Ασθένειες Σπασμένη φτερούγα μετά από επίσκεψη σε κτηνίατρο

ΜΑΡΙΑαα

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουν 2020
Μηνύματα
1.945
Πόλη
Τρίκαλα
Σήμερα δυστυχώς έχω άσχημη εξέλιξη. Πήγα στην κτηνίατρο τον Φώτη γιατί έχει κύστη φτερού να δει τι θα μπορούσε να γίνει και όπως πήγε να τον πιάσει του έσπασε την φτερούγα! Τα βάζω με τον εαυτό μου που τον πήγα σε αυτήν αλλά εδώ στα Τρίκαλα δεν γνωρίζει κανείς άλλος με πουλιά! Ο κτηνιατρος που πάω τον σκύλο μου τη σύστησε! Ο Φωτάκος μου από τότε ούτε πίνει ούτε τρώει σίγουρα πονάει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα! Αυτή μας είπε πως μπορεί να του βάλει νάρθηκα αλλά δεν την εμπιστεύομαι πια! Σκέφτηκα να τον πάμε αύριο στην κτηνιατρική σχολή στην Καρδίτσα και τελικά εξ αρχής εκεί έπρεπε να πάω. Δεν περίμενα όμως κάτι τέτοιο!
 

Συνημμένα

  • 56286B3F-18F2-4BB2-AEE9-7B2A5D88E786.webp
    56286B3F-18F2-4BB2-AEE9-7B2A5D88E786.webp
    213,2 KB · Προβολές: 118
  • AFBFD446-39F1-4190-A35B-FE824F854DB8.webp
    AFBFD446-39F1-4190-A35B-FE824F854DB8.webp
    404,5 KB · Προβολές: 56
Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη. Πήγατε στον κτηνίατρο για να βοηθήσει και αυτός προκάλεσε μεγαλύτερο πρόβλημα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά από εδώ και στο εξής και το καναρινάκι σας να αναρρώσει σύντομα!🙂
 
Μαρία αν έχετε τη δυνατότητα πηγαίνετε στην Καρδίτσα. Δυστυχώς είναι πολύ απογοητευτικό αυτό που συνέβη, πρώτα για σένα και δευτερευόντως για εμάς όλους που περιμένουμε βοήθεια από ειδικούς. Δεν γενικεύω αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό δίνει μία ιδέα της κατάστασης που επικρατεί..
 
Μαράκι εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον Φωτάκο. Είναι ένας γλύκας και φαίνεται μαχητής. Ούτε εγώ θα εμπιστευόμουν αυτή τη κτηνίατρο. Ενημέρωσε μας όποτε μπορείς για το φτερό του.
 
@Stavros Θα πάμε. Ήθελα να ακούσω πως εκεί ξέρουν και μπορούν να με βοηθήσουν και λίγο ησύχασα. Πρωί πρωί παίρνω τηλ και τους λέω είναι επείγον γιατί είναι μόνο με ραντεβού. Έχω καταλάβει για τα Τρίκαλα πως όλοι οι εκτροφείς και ερασιτέχνες εκτροφείς όλα τα προβλήματα τα λύνουν μόνοι τους. Και φυσικά όχι πάντοτε σωστά. Και οι ιδιώτες στα πετ σοπ! Οπότε και οι γιατροί αφού δεν έχουν εμπειρία θα κάνουν και τέτοια σοβαρά λάθη! Δυστυχώς το έμαθα και εγώ και ο Φώτης με τον χειρότερο τρόπο! Μακάρι να μου τον κάνουν καλά! Αυτό με νοιάζει! Και μετά για ότι χρειαστεί ας πηγαίνω και Καρδίτσα χαλάλι!
@MARY58 Ευχαριστώ παρα πολύ!Αύριο μακάρι να έχουμε καλά νέα!Θα ενημερώσω!
 
Καλημέρα. Μεγάλη ατυχία! Ο πτηνιατρος της κλινικής στην Καρδίτσα είναι στην Γαλλία! Μίλησε με μια τελειόφοιτη φοιτήτρια του που μπορεί απλά να εκτιμήσει την κατάσταση μήπως είναι κάποια εξάρθρωση ή ράγισμα που μπορεί να διορθώσει αλλιώς να μας συστήσει κάποιον άλλον εκεί στην Καρδίτσα. Θα πάμε στις 6:30 το απόγευμα. Δυστυχως στην κλινική δεν υπάρχει κάποιος άλλος. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον γιατρό στην Καρδίτσα ( που να ξέρει όμως από τέτοιες καταστάσεις)ας με βοηθήσει! Ο Φωτάκος ευτυχώς τρώει και πίνει. Του έβαλα και τους αγαπημένους του τσια να τον γλυκάνω😢💔
 
Υπομονή μέχρι τις 6.30 λοιπόν. Όντως ατυχία αλλά μπορεί ο γιατρός που θα τον δει να είναι σούπερ. Μπράβο στον Φωτάκο που τρώει κ πίνει κ μπράβο και σε εσένα που τον αγαπάς τόσο κ τον φροντίζεις. 🙂
 
@ΜΑΡΙΑαα Μαρία λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Το φτερό στις φωτογραφίες δεν δείχνει σπασμένο όμως. Οι σπασμένες φτερούγες κρέμονται τελείως χαλαρές χωρίς το πουλί να μπορεί να τις μαζέψει. Είναι σίγουρα σπάσιμο κι όχι κάποια μυική θλάση η οποία είναι συχνό φαινόμενο μετά απο αδέξια πιασίματα?
 
@Φοίβος Σε λίγο πάμε στην Καρδίτσα για να μας πουν. Και εγώ έχω ελπίδες γιατί για το σπάσιμο μας είπε η ίδια που το «έσπασε» και ελπίζω να έκανε λάθος και σε αυτό. Είναι σίγουρα πιο κάτω από την άλλη και πιο ανοιχτή. Ελπίζω επιτέλους να μάθω και να μπορέσει κάποιος να μου τον κάνει καλά!Παντως δεν μπορεί να πετάξει.
 
Καλησπέρα! Το φτερό σίγουρα δεν είναι σπασμένο! Το άνοιξε και εκεί που αρχίζει από μέσα έχει ένα μικρό οίδημα και από το πάνω μέρος έχει μελανιά. Υπάρχει περιπτώση να έχει ράγισμα αλλά θα πρέπει να κάνουμε νάρκωση και ακτινογραφία και αυτά σίγουρα γίνονται από πτηνίατρο. Αλλά μπορεί και να είναι θλάση. Μου είπε να μην τον στρεσάρω άλλο και να το αφήσω να γίνει μόνο του. Να του δώσω βιταμινες να τον έχω περιορισμένο στο κλουβί και να μην τον στρεσάρω! Είναι μεγάλη ανακούφιση που δεν είναι σπάσιμο αλλά αν είναι ράγισμα θα γίνει σίγουρα μόνο του; Θα ξανα πετάξει; Μήπως έπρεπε να το δέσει; Αυτή έκανε και μου είπε ότι της είπε ο καθηγητής της που είναι στη Γαλλία.
 
Πάντως το στενάχωρο είναι που πας σε "ειδικό" για να βοηθήσεις το καναρινάκι σου, που κατά τη γνώμη μου είναι μέλος της οικογένειας, και η κατάληξη είναι ο ειδικός να του κάνει ζημιά, να μιλάει για σπάσιμο κ να του βάλει νάρθηκα.!
 
Back
Top