Αναπαραγωγή Στις ποσες μέρες εκολάπτονται τα lovebirds;

Απο χθες μεχρι σημερα δεν θα επρεπε να ειχε βγει; Ειναι όπως χθες το αυγο.
 
Kατερινα απο την ωρα που θα ραγισει το αυγο το πουλακι καμια φορα ισως βγρι και τη δευτερη ημερα μετα. Εαν δεις και αυριο και δυσκολευεται μηπως να το βοηθουσες; Ειναι βεβαια αρκετα ριψοκινδυνο να το τραυματισεις κατα λαθος αλλα καμια φορα δεν υπαρχει αλλη επιλογη.
 
Μπορεις να βγαλεις μια φωτο το αυγο; Εαν δεν ενοχλουνται τα πουλια σου παντα.
 
Κατερινα εγω δε θα το πειραζα ακομη. Ισως επειδη δεν καταφερα να διακρινω που εχει ραγισει το αυγο. Εαν ειχε ανοιξει εστω και λιγο το πουλακι θα μπορουσες να το βοηθησεις. Ομως ετσι διακινδυνευεις το να μην εχει απορροφηθει τελειως ο κροκος απο την κοιλια του και τοτε το πουλακι δε θα τα καταφερει σιγουρα. Καμια φορα τα μωρα κουραζονται αν το κελυφος του αυγου ειναι πιο σκληρο απο το κανονικο. Ισως δεν ειχε επαρκη υγρασια το αυγο κατα την επωαση.

Ποσες ημερες εχει κλεισει αυτο το αυγο, εχεις σημειωσει καπου ωστε να εισαι σιγουρη και να μη βιαστεις; Να τα παρακολουθεις καθε λιγες ωρες ωστε να μπορεσεις να επεμβεις εγκαιρα αν κατι συμβει.
 
Αυτά τα φουσκωματακια αν τα διακρίνεις ειναι ψιλοραγίσματα.. Το πρωτο αυγό ήταν 21 Αυγουστου.. Τώρα δεν ξερω αν είναι πρωτο ή τελευταιο ☹

να το ψεκασω με λιγο νερο; 😕
 
Αυτά τα φουσκωματακια αν τα διακρίνεις ειναι ψιλοραγίσματα.. Το πρωτο αυγό ήταν 21 Αυγουστου.. Τώρα δεν ξερω αν είναι πρωτο ή τελευταιο ☹

να το ψεκασω με λιγο νερο; 😕


Καλυτερα οχι. Περιμενε λιγο ακομη. Μολις καταφερει και ανοιξει μια τρυπουλα και δεις το ραμφος του εαν και παλι ζοριζεται μετα απο μια ημερα τοτε με μια μπατονετα και με χλιαρο νερο και αφου την πατησεις λιγο να μην εχει πολυ νερο επανω της να ακουμπησεις την αντιθετη πλευρα του αυγου απο εκει που βγαινει το κεφαλι, οχι να το ψεκασεις ομως. Αλλα επειδη δεν εισαι σιγουρη με τις ημερομηνιες και επειδη δεν ειναι καλο να πειραζουμε τα αυγα χωρις λογο καλυτερα να περιμενεις λιγο ακομη. Τα αυγα τα βοηθαμε μονο οταν δεν γινεται αλλιως. Γι αυτο και ειναι καλο να γραφουμε καπου τις ημερμηνιες και να βαζουμε σημαδια ωστε να ξερουμε ποτε γεννηθηκε το καθε αυγο και να παρακολουθουμε την πορεια του.
 
μηπως δεν ειναι ραγισμα και ειναι απο καποια κουτσουλια και σου φαινεται ετσι;
 
οχι ειναι ραγισμα... αλλα δεν μπορουσα να βγαλω πιο καθαρη φωτογραφια για να φανεί
 
Γεννήσαμεεεεεεεεε!:D
Ειμαι πολυ χαρουμενη! 😀
 

Συνημμένα

  • DSC01794.webp
    DSC01794.webp
    55,4 KB · Προβολές: 82
Proto apo ola synxaritiria - poli omorfo to mikrouli.

An exeis plastiki aygo alase to alo. An den exeis, kalo einai na finis kamia 4-5 meres ekei. Logo tou aygou i mana den bori na plakonei to mikro. An einai ena monadiko einai panta epikintino na "kathete" i mana bari oso klosai to mikro akoma.
 
Τι ωραιααα! :D Τελεια! Εβαλες και φωτο, δεν προλαβα να στο ζητησω! Ειδες που σε περιμενε εκπληξη το πρωι! Και τι ομορφο μωρο! :D Να το χαιρεσαι!

Για το αυγο συμφωνω με τον Αλεξανδρο!
 
θα παω εδω πιο πανω απ το σπιτι μου στο pet shop να τους παρω λιχουδιες:D
 
να σου ζησουν!:D τι ομορφο μωραι ειναι αυτο.. Πολλα γεννητουρια εχουμε σημερα στο φορουμ! 🙂 παρε τους και αυγοτροφη αν δεν εχεις ηδη!
 
Back
Top