Ασθένειες Σπυράκι στο μεσαίο δάκτυλο καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν δεν υπάρχει φλεγμονή, αν δεν αιμορραγεί, αν δεν είναι υγρό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Το σπυράκι είναι απλά ένα σύμπτωμα που θα υποχωρήσει σε λίγο καιρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρούνται οι γενικοί κανόνες υγιεινής. Καλή καθαριότητα σε κλουβί, εξοπλισμό και κυρίως στις πατήθρες, σωστή διατροφή και αποφυγή καταστάσεων που δημιουργούν στρες.
 
@Stavros Ωραία πατηθρες τις καθαρίζω καθε Κυριακή τώρα θα το κάνω συχνότερα λόγω της κατάστασης στο πάτο έχω άμμο με όστρακα την αλλάζω κάθε 5 με 7 μέρες όσο αφορά το στρες αυτό θέλω να αποφύγω γιαυτό κοιτάω αν είναι απαραίτητο κάποιο σκεύασμα γιατί αν δνεν είναι μόνο στρες δημιουργουμε με το πιάσιμο του πουλιού.
 
Ναι, νομίζω ότι θα μπορούσες να δώσεις μια πολυβιταμίνη για τουλάχιστον δέκα μέρες. Καλό θα ήταν να επιλέξεις μια με υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α. Κοίταξε αν θέλεις τη λίστα με ορισμένες από αυτές που υπάρχουν στις παρουσιάσεις μας: Πολυβιταμίνες για πτηνά.

Αν χορηγούνται μέσω του πόσιμου νερού, φρόντισε να μη χτυπάει την ποτίστρα με το διάλυμα ο ήλιος ή το έντονο φως. Επίσης να πλένεις καλά την ποτίστρα καθημερινά και να αντικαθιστάς το διάλυμα με φρέσκο.
 
Καλημέρα.. Είναι ευλογία (αν και δεν φαίνεται καλά). Πάρε dermagel (έχει για τα ζώα αλλα αν δεν βρεις πάρε την ανθρώπινη). Εδώ στην Κύπρο δυστυχώς είναι ακριβή αλλά κάνει θαύματα και στα καναρίνια αλλά και στους ανθρώπους. Βάζε πρωί και βράδυ και θα φύγει. Αν το αφήσεις υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει και να χάσει το πόδι του (ακόμη και την ζωή του). Απομάκρυνε τον από αλλα καναρίνια (αν έχεις) και δώσε του βιταμίνες.
 
Back
Top