Ασθένειες Σταφυλόκοκκος από πεσμένο ανοσοποιητικό σε παπαγαλάκι μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dinita
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dinita

PB Member
Εγγραφή
6 Μαρ 2008
Μηνύματα
188
Πόλη
Αθήνα
:) Καλησπέρα φίλες και φίλοι! Καλή εβδομάδα, εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα το θηλυκό μπάτζι στον πτηνίατρο γιατί για δύο εβδομάδες είχα παρατηρήσει ένα φτερούγισμα περίεργο, που περισσότερο έμοιαζε με "τρέμουλο" των φτερών.
Η καλλιέργεια έδειξε σταφυλόκκοκο, που δεν το κόλλησε όμως, αλλά εκδηλώθηκε λόγω πεσμένου ανοσοποιητικού. ☹ Ο γιατρός έδωσε Baytril 0.5, 1 μλ. σε 100 μλ. Νερού, μαζί με βιταμίνες ViDaylin, πάλι η ίδια δοσολογία (τις έδινα στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά, συμπτωματικά...) Το πουλί είναι καλύτερα τώρα, ιδίως από σήμερα. :) Τρώει περισσότερο αλλά δεν κελαηδάει, δεν έχει πολλά κέφια και κοιμάται αρκετά. Είναι φυσικά σε απομόνωση για να μην κολλήσουν τα άλλα.
Περαστικά εύχομαι, αλλά ο πτηνίατρος μου τα μασούσε λίγο... ☹ Είπε ότι καλύτερα θα ήταν να είχε κολλήσει και όχι να έχει τόσες αποικίες του σταφυλόκκοκου από πεσμένη άμυνα. Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν μπορεί να πει ακόμα με ακρίβεια αν πρόκειται για κάποια νόσο και για ποια. Φοβάμαι πως θα χάσω την καλή μου Ορατία... Περιμένω απόψεις και γνώμες...
 
Ελπίζω να σου είπε πόσο ακραία λύση σου πρότεινε! Το Baytril είναι πολύ ισχυρή αντιβίωση, ελπίζω να ξεπεράσει το σοκ που θα επιφέρει γιατί μαζί με τα βακτηρίδια επηρεάζει και μια σειρά από εσωτερικά όργανα του πουλιού.
 
Ξέρω ότι είναι ισχυρή αντιβίωση και ότι τη δίνουν όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω; ☹
Το παπαγαλάκι είναι λίγο καλύτερα αλλά άκεφο... ☹
 
Μου φαίνεται μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα... Διάβασα το χαρτί των οδηγιών και παρενεργειών, άσε καλύτερα...
 
Το συμπέρασμα οτι εκδηλώθηκε απο μόνο του και οτι δεν το κόλησε απο κάπου πώς βγήκε; Επίσης να προσέξεις οχι μόνο για να μην κολήσουν τα υπόλοιπα ζωάκια σου αλλα κ εσυ. Γιατί λογικά θα μπορεί να μεταδοθεί κ στον ανθρωπο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και τέλος αφού κατάλαβες οτι ο γιατρός στα μασούσε λίγο όπως λές ίσως να ήταν καλό να πάρεις κ μια δεύτερη γνώμη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Dinita
Ο γιατρός το συμπέρανε από το μεγάλο αριθμό αποικιών του σταφυλόκοκκου που ανιχνεύτηκε στην καλλιέργεια κοπράνων και σάλιου που έκανε στο παπαγαλάκι. ήταν εκατοντάδες οι αποικίες, που σημαίνει ότι αφορά το ανοσοποιητικό σύστημά του. Αν είχε κολλήσει θα ήταν κάτι δεκάδες. Τι να σου πω... Δεν νομίζω ότι κολλάει στον άνθρωπο, θα μου το είχε πει. Φοράω γάντια βέβαια όταν το φροντίζω. Εχω εμπιστοσύνη στον συγκεκριμμένο γιατρό. Ελπίζω να συνέλθει το μπάτζι μου αλλά και να μην υποφέρει.
 
Οτι μπορει κ ο ανθρωπος να παθει σταφυλόκοκκο ειναι σιγουρο, κ το θεωρώ λογικό να υπαρχει δυνατότητα να μεταφερθει κ στον ανθρωπο απο ζώο. Προς θεού δεν θέλω να σε ανησυχησω κ μην το παρεις ετσι, με σωστή αντιμετόπιση λύνονται όλα. Αλλά δεν μου φαίνεται παράλογο το ΄πουλί στην αρχή να ειχε ελάχιστες αποικιες κόκκων και λιγότερα συμπτώμα κ οχι τοσο εμφανη κ στη συνέχεια να πολλαπλασιάστηκαν οι αποικείες οσο περνούσε ο καιρος. Αν βλέπεις βελτίωση στη κατάσταση του ακολούθησε τις συμβουλες του γιατρού. Αν δεν σε καλύπτουν οι απαντήσεις που σου δίνει σε ικανοποιητικο βαθμο ο γιατρός κάνε κ μια επίσκεψη και σε κάποιον αλλον για να πάρεις απλά μια δεύτερη γνώμη.
 
Παιδια με τρομαζετε. Αυτο το τρεμουλιασμα των φτερων το κανει ο Πελοπιδας καπου καπου αλλα κατα τ' αλλα ειναι μια χαρα. Μπορει να συμβαινει κατι; 😕
 
Δεν νομίζω οτι μπορείς να παίρνεις ενα σύπμτωμα πχ το τρεμομούλιασμα για να βγάλεις ενα συμπέρασμα. Μπορει να σημαίνει κάτι μπορεί να μην σημαίονει κ τπτ. κ εμενα ο δικός μου τρέμει οταν φοβάται.
 
και αν θες να εισαι 100% σιγουρη πηγαινε το για μια εξεταση στο γιατρο.
 
Ασε αν δεχτω οτι το κανει απο φοβο καηκα. Οταν πλησιαζω στο κλουβι του το κανει και συνηθως οταν με βλεπει απο τοσο κοντα κουτσουλαει.:D Λες να με φοβαται; ωχ ωχ
 
Οταν πλησιαζω στο κλουβι του το κανει

Αν το κάνει μονάχα όταν πηγαίνεις κοντά του και δεν έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του, όπως να κάθεται σε μια γωνιά με φουσκωμένα τα φτερά του, να έχει θολά μάτια, να έχει βαριά αναπνοή, τα περιττώματά του να μην είναι κανονικά και να μην έχει όρεξη για φαγητό, δεν έχει απολύτως τίποτα. Είναι σημάδι φόβου!
 
Εγω δε συμφωνω με την ιδεα του φοβου, ολα εκει να τα αποδιδουμε.

Το ο,τι ενα πουλι κουτσουλαει οταν σε βλεπει δε σημαινει παντα φοβο εφοσον εσυ τον εχεις και τοσο καιρο στο σπιτι σου και ζει και αναπαραγεται κιολας κανονικα. Ο δικος μου το κανει (οπως και το κοκατιλ που ειχα) μολις πλησιαζω διοτι αφου κουτσουλησει ειναι πιο ανετος στις κινησεις του και στη συμπεριφορα του για να "μιλησει", να παιξει, να βγει απο το κλουβι του, να πεταξει κτλ. 😉 Ειναι πολυ συνηθες στους παπαγαλους να κουτσουλανε μολις βλεπουνε τον ανθρωπο που τους φροντιζει.
 
Δεν αναφέρθηκα σ' αυτό Ανέστη αλλά στο τρέμουλο:)
 
εμαθα οτι ο Πελοπιδας με φοβαται! (και τωρα;)

Σταυρούλα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ασχολείσαι πιο πολύ μαζί του και να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο που είναι και το πουλάκι σου. Αυτό μπορείς να το επιτύχεις βάζοντας το κλουβί του στον χώρο όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου:)
 
Ανεστη η απαντηση σου με χαροποιει πολυ δεν θα ηθελα πιστευω οτι με φοβαται το πουλι που φροντιζω απο τοτε που εσκασε απο τ' αυγο του.
με εβαζε σε σκεψεις οταν τον εβλεπα να το κανει
 
Αυτό που ανέφερε ο Φοίβος πως όταν οι παπαγάλοι βλέπουν τον άνθρωπο που τους φροντίζει κουτσουλάνε, μου φάνηκε αστείο αλλά και πολύ πιθανό! Και τα δικά μου το συνηθίζουν, χα χα!
Κατά τα άλλα, η παρατήρηση στην αλλαγή της συμπεριφοράς του παπαγάλου μου με έκανε να τον πάω στον πτηνίατρο. Νομίζω πως η Αναστασία έχει δίκιο, ότι κι άλλα συμπτώματα πρέπει να συντρέχουν σαν κι αυτά που ανέφερε.
Το δικό μου ένστικτο αποδείχτηκε σωστό, έχοντας υπόψη μου την αλλαγή στο πουλί. Δεν έτρωγε πολύ, ήταν άκεφο, εκτός από το τρέμουλο. Τώρα πάει καλύτερα και επέστρεψε για δέκα μέρες στο κλουβί με τα άλλα. Επειτα, θα το απομονώσω για άλλες 5 μέρες και θα παίρνει την αντιβίωση. Στη συνέχεια, ξανά στο κλουβί με τα άλλα. αυτή είναι η αγωγή που έδωσε ο γιατρός.
Θα σας κρατώ ενήμερους για τις εξελίξεις, ελπίζω να πάνε όλα καλά και σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις σωστές παρατηρήσεις. Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα Μαριάνα, θα προσέχω! Να΄στε όλοι καλά!
 
Αναστασια δεν κανουμε τιποτα αλλο απο το να ασχολουμαστε μαζι του! Εχω πει πολλες φορες οτι ο Πελοπιδας ειναι πολυ εξημερωμενος. Γι αυτο μου κακοφαινεται κατι τετοιο!
 
Back
Top