Ασθένειες "Σπυράκι" στο ράμφος του κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης VasilisZ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

VasilisZ

PB New Member
Εγγραφή
23 Οκτ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Δράμα
Καλησπέρα έχω ένα κοκατίλ περίπου 10 μηνών. Πριν από 4-5 μέρες εμφάνισε ένα μικρό σπυρί στο ράμφος του. Η φωτογραφία είναι σημερινή και το εξόγκωμα μεγάλωσε σε σχέση με την πρώτη ημέρα. Γνωρίζει κάποιος τι είναι και αν χρειάζεται θεραπεία;
Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20211023_133943.webp
    IMG_20211023_133943.webp
    53,1 KB · Προβολές: 31
  • IMG_20211023_134034.webp
    IMG_20211023_134034.webp
    41,9 KB · Προβολές: 31
Δεν μοιάζει με σπυράκι αλλά με κάποιο εξόγκωμα. Αυτά κάποιες φορές καυτηριάζονται αν ενοχλούν ή ματώνουν. Το καλύτερο θα ήταν να το δει γιατρός με γνώσεις για πουλιά. Ίσως η καλύτερη επιλογή σου να είναι η κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.
 
. Γνωρίζει κάποιος τι είναι και αν χρειάζεται θεραπεία;
Την απάντηση και την θεραπεία μόνο ένας γιατρός με εμπειρία στα πτηνά μπορεί να σου τη δώσει, αφού πρώτα εξετάσει το πουλάκι.
Οποιαδήποτε άλλη πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.
Σε μία πρόχειρη αναζήτηση που έκανα βρήκα αρκετούς κτηνιάτρους στην Δράμα.
Μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιους ή ακόμη να επισκεφθείς το ιατρείο τους, και να ρωτήσεις αν αναλαμβάνουν πουλιά.
 
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αρχικά είχα μιλήσει και με τον εκτροφέα ο οποίος μου είπε να το παρακολουθήσω λίγες μέρες και έπειτα να ξαναμιλήσουμε. Εχθές βέβαια που έβγαλα το παπαγαλάκι είδα πως το εξόγκωμα έπεσε.
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 
@VasilisZ Άριστη εξέλιξη, νάναι καλά το κοκατίλ :) Πάντως η πρώτη επικοινωνία όταν αρρωσταίνει ή τραυματίζεται ένα πτηνό δεν είναι ο εκτροφέας (εκτός κι αν το πήραμε εχθές), αλλά ο πτηνίατρος. Πολλοί εκτροφείς δεν ξέρουν και πολλά, και ακόμα και αυτοί που ξέρουν και ενδιαφέρονται, δεν είναι γιατροί, οπότε η γνώμη τους είναι πάντα μικρότερης σημασίας από τον πτηνίατρό μας.
 
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Έπεσε εντελώς αλλά άφησε ένα μικρό υπόλειμμα το οποίο τελικά εξαφανίστηκε και αυτό. Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!
 
Back
Top