Γενικά Συγκατοίκηση πουλιού με γάτα;

Κοιτα και εμενα ο παπαγαλος μου παρατηρει αμεριμνος τις γατες που περνανε μπροστα απο το κλουβι, με κλειστο το τζαμι εννοειται, αλλα οι γατουλες αυτες εχουν φερει μπροστα μας 2 ατυχα διαμελισμενα πουλακια!
Για δείξ' του τη φωτογραφία να πάρει τα μέτρα του...
36669920_405405926632628_7202691512948228096_n.webp

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Για να είμαι ειλικρινής, η βασική μου ανησυχία δεν είναι πως δε θα μπορέσω να κρατήσω την υποτιθέμενη γάτα μακριά από το υποτιθέμενο πουλάκι, δε θα βρω μέρος που θα εμποδίζει την πρόσβασή της σε αυτό, αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η τάση που έχουν οι γάτες να κάθονται κάτω από το κλουβί και απλά να παρατηρούν το πουλί το οποίο φυσικά τρομοκρατείται και αρχίζει να τινάζεται, μέχρι που πεθαίνει από το φόβο του- αυτό το τελευταίο δεν ξέρω πως να το αποφύγω. Με στεναχωρούν οι απαντήσεις σας, αλλά να πω την αλήθεια δεν είχα και πολλές ελπίδες. Παραείμαι φοβιτσιάρα (ή ίσως προσεκτική, σε αυτή την περίπτωση) για να το επιχειρήσω, ακόμα και τις θετικότερες απαντήσεις να είχα πάρει, πάλι θα το σκεφτόμουνα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για να κάνω κάτι τέτοιο και αφού θα είχα την επιβεβαίωση πως μπορώ να τα κρατήσω μόνιμα και αποτελεσματικά χωριστά.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Oύτε τα καναρίνια παθαίνουν καρδιακό επεισόδιο απλά κοιτώντας τη γάτα απο μακριά. Κι εγώ παλιά είχα κι ο @Deukalion έχει και καναρίνια και γάτα και τα καναρίνια έχουν συνηθίσει την παρουσία της αλλά βρίσκονται πίσω απο προστατευτικό πλέγμα.

Κάποιο βράδυ η μητέρα μου άφησε τον γάτο μας στο μαγαζί του πατέρα μου που είχα τα πουλιά. Όταν γύρισα σπίτι και είδα ότι ο γάτος δεν ήταν εκεί κι έμαθα που είναι, έγινα έξαλλος. "Πως κάνεις έτσι, ο Ρενάτο δεν πειράζει τα πουλιά, άσε που τον τάϊσα κεφτεδάκια και δεν πεινάει" είπε η μαμά. Αμέσως πήγα στο μαγαζί. Ο Ρενάτο είχε κτυπήσει δύο αρσενικούς φλώρους. Που, να πήναγε κιόλας!

Oύτε τα καναρίνια παθαίνουν καρδιακό επεισόδιο απλά κοιτώντας τη γάτα απο μακριά. Κι εγώ παλιά είχα κι ο @Deukalion έχει και καναρίνια και γάτα και τα καναρίνια έχουν συνηθίσει την παρουσία της αλλά βρίσκονται πίσω απο προστατευτικό πλέγμα.

Ειλικρινά, μου δίνεις ελπίδες. Να υποθέσω το προστατευτικό πλέγμα το παίρνεις από κάπου αλλού και το τοποθετείς γύρω από το κλουβί; Αισθάνομαι άσχημα που το παραδέχομαι, αλλά τώρα μαθαίνω πως μπορείς να βάλεις προστατευτικό πλέγμα γύρω από κλουβί.

Να υποθέσω το προστατευτικό πλέγμα το παίρνεις από κάπου αλλού και το τοποθετείς γύρω από το κλουβί;
Υπάρχει και έτοιμο στην αγορά... αλλά μπορείς λίγα χρήματα να κατασκευάσεις εσύ το προστατευτικό που χρειάζεσαι ακριβώς.
Απλά πρέπει να δεις τις κατασκευαστικές σου δυνατότητες...
Ιδέες μπορείς να αντλήσεις από τη θεματοδοσία του φόρουμ.. https://community.petbirds.gr/forums/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%95%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD.21/

Η ετοιμη λυση παντως, δεν εχει απαγορευτικο κοστος αν της ταιριαζουν οι διαστασεις!
Στην έτοιμη λύση, το ζήτημα είναι η απόσταση που αφήνει η προστασία από τα κάγκελα του κλουβιού. Με άλλα λόγια, όσο πιο μικρή η απόσταση, τόσο μεγαλύτερος ο τρόμος του πουλιού. Επίσης και ένα σημαντικό στοιχείο που δεν γνωρίζω είναι και το κατά πόσο "ελαστική" είναι η προστασία, δλδ πόσο μέσα θα μπει σε εφαρμογή μιας δύναμης από π.χ. επίθεση της γάτας.

δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με την γάτα μας (τον Μάριο )και τα καναρίνια που είχαμε...
παρόλο που ο Μάριος ήταν άριστος κυνηγός(ακόμα και όταν ήταν πολύ φαγωμένος:D) τα πουλιά δεν τα ενοχλούσε καθόλου.
αντιθέτως καθόταν στην πολυθρόνα στο μπαλκόνι, που τα είχα κρεμασμένα και μάλιστα "μιλούσε" με το αρσενικό(όσα και αν αυτό ακούγεται αστείο).
ο Μάριος (μάλλον )δεν ενδιαφερόταν για πουλιά.στο Αίγιο που πηγαίναμε διακοπές κάθε χρόνο τον Αύγουστο μου έφερνε δωράκια κατσαρίδες, ποντικάκια, σαύρες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, αλλά πουλιά όχι. Μπορεί να καθόταν στα δέντρα της αυλής με τα πουλιά παραδίπλα, αλλά να κάνει τις χαρακτηριστικές κινήσεις, πριν της επίθεσης, σε πουλιά ποτέ.
σήμερα, λόγω των παπαγάλων που τριγυρίζουν ελεύθερα στο σπίτι, δεν θα έπαιρνα γάτα.
εάν είχα μόνο τα καναρινάκια, με την κατάλληλη προστασία όμως στα κλουβιά, ναι... Θα έπαιρνα.

Back