Γενικά Συμβίωση καναρινιών σε dexion με γάτα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stelans

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2020
Μηνύματα
244
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα του φόρουμ. Εύχομαι να είστε όλοι καλά αυτές τις δύσκολες ημέρες με τις φωτιές. Έχω έρθει όπως κάθε χρόνο στο εξοχικό μου στη Λακωνία για διακοπές. Εδώ μας ήρθε πριν μερικές μέρες ένα μικρό γατάκι ψάχνοντας για φαγητό και σπίτι.Το κυνηγάνε συνεχώς τα σκυλιά του χωριού που έχει κάθε νοικοκυριό και μια μέρα που έφυγε όταν ξανά γύρισε ήρθε με χτυπημένο ποδαράκι. Του δώσαμε φαγητό και του έχουμε φτιάξει ένα σπιτάκι από κουτί στην αυλή και δεν φεύγει ποτέ εδώ και 15 μέρες. Έχουμε δεθεί πολύ με το γατάκι και ήδη σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της υιοθεσίας. Υπάρχει κάποιος φίλος που έχει και γατάκι και καναρίνια; Είναι εφικτή η συμβίωση πιστεύετε δεδομένου ότι το γατάκι είναι μικρό και θα γίνει προσπάθεια εκπαίδευσης του; Τα πουλάκια είναι σε dexion στο μπαλκόνι ενώ τη γάτα την προορίζουμε για μέσα σπίτι όσο είναι εφικτό αυτό (μένουμε και στον 4ο και φοβόμαστε επιπλέον και αυτόν τον παράγοντα). Επισυνάπτω και τις φωτογραφίες. Κάθε γνώμη δεκτή!
 

Συνημμένα

  • received_155949796619203.webp
    received_155949796619203.webp
    25,6 KB · Προβολές: 35
  • received_1687365714798271.webp
    received_1687365714798271.webp
    26,7 KB · Προβολές: 35
Καλησπέρα! Μια γάτα μαζί με πουλάκια είναι συχνός συνδιασμός κατοικίδιων και τις περισσότερες φορές συμβιώνουν πολύ καλά μαζί. Αφού περιγράφεις ότι είχε κυνηγιθεί από σκύλους θα του έχει δημιουργηθεί κάτι σαν ψυχολογικό τραυμα (Δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω μπορεί αυτή η έκφραση να είναι πολύ βαριά) και το πιο πιθανό ειναι να μην έρθει καν στο μυαλό του να τα τρομάξει, τραυματίσει ή κάτι παρόμοιο.Βεβεια μπορεί να συμβεί το ακριβώς αντίθετο από όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα είναι ο χαρακτήρας κάθε γατας.Γι αυτό μια δοκιμή θα σε πίσει αλλά πάντα με επίβλεψη. Αν δεις ότι αναστατώνονται τα πουλάκια δεν θα ήταν και η καλύτερη λύση να συμβιώσουν στον ίδιο χώρο... Μια γάτα μπορεί να γίνει αιτία θανάτου για πολλά πτηνά.Τωρα αν δεις ότι δεν τα ενοχλεί είναι οκ φαντάζομαι, όμως οι διαθέσειε μιας γάτας αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη...Για αυτό όταν το γατάκι είναι έξω μπορείς να χωρίσεις το μπαλκόνι με κάποιο πλέγμα ώστε να μην έρχεται σε οπτική επαφή με τα πουλιά και το αντίστροφο. Έτσι δεν θα υπάρξει κυνδινος επίθεσης από την γάτα.
Μπράβο που περιποιηθηκες το γατάκι γιατί ουσιαστικά το έσωσες. Η υιοθεσία θα ήταν πολύ συγκινητική κίνηση από μέρους σου και θα μάλιστα θα ήταν πολύ καλύτερα και για το γατάκι που θα βρει οικογένεια και κάποιους που θα το αγαπούν και θα το φροντίζουν!
 
@Ιωάννης 2021 Ακριβώς αυτό σκέφτομαι να αποφύγω τις επαφές. Χαίρομαι που είναι εφικτή αυτή η συμβίωση υπό προϋποθέσεις. Τα πουλάκια ούτως ή άλλως είναι προστατευμενα σε dexion αλλά δεν θέλω να παθαίνουν καρδιακό αν είναι κοντά τους ή γατούλα.

Πάντα προσπαθούμε να ταιζουμε τα αδέσποτα ειδικά στο εξοχικό μου που είναι υποσιτισμενα λόγω ελαχίστων μονίμων κατοίκων. Αλλά αυτό το γατάκι είναι τόσο αγαπησιαρικο. Έρχεται και κοιμάται στα πόδια μας κάθε φορά. Βρήκαμε μερικά παιχνίδια λουτρινα που είχα μικρός και παίζει και τα δαγκώνει. Πάντως έρχεται και το βλέπει και η μαμά του που και που.

@Δημητρα1999 Ωραία άρα συνεχή επίβλεψη και εκπαίδευση. Ωστόσο θα προσπαθήσω να την έχω μόνο μέσα για την αποφυγή στρεσσαρισματος των πουλιών.
 
@Stelans , θα σου έλεγα ότι σε πρώτη φάση οι επιθέσεις θα είναι συχνές, και αν μη τι άλλο, τα πουλιά θα τρομάζουν. Επομένως το γατί (πολύ καλά κάνεις και το φροντίζεις και συγχαρητήρια που θα το αναλάβεις μόνιμα), θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποθαρρυνθεί από τις επιθέσεις, να δει ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα, και ναι μεν θα συνεχίσει, αλλά πιθανά με χαμηλότερη συχνότητα. Πιστεύω ότι η επίβλεψη δεν αρκεί, διότι μιλάμε για την καθημερινότητα και για μια ολόκληρη ζωή. Επομένως θα σου προτείνω, αν γίνεται να βάλεις ένα "φράγμα" γύρω από την κατασκευή σου και σε απόσταση όσο το δυνατό μεγαλύτερη (π.χ. ένα μη ελατό συρμάτινο πλέγμα, ώστε να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
Μπράβο σου και πάλι για το γατούλι.
 
@Stelans οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα με μεγάλο ποσοστό ομοιότητας dna με αυτό που είχαν πριν χιλιάδες χρόνια δεν μπορείς να την μάθεις να μην φάει το πουλί εκτός αν πρόκειται για γάτα ράτσας με dna ελεγχόμενο από ανθρώπινη παρέμβαση και είναι ήρεμη ρατσα
 
Back
Top