Αναπαραγωγή Συζήτηση που αφορά το άρθρο «Η Αναπαραγωγή της Καρδερίνας»

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Isidoros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ισίδωρε θα πρέπει από τώρα να βάλω τα υποτιθέμενα (δεν γνωρίζω ποιες ένια αρσενικές και ποιού θηλυκές )ζευγάρια στις ζευγαρώστε οι να τα αφήσω μονά τους να πυρώσουν(εννοώ ότι γίνεται με τα κανάρια)😕
 
Φίλε retziosg καλό θα ήταν να τα βάλεις τα πουλιά από τώρα μαζί.Αυτό βέβαια συνεπάγεται να ξέρεις το φύλο των πουλιών.Αν μπορείς να βγάλεις κάποιες φωτογραφίες για να τις δουμε θα σου έλεγα ποιές είναι οι θυληκές και ποιές οι αρσενικές. Πάντως και λίγο αργότερα να τα βάλεις μαζί δεν πειράζει.
Το ζευγάρωμα των καρδερινών διαφέρει λίγο από τα καναρίνια. Τα πουλιά πρέπει να πειρώσουν σχεδόν μαζί και να γνωριστούν καλά για να αναπαραχθούν. Γι αυτό τον λόγο και τα βάζουμε μαζί πριν πυρώσουν.
 
Φιλέ Ισίδωρε τράβηξα μερικές τώρα αλλά είναι της κακιά ώρας, δες τες σε παρακαλώ και τα λέμε.
 

Συνημμένα

  • Photo020.webp
    Photo020.webp
    3,1 KB · Προβολές: 658
  • Photo021.webp
    Photo021.webp
    13,1 KB · Προβολές: 449
  • Photo022.webp
    Photo022.webp
    3,5 KB · Προβολές: 405
  • Photo024.webp
    Photo024.webp
    22,2 KB · Προβολές: 527
  • Photo023.webp
    Photo023.webp
    11,3 KB · Προβολές: 396
  • Photo025.webp
    Photo025.webp
    19,6 KB · Προβολές: 329
  • Photo026.webp
    Photo026.webp
    8,7 KB · Προβολές: 356
Ηπρώτη φωτογραφία που βλέπω είναι από αρδσενική καρδερίνα και μάλιστα πολύ καλό πουλί. Τα επόμενα πλατάρια είναι από αρσενικές αλλά το τρίτο πλατάρι ανήκει σε θυληκό πουλί.
 
Συμφωνω με τον Ισιδωρο. Στη τεταρτη φωτογραφια εγω διακρινω ενα θυληκο.
 
Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ, με χαροποίησε αυτή η διάγνωση και ιδιαίτερα για το πρώτο πουλί, πρόκειται για φετινό το πήρα από της αρχές καλοκαιριού και κελαηδεί συνέχεια τα χρώματα του όμως με κινάνε να σκεφτώ ότι πιθανών είναι θηλυκό. Ευχαριστώ
 
Φίλε μου να ευχαριστείς την τύχη σου. Το πουλί που έχεις στα χέρια σου κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι πάρα πολύ καλό. Δεν ξέρω σαν αναπαραγωγός τι θα κάνει αλλά φωνητικά πρέπει να είναι καλό.
 
Ζευγαρώστρα αυτόν των διαστάσεων για καρδερίνες κρίνεται ικανοποιητική η χρειάζεται οπωσδήποτε μεγαλύτερη;75 εκ Μ. 45 εκ Υ. 40 εκ Β.
 
Ζευγαρώστρα αυτόν των διαστάσεων για καρδερίνες κρίνεται ικανοποιητική η χρειάζεται οπωσδήποτε μεγαλύτερη;75 εκ Μ. 45 εκ Υ. 40 εκ Β.

Οι καρδερινες θελουνε χωρο, οσο πιο μεγαλη κλουβα εχεις τοσο το καλυτερο, μια κλουβα 100x50x50 ειναι οτι πρεπει, καλο θα ειναι να ειναι κλειστου τυπου με λαμαρινες στα πλαινα και πισω με ανοιχτο το μπροστινο μερος της προσοψης για να νιωθουν μεγαλυτερη ασφαλεια
 
Δύσκολο αυτό …δεν με βλέπω να καταπιάνομαι με την κατασκευή κλούβας μπορώ να αγοράσω μια απτό εμπόριο παροιμία με αυτή που περιέγραψα, αυτήν την έχω με καρτόνι από τις πλευρές και από πίσω από πάνω και μπροστά ανοικτές έχω και μια άλλη ζευγαρώστε ποιο μικρή βεβαία την έχω κρεμασμένη ψηλά και επενδυμένη με πλάστηκα φύλα φυτών καθώς και ένα πλαστικό φυτό μέσα η αλήθεια είναι ότι φέτος το καλοκαίρι το ζευγάρι που φιλοξενούσα μέσα σε αυτό το κλουβί μου έδωσε κάποιοι ελπίδες για φώλια αλλά μαλών ήταν παιχνίδι με το νήμα, δίστιχος τέλη Αύγουστου έχασα το καλύτερο μου πουλί μετά από τέσσερα χρόνια αυτό που μου προκάλεσε το ενδιαφέρον να ζευγαρώσω καρδερίνες.
 
Φιλε RETZIOSG εχει απολυτο δικιο ο Rainbow, χρειαζεσαι οσο το δυνατον μεγαλυτερη κλουβα για να αυξησεις τις πιθανοτητες για ζευγαρωμα.
Θα χρειαστει να διαθεσεις μονο λιγο χρονο και αρκετα λιγοτερα χρηματα για να κατασκευασεις μια δικια σου κλουβα στα μετρα σου, αναλογα με το χωρο σου παντα. Λιγο να πιανουν τα χερια σου πιστευω οτι αξιζει να το προσπαθησεις!
Βεβαια το καλυτερο θα ηταν να μπορουσες να δημιουργουσες ενα μεγαααλο κλουβι 2χ2χ3. Εκει να δεις χαρες που θα κανανε τα πουλακια σου και ορεξεις που θα χανε :)
 
φιλοι βοηθηστε την κατασταση. Κατανοητα αυτα που διαβασα για το ζευγαρωμα. Εκει που λεει για υσηχια, καποιος να μου πει και για τον χορο. Πως να φωτιζεται;να ειναι σε δωματιο με παραθηρο;
 
Στο ζευγάρωμα καρδερίνας σε ζευγαρώστρα, περιμένουμε τη θηλύκια να χτίσει φωλιά και μετά τις βάζουμε μαζί;
Γιατί στο άρθρο λέει ότι ο αρσενικός βοηθά στο κτίσιμο.
 
Οι περισσότερες αναφορές λένε για σμίξιμο του ζευγαριού από νωρίς, πολλές φορές από το Νοέμβριο.
Ελάχιστες αναφορές υπάρχουν για σμίξιμο πριν το ζευγάρωμα & όσες υπάρχουν εντάσσονται σε ευρύτερους πειραματισμούς για να δουν τις αντιδράσεις των ζευγαριών. Στην Ελλάδα εκ των πραγμάτων η ανπαραγωγή καρδερίνας είναι σε πειραματικό στάδιο.
Ο αρσενικός (όπως & στα καναρίνια με υψηλό ένστικτο), σαφέστατα συμμετέχει στο χτίσιμο.
 
Ρώτησα για το διαχωριστικό της ζευγαρώστρας, αν πρέπει να αφαιρεθεί όταν αρχίσουν να φιλιούνται ή μετά το χτίσιμο από τη θηλύκια.
Το ζευγάρι είναι μαζί (με διαχωριστικό στη μέση) από τον Οκτώβρη.
 
Ρώτησα για το διαχωριστικό της ζευγαρώστρας, αν πρέπει να αφαιρεθεί όταν αρχίσουν να φιλιούνται ή μετά το χτίσιμο από τη θηλύκια.
Το ζευγάρι είναι μαζί (με διαχωριστικό στη μέση) από τον Οκτώβρη.

Κανονικά δεν χρειάζονται καν το διαχωριστικό, από την αρχή.
Με όσους έχω μιλήσει & σε γραπτά, δεν έχω δει πουθενά να κρατάνε το ζευγάρι με διαχωριστικό.
Προσωπικά τα ζευγάρια μου τα έχω μαζί-χωρίς διαχωριστικό-από αρχές Ιανουαρίου.
 
Ευχαριστώ φίλε, τελικά το αφαίρεσα και εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα (φιλιούνται τρελά).
 
Back
Top