρχικα να βρεθει ισως η αιτια/αιτιες του τρομου του κοκατιλ ωστε να αντιμετωπιστει στα πλαισια του δυνατου ριζικα
Εχει τυχει να δειτε ελευθερο κοκατιλ σε δωματιο να απογειωνεται απο το σημειο που καθεται αν τυχον κατι το ενοχλησει ή το τρομαξει ? sea harrier θα μπορουσα να ειχα ονομασει ανετα το δικο μου.
Σε καθε περιπτωση με την σωστη φροντιδα διατροφη και συνθηκες σε λιγο καιρο θα ξαναβγουν τα φτερα της ουρας του και θα εχει εξοικοιωθει πιστευω πολυ περισσοτερο με τον χωρο διαμονης του.
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: ianos
@mariakali τέλος θα προσθέσω ότι όταν μιλώ για κτηνιατρο ή κάποιον ειδικό ΔΕΝ λέω την άποψη μου, λέω αυτό που γνωρίζουν οι ειδική, και επίσης είδα μια άτοπη παρομιοασει [ μωρού- παπαγάλους ] είναι τέλειος διαφορετικά μεταξύ τους και το κάθε ένα έχει της δικές του ανάγκες, παρακαλώ μην συγχέουμε άσχετα πράγματα μεταξύ τους . στο μωρο θα βάλει ένα δυνατό φωτάκι νυκτόςή μπορει να μην βαλεις και τίποτα, ενώ σε έναν παπαγάλο μπορείς να αφήσεις το φώτα του διαδρόμου με κλειστή την πόρτα. γενικά διακρίνω σαν να μην έχει υπάρξει έρευνα από πλευράς σου , τι εννοώ: όταν παίρνουμε ένα ζωάκι κοιτάμε πριν το πάρουμε της ανάγκες του , κάνουμε μια έρευνα δλδ , βλέπουμε τι πρέπει να προσέχουμε κλπ. Εμενα με προβληματίζει το ότι όπως έχεις πει και η ίδια ΔΕΝ γνωρίζεις της απετουμενες πρωτες βοήθειες σε αυτες της κρισης , πραπγμα το οποίο δείχνει πως είσαι τέλειος ερασιτέχνεις πάρα διάθεση να μάθεις, αν έψαχνες θα μαθενες κοινός για την ιδιερεροτητα στο ύπνο τον κοκατιλ , και θα είχες προετιμαστει. Κατανοώ ότι το αγαπάς σαν παιδί σου , είναι παιδί σου απλά όλα τα πλάσματα δεν χρειάζονται την ίδια αντιμετώπιση στα θέματα υγείας άλλες ανάγκες έχει ένα μωρό άλλες ένας παπαγάλος και κατά επέκταση άλλες ανάγκες έχει ένα κοκατιλ . μπες στο διαδίκτυο και μάθε για πρώτες βοήθειες ρωτε πτυνιατρους ή ψαγμένους κτηνιατρους , μάθε της πρώτες βοήθειες σε κάθε περίπτωση και δες τι πρέπει να έχεις διαθέσιμο σε ώρα ανάγκης. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι έχω λοβακι και είναι δύο τέλειος διαφοεετικοι χαρακτήρες συγκρίνοντας με το δικός σου , πχ το δικό μου όταν κοιμάται και σεισμός να γίνεις δεν ξυπνάει .
ΥΣ ότι λεω το λέω με αγάπη δεν το λέω για να σε κρίνω είναι μια παρατήρηση στην οποία από ότι βλέπω μόνο έξω δεν έχω πέσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@PanosBruno καλησπέρα και πάλι το κοκατίλ είναι στο σαλόνι ούτε σε κουζίνες ούτε σε wc ούτε σε σώματα θέρμανσης, επειδή το έχω όμως και@MARY58 ποτέ δεν είπα ότι είναι στην κουζίνα.το πουλί είναι στο σαλόνι,το βράδυ του έχω φωτάκι και εννοείται ότι υπάρχει ησυχία στο σπίτι όμως στην πολυκατοικία που μένω η ηχομόνωση δεν είναι και ότι καλύτερο
[automerge]1678465682[/automerge]
Τέλος πάντων σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου.απλως είπα ότι αυτά που λες είναι άκρως αντίθετα από πολλά site και ανθρώπους που έχουν κοκατιλ που έχω μιλήσει μαζί τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@mariakali πες μου πιο είναι το λάθος πραγματικά, δεν λες , εγώ σου είπα το ειδανικο και από ότι είδες, όλοι συμφώνησαν εκτός από το απόλυτο σκοτάδι, δηλαδή εσένα τι σουν έχουν πει πραγματικά θα κάνω έρευνα γτ βλέπω στειριζεσαι σε αερολογίες,δεν αναφέρεις καμία πηγή
 
@mariakali
@MARY58 ποτέ δεν είπα ότι είναι στην κουζίνα
Ποτέ δεν το είπα με σιγουριά. Για αυτό άλλωστε κ ρώτησα. Χαίρομαι. Μια χαρά. Όποτε κ εάν μπορείς πάρε του ένα μεγαλύτερο κλουβί, με διαστάσεις τουλάχιστον το κατ' ελάχιστο μήκος κ ύψος για το μέγεθος του. Θα είναι καλύτερο κ για την διάθεση του κ για την τυχόν νυχτερινή του τρομάρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos

Σχετικά θέματα

Back
Top