Αναπαραγωγή Σπασμένο αυγό με νεοσσό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα! Είχα βάλει τις θηλυκές μου με έναν καινουριο αρσενικό αλλά αυτές κλωσουσαν όλη μέρα και δεν έβγαιναν καν από τη φωλιά. Δεν είδα καθόλου να τις κυνηγάει ουτε να γίνεται αναπαραγωγή.
Το ένα ήταν ξεραμενο και σπασμένο το μισό, αυτό που κρατάω στο χέρι και το άλλο είναι σπασμένο τώρα και κουνιέται λίγο μέσα. Υπάρχει περιπτωση να το σώσω κάπως αυτό;
[automerge]1653997267[/automerge]
Διάβασα σε παλιό ποστ , ότι επρεπε να αφαιρεθεί από τη φωλιά, και το έβγαλα.
Προφανώς δε θα μπορουσε να ζήσει με σπασμένο αυγό, ήταν πολυ μικρό, αλλά είπα να κάνω μια ερώτηση, μήπως και.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-05-31-14-26-41-018_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-05-31-14-26-41-018_com.miui.gallery.webp
    41,3 KB · Προβολές: 19
  • Screenshot_2022-05-31-14-26-43-593_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-05-31-14-26-43-593_com.miui.gallery.webp
    57,9 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία:
Πιθανά να είναι η μέρα του να επωαστεί. Θα έλεγα να το επιστρέψεις μέσα στη φωλιά και να δώσεις μπανιέρα στο κλουβί της μάνας του. Έτσι ενδεχομένως αν η κανάρα βραχεί να βοηθήσει στο μαλάκωμα του κελύφους.
Διαφορετικά από κάτι βίντεο που έχω δει στο παρελθόν σε αυγά κότας, σιγά σιγά με μπατονέτα νοτισμένη αφαιρούν το κέλυφος, αλλά είναι πολύ παρακινδυνευμένη διαδικασία αυτή που λέω και με αμφίβολα αποτελέσματα.
 
το άλλο είναι σπασμένο τώρα και κουνιέται λίγο μέσα. Υπάρχει περιπτωση να το σώσω κάπως αυτό;
Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι, άφησε την κανάρα και τον κάναρο να κάνουν την δουλειά τους.
Αυτό που έχεις στο χέρι σου ήταν σχηματισμένο κανονικό πουλάκι ?
 
@ianos το έβγαλα από τη φωλιά, γιατί διάβασα σε άλλο ποστ ότι αν είναι σπασμένο λερώνει τη φωλιά και όντως είχε αίμα μέσα στη φωλιά. Ήταν πολυ μικρό μέσα, δεν ήταν έτοιμο να βγει ακόμα, σίγουρα. Θα βάλω όμως μπανιέρα για τα υπόλοιπα.
[automerge]1653998496[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ φαίνεται ότι είχε σώμα, αλλά ήταν ξεραμενο.Ομως όχι, δεν ήταν μεγάλο, έτοιμο πουλι.2 μέρες δεν την κοίταξα καθόλου τη φωλιά , δεν ξέρω ποτε έγινε.
 
Όταν τα μικρά σπάνε το αυγό προσπαθούν να βγουν έξω και οι γονείς συνήθως τα βοηθάνε σπάζοντας το τσόφλι το οποίο ή απομακρύνουν από την φωλιά ή το τρώνε.
Κάνε ένα έλεγχο σε 2-3 ώρες και αν δεν έχει βγει από το αυγό μπορείς να το βοηθήσεις ανοίγοντας προσεκτικά το τσόφλι χρησιμοποιώντας 2 μπατονέτες.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ δε νομίζω οτι κουνιεται πια... Να το βάλω;
[automerge]1653999878[/automerge]
.
[automerge]1653999890[/automerge]
Ειναι πολυ μικρό
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-05-31-15-23-24-059_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-05-31-15-23-24-059_com.miui.gallery.webp
    62,2 KB · Προβολές: 22
Προσπάθησε να βγάλεις το τσόφλι με μια βατονέτα, αν δεν είναι ζωντανό δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις μέσα.
Βγάλε με ένα κουταλάκι του γλυκού προσεκτικά τα άλλα δύο αυγά και βάλε τα σε ένα μπωλ με νερό για 2-3 λεπτά μετά γύρισε τα στην φωλιά.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τα 2 από τα 3 είναι κολλημένα πανω στην Τσοχα και φοβάμαι μη τα σπάσω. Υπάρχει περιπτωση να φταίει αυτό; ότι δεν μπορουσαν να τα γυρίσουν; εκτός και αν κολλησανε από το αυγό που έσπασε.
 
Βγάλε την φωλιά, με ένα ψαλιδάκι κόψε το νήμα γύρω γύρω και από κάτω χωρίς να χαλάσεις τα αυγά, όταν ελευθερωθούν θα τα βάλεις όλα μαζί σε ένα μπώλ με νερό.
Μετά από 2-3 λεπτά άρχισε να απομακρύνεις το κολλημένο νήμα από τα αυγά αργά και προσεκτικά, ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια θα βοηθούσε για να πιάνεις τις κλωστές.
Όταν είναι καθαρά και απαλλαγμένα από το νήμα γύρισε τα στην φωλιά.
Το μικρό τα κατάφερε ή όχι ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τα έβαλα 2 λεπτά μεσα στο νερό. Οχι δεν έζησε το μικρουλι, δυστυχώς. Το θέμα είναι ότι 2 ώρες τώρα, δε μπαίνουν να κλωσσισουν ενώ πριν δεν έβγαινε με τίποτα το ένα θηλυκό από τη φωλιά 😞λογικά θα μπουν μέχρι το βράδυ, αλλά δεν ξέρω αν είναι αργά μέχρι τότε...
Χάλια τα χω κάνει φετος όλα φέτος.
Πέρυσι με ένα μόνο ζευγαρι, πηγε απιστευτα 3 αναπαραγωγες.
Φέτος τα εμπλεξα και να τα αποτελέσματα,
 
Γιατί τα βάζεις με τον εαυτό σου; Ότι μπορούσες έκανες κ ακόμα παραπάνω. Απλά υπάρχει κ ο απρόβλεπτος παράγοντας σε όλα τα πράγματα όπως κ εδώ. Η επόμενη φορά του χρόνου θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία!
 
@MARY58 τα βάζω με τον εαυτό γιατί περυσι είχα ένα ζευγάρι και είχα τον έλεγχο, φέτος αποφάσισα να βάλω 3 θηλυκά να ζευγαρώσουν με εναν αρσενικο καινουριο, οι οποίες κάθονται και οι 3 σε μια φωλιά και δεν έχουν η καθεμία τη δική της (γιατί δε θέλουν, εγώ τους την έβαλα) και έτσι ουτε ξέρω ποιανης είναι το αυγό, ουτε ποτε γεννάει, ουτε τιποτα. Το κανα για καλό, γιατί ήταν αγαπημένες από πριν που κλωσουσαν ασπορα και ταιζε η μια την άλλη και στην αρχή είπα να βάλω τις 2 μόνο με ένα αρσενικό, αλλά λυπήθηκα την 3η που έμεινε μόνη της. Και τώρα έχω μπλεχτεί. Ποτε βγαίνει το αυγό, ποιο πετανε έξω από τη φωλιά και τα λοιπά!
Ειδωμεν!
Μου το χαν πει σε προηγουμενο ποστ μου που ρωτουσα, αλλά διάβαζα για το πως μπορείς να κανεις αναπαραγωγες και έδινε αυτή την επιλογή, αλλά τελικά είναι μπερδεψούρα!
 
Του χρόνου πρώτα ο Θεός, θα ξέρεις τι να κάνεις κ τι να μην κάνεις. Ίσως λέω ίσως τοτε ναναι σε κλουβιά η κάθε μία για να ξέρεις ποιανης είναι ο κάθε νεοσσος κ να έχεις τον έλεγχο σε όλα. Αλλά εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα. Του χρόνου θα την πολλαπλασιάσεις την οικογένεια, μην ανησυχείς.
 
λογικά θα μπουν μέχρι το βράδυ, αλλά δεν ξέρω αν είναι αργά μέχρι τότε...
Μην απογοητεύεσαι, η παρέμβαση στην φωλιά είναι φυσικό να τα αναστατώσει, αν βγει από το αυγό κάποιο μικρό σίγουρα θα ασχοληθούν.
αλλά διάβαζα για το πως μπορείς να κανεις αναπαραγωγες και έδινε αυτή την επιλογή,
Για να κάνεις τέτοιες επιλογές πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά την συμπεριφορά των γεννητόρων αλλά και πάλι υπάρχει ρίσκο.

Έκατσε κάποια κανάρα στα αυγά ?
 
Τώρα βγήκα εξω να δω, δυστυχώς οχι.
Η αλήθεια είναι ότι αλλάξαμε θέση στα κλουβιά σήμερα και προφανως αυτό έφταιγε, αλλά δυστυχώς ήταν απέναντι από τον ψυκτη του κλιματιστικού που πεταει καυτο αέρα και έπρεπε να μετακινηθούν για να μπει μπροστά.
Ουτε οι άλλες θηλυκιες που καθοντουσαν στα ασπορα , κατσανε άλλο σήμερα.
Όλα ανάποδα.
[automerge]1654021958[/automerge]
Απο περιεργεια, επειδή δεν το έχω διαβάσει κάπου, σ αυτες τις θερμοκρασίες που έχουμε τώρα, αν υπάρχει νεοσσός μέσα στ αυγά, σε ποσο χρονικό διάστημα χάνεται το πουλακι αν δεν κάτσουν πάνω;
 
Back
Top