Διατροφή Σταματησαν να τρωνε αυγοτροφη όταν εβαλα σπιρουλινα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης takiskl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μακη μπορεις να μου δωσεις αναλογιες στο 1 κιλο εοιμης αυγοτροφης; Νομιζω οτι σε παλαιοτερο post ειχες γραψει 2 κουταλακια γλυκου στο κιλο. Διορθωσε με αν κανω λαθος.

Δεν θυμάμαι να είχα γράψει κάτι τέτοιο 😕 .
Εκείνο που κάνω πάντως τελευταία, είναι να ζεσταίνω την ποσότητα
του νερού που χρησιμοποιώ (250 γρ.) Εκεί διαλύω μια κουταλιά μέλι
και μια μεζούρα σπιρουλίνακαι ότι άλλο πρόσθετο.Αυτή την ποσότητα νερού την ρήχνω σε
μια ποσότητα 150 γρ ράσκ. Αφού τραβήξει το ράσκ όλο το νερό
προσθέτω 100γρ έτοιμης αυγοτροφής και 1-2 λιωμένα (με το πιρούνι) αυγά.
Ετσι κάνω 1/2 κιλό αυγοτροφή που χρειάζομαι για μια εβδομάδα.
 
Εδώ έχω δυο φωτό.
 

Συνημμένα

  • SPIR-1.webp
    SPIR-1.webp
    57,7 KB · Προβολές: 71
  • SPIR-2.webp
    SPIR-2.webp
    58,1 KB · Προβολές: 65
απ οτι καταλαβα ο takis εχει υγρη αυγοτροφη και οχι ξηρη. Οπος και εγω. Οντος τα πουλια δεν την πλησιαζουν. Θελουν κολπακια, τα οποια δεν εχω βρει ακομα.
 
Χρησιμοποιω την Orlux gold patee. Εκει προσθετω ολα τα καλουδια. Πρεπει να βρουμε κολπακια οντως Μαρκο. Δυσκολη η σπιρουλινα... Καμια δοσολογια σε ετοιμη αυγοτροφη φιλε Μακη; 😕
 
Χρησιμοποιω την Orlux gold patee. Εκει προσθετω ολα τα καλουδια.
Τάκη η patee προορίζεται για να χορηγηθεί σκέτη και δεν είναι καλή επιλογή αν θέλεις να φτιάξεις δική σου αβγοτροφή. Θα ήταν καλύτερο να προτιμήσεις την ξηρή ως βάση.
 
Βασικα προσθετω θυμαρι,ριγανη, σπιρουλινα και ferti-vit τωρα που ειμαι στην προετοιμασια. Την εχω προτιμησει επειδη διαβασα οτι μπορει να διατηρηθει περισσοτερες ημερες στο ποτηρακι που βαζουμε στο κλουβι.
Ειμαι λαθος; 😕
 
Η patee περιέχει όση υγρασία χρειάζεται, προκειμένου να μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα από τα πουλιά. Όταν προσθέτεις και άλλα στεγνά υλικά αφαιρείς από την υγρασία της με αποτέλεσμα να ακυρώνεις το πλεονέκτημα της. Μπορεί να διατηρηθεί λίγο περισσότερο αν δοθεί όπως είναι. Αν προσθέσεις και άλλα πράγματα μέσα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να παραμείνει για περισσότερο από 24 ώρες στο κλουβί.

Βλέποντας ότι ενδιαφέρεσαι αρκετά για την τροφή των πουλιών σου, η γνώμη μου είναι να πάρεις ξηρή αβγοτροφή για να τη χρησιμοποιήσεις ως βάση και να φτιάχνεις τη δική σου αβγοτροφή προσθέτοντας σε αυτήν όποια άλλα υλικά θέλεις. Βέβαια, θα πρέπει να αφαιρείς καθημερινά τα σκεύη στα οποία θα τους την προσφέρεις, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως με όλες της νωπές τροφές.
 
Δημητρη τους εχω ηδη βαλει μεσα θυμαρι και ριγανη, απλα δεν τα εχω αλεσει. Λες να προσθεσω περισσοτερο; Εσυ τι αναλογια βαζεις στο 1 κιλο αυγοτροφης; Δικο σου παλαιοτερο post ειχα διαβασει και αποφασισα να βαζω ριγανη και θυμαρι.

:) τακη αργησα λιγο αλλα το ειδα...

λοιπον για κιλο δεν ξερω ακριβως να σου πω αλλα για την ποσοτητα που βλεπεις στη φωτο (σχεδον 1 moulti γεματο)

βαζω 1 κουταλι του γλυκου ριγανη και 1 θυμαρι
 

Συνημμένα

  • 003-1.webp
    003-1.webp
    13,8 KB · Προβολές: 52
Καταρχην σε ευχαριστω Σταυρο γιατι ειχα αλλη εντυπωση εγω. Οποτε θα παρω την αντιστοιχη, απλα οχι patee, ετσι; Για την ποσοτητα της σπιρουλινας καμια ιδεα; Και κατι τελευταιο, να την διατηρω την αυγοτροφη στο ψυγειο η αρκει γυαλινο αεροστεγες βαζο σε σκοτεινο ντουλαπι χωρις υγρασια;
Eυχαριστω και παλι!
 
Οποτε θα παρω την αντιστοιχη, απλα οχι patee, ετσι; Για την ποσοτητα της σπιρουλινας καμια ιδεα;
Ναι μπορείς να πάρεις την αντίστοιχη ξηρή η οποιαδήποτε άλλη επώνυμη αβγοτροφή του εμπορίου. Η συνιστώμενη δόση για τη σπιρουλίνα είναι 5 γραμμάρια (ένα κουταλάκι του γλυκού) ανά κιλό αβγοτροφής. Δοκίμασε μικρότερη ποσότητα στην αρχή για να μην αντιμετωπίσεις τα ίδια προβλήματα και πάλι.
Και κατι τελευταιο, να την διατηρω την αυγοτροφη στο ψυγειο η αρκει γυαλινο αεροστεγες βαζο σε σκοτεινο ντουλαπι χωρις υγρασια;
Αν μιλάμε για την ξηρή αβγοτροφή, τότε νομίζω πως ένα γυάλινο αεροστεγές βάζο σε σκοτεινό ντουλάπι χωρίς υγρασία είναι ότι πρέπει. https://community.petbirds.gr/threads/Συντήρηση-Ξηρής-Αβγοτροφής.267/

Αν μιλάμε για την αβγοτροφή που θα φτιάξεις εσύ, τότε μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο αλλά όχι για περισσότερες από 5-7 ημέρες. Αν φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα, μπορείς να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη σε πολύ μικρά σκεύη τα οποία να χωρούν τόση ποσότητα όση χρησιμοποιείς για μία ημέρα. Έτσι, μπορείς να βγάζεις ένα τέτοιο σκεύος από την κατάψυξη και αφού ξεπαγώσει εντελώς, το δίνεις στα πουλιά καθημερινά. :)
 
δοκιμασε να ανακατεψεις την ημερησια ποσοτητα με φυτρωμενους σπορους. Και να μη φανε την αυγοτροφη θα φανε τους σπορους που πανω τους θα εχει κολλησει η σπιρουλινα αφου θα ειναι υγροι.
 
Back
Top