Γενικά Συμβουλές για αρχάριους με τα καναρίνια

manolismarg

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2022
Μηνύματα
37
Πόλη
Νέα Μουδανιά
Αγαπητοί καναρινάδες, έγραψα ένα δισέλιδο με συμβουλές για αρχάριους ιδιοκτήτες καναρινιών για να τις δίνω μαζί με τα καναρίνια που χαρίζω στη γειτονιά και σε φίλους. Θα ήθελα να μου πείτε τι ξέχασα ή λάθη που έκανα. Δεν θέλω να ξεπεράσω τις δύο σελίδες. Θεωρώ ότι έγραψα τα βασικά, αλλά η γυναίκα μου, μου είπε ότι θα τους τρομάξω!
Εννοείται ότι (από τώρα ή μετά τη βελτίωσή του αρχείου) όποιος θέλει παίρνει τις σημειώσεις, τις αλλάζει και τις χρησιμοποιεί ελεύθερα.
Σας ευχαριστώ
 

Συνημμένα

@manolismarg
Καλές οι συμβουλές που δίνεις Μανώλη.
Στα περισσότερα θα συμφωνήσω μαζί σου.
Έχω μόνο δύο παρατηρήσεις να σου κάνω.
Για το κλουβί, τα 40 εκατοστά μήκος πιστεύω δεν είναι το ιδανικό, είναι το ελάχιστο.
Και για το μπαλκόνι επίσης, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη προστασία για τον αέρα, και τα αρπακτικά νομίζω πως μπορεί να ζήσει ένα καναρίνι χωρίς πρόβλημα.
Φιλικά πάντα, και με καλή διάθεση.
 
Μακάρι να μου έδιναν και μένα γραμμένα κάποια πράγματα όταν το πήρα ειδικά για την πτερορια ( έπαθα σοκ όταν έμεινε γυμνό ξαφνικά το πουλάκι) ... Για την κούνια γιατί είναι απαγορευτική; ακόμη δεν έχω βρει την απάντηση ..
μπορείς να βάλεις και άμμο για γάτες στον πάτο του κλουβιου που κρατάει το κλουβί καθαρό χωρίς οσμές ...
Επίσης γιατί μόνο δύο κλαδάκια στο κλουβί ;;
[automerge]1707034739[/automerge]
@Vada λέει ότι δεν πρέπει να τα καθαρίζουμε φροντίζουμε για να μην δραπετεύσουν 😁
 
@manolismarg σαν ιδέα είναι πολύ καλή. Κ δείχνει υπευθυνότητα όταν δίνουμε ένα πουλάκι. Μάλιστα μαζί με τις οδηγίες θα τους ενημέρωνα κ για το φόρουμ, ώστε να ρωτήσουν κάτι περαιτέρω αν ποτέ χρειαστούν βοήθεια από τα έμπειρα μέλη, όπως με έχουν βοηθήσει κ εμένα.
Όσον αφορά τις οδηγίες, συμφωνώ με τον @Vada για το μέγεθος του κλουβιού. Το ιδανικό είναι όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. Επειδή είναι σχετικά οικονομικές οι 60 ρες ζευγαρώστρας έχουν επικρατήσει για να φιλοξενήσουν ένα αρσενικό καναρίνι που θα γυμνάζεται κ θα χαίρεται.
Για το αυγό ή την αυγοτροφή, στις περιόδους συντήρησης το προσφέρω μια φορά την εβδομάδα. Άλλοι κ δύο φορές. Σημασία έχει να μην παχύνουν. Βασικό είναι το αυγό που θα δώσεις να είναι καλά βρασμένο, δηλ. υπό βρασμό 12 -15 λεπτά.
Οι βιταμίνες μπορεί να είναι περιττές αν έχουν μια πλούσια διατροφή σε λαχανικά κ καλό συσκευασμένο μείγμα σπόρων. Το μαρούλι προσωπικά δεν το δίνω, δεν προσφέρει κ κάτι ιδιαίτερο. Επίσης το νερό αλλάζεται καθημερινά.
Επίσης γιατί μόνο δύο κλαδάκια στο κλουβί ;;
Δεν θα χωράει περισσότερα. Μιλάμε για 40 εκ κλουβί. Υποθέτω το ίδιο για την κούνια, γιατί μειώνει τον ελεύθερο χώρο. Όμως σε Ζευγαρώστρα η κούνια μπορεί να είναι μια χαρά. Άλλα καναρίνια την λατρεύουν, άλλα αδιαφορούν. Είναι θέμα γούστου.
Θα σου έλεγα να κάνεις τις οδηγίες σε μπουλλετ, παίρνοντας κ κάποια στοιχεία από τον πλήρη οδηγό κ τα επισυναπτόμενα άρθρα (επιτρέπεται σωστά @Stavros ; ).
Οι ώρες ύπνου πρέπει να καθορίζονται από την ώρα Ανατολής κ δύσης της εκάστοτε εποχής.
Αν το έχεις το κλουβί έξω εκτός από προστασία από τα αρπακτικά, χρειάζεται κ σίτα ή τούλι για προστασία από τα κουνούπια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Έχετε δίκιο και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους-όλες μαζί. Επειδή δεν έχουν όλοι χώρο ή δεν τους ταιριάζει η 60άρα στην "επίπλωση" πάνε και αγοράζουν ότι να 'ναι κυριολεκτικά. Το σαραντάρι είναι το μίνιμουμ αλλά προσπάθησα να το περάσω ευγενικά. Για κλαδάκια βάζω δύο και στις 60άρες και στις 90άρες, ώστε να αναγκάζονται να πετούν. Η κούνια λειτουργεί σαν εμπόδιο στην πτήση ανάμεσα στα δύο κλαδάκια. Όλα αυτά φυσικά με τη δική μου οπτική γωνία, η οποία εκ του αποτελέσματος μου έχει ρίξει στο παρελθόν αρκετές σφαλιάρες. Ξέχασα να γράψω για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και κουνούπια, ευχαριστώ για την επισήμανση. Το μπούλετ δεν γνωρίζω τι είναι, θα το ψάξω. Το petbirds, έχετε δίκιο, πρέπει να το αναφέρω. "Το αυγό που θα δώσεις να είναι καλά βρασμένο, δηλ. υπό βρασμό 12 -15 λεπτά" ΣΩΣΤΟ, το θεωρούσα αυτονόητο αλλά...
Θενκς , αυτό θα πει συνεργασία!
 
@manolismarg αχ άθελα μου σε μπερδεψα με τα bullet. Με συγχωρείς. Έχει να κάνει με την μορφή των σημειώσεων. Εννοώ όταν λέμε τα κύρια σημεία σε κάτι κ βάζουμε μπροστά από κάθε ένα μια τέλεια (μπουλλετ). Γίνεται πιο εύκολο στο μάτι, όταν θέλουμε την περίληψη σε κάτι κ όχι ανάλυση. Πχ. Για παράδειγμα

"Απαραίτητα για την φροντίδα του:
  • Αλλαγή νερού καθημερινά
  • Συσκευασμένοι ποιοτικοί σπόροι.
  • Λαχανικά πλυμένα καλά κ στεγνά
  • Καθαρισμός της σχάρας κ του συρταριού μια φορά την εβδομάδα.
  • Σουπιοκόκκαλο μόνιμα στο κλουβί
  • Ύπνος με την δύση του ηλίου κ ξύπνημα με την Ανατολή.
  • κλπ.."
Κ προπάντων, αγάπη για αυτό το γλυκό πλασματάκι που θα γίνει φίλος μας για όσο ζει.
Έχεις δίκιο για τις πατήθρες. Ακόμα κ σε 60ρα καλές είναι οι δυο για να γυμνάζεται. Κ θα πρότεινα ξύλινες που πιστεύω ότι είναι πιο φιλικές για τα ποδαράκια τους.
Επίσης, το μπεταντιν ξέχασα να σου πω, δεν νομίζω ότι χρειάζεται αν δεν υπάρχει πληγή. Την βαζελίνη την σκέφτηκες για τα ακάρεα, αλλά έχω την άποψη ότι η epithol είναι άριστα δοκιμασμένη για αυτό.
Τσεκαρε κ από την λίστα κ τους πτηνιατρος της περιοχής σου, αχρειαστοι ναναι.
Υγ. Όταν πρώτοδιάβασα τις σημειώσεις σου, εκτός από μπράβο, σκέφτηκα, ότι φαίνεται σαν να χαρίζεις αρσενικά μόνο. Αγορομάνες είναι οι θηλυκές σου; 🤭
 
Το συμπλήρωσα , δεν θέλω να γράψω περισσότερα γιατί ήδη μοιάζουν πολλά. Παραθέτω εδώ το νέο αρχείο και φυσικά μπορεί να το χρησιμοποιήσει ή να το τροποποιήσει κατά τις ανάγκες του όποιος θέλει .
[automerge]1707059623[/automerge]
Υγ. Όταν πρώτοδιάβασα τις σημειώσεις σου, εκτός από μπράβο, σκέφτηκα, ότι φαίνεται σαν να χαρίζεις αρσενικά μόνο. Αγορομάνες είναι οι θηλυκές σου; 🤭
όχι βέβαια, οι αρχάριοι θέλουν αρσενικά, όσοι ζητήσουν θηλυκά είναι κάπως πιο έμπειροι. Συμβουλές για αναπαραγωγή Δεν γράφω!!!
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό με τις δύο πατηθρες δεν το είχα ξαναδιαβάσει κάπου .σημαντική πληροφορία ... Γι'αυτό και σε κάτι βιντεάκια από εκτροφείς του εξωτερικού σε κάτι κλούβες πτήσης έχουν μόνο δύο πατηθρακια ... Οκ για την κούνια !!!
στην 60άρα τα πατηθρακια δεν φτάνουν μέχρι την απέναντι πλευρά οπότε έχω και από την απέναντι πλευρά αντίστοιχα για να μην είναι άδειο το κλουβί ...
Εν τω μεταξύ πας να πάρεις το πουλάκι είσαι ενθουσιασμένος και δεν έχεις προσοχή εκείνη την ώρα για πληροφορίες (κοιτάς μόνο το πουλάκι) και πας σπίτι και λες τι μου είπε τώρα ;;
 
Εν τω μεταξύ πας να πάρεις το πουλάκι είσαι ενθουσιασμένος και δεν έχεις προσοχή εκείνη την ώρα για πληροφορίες (κοιτάς μόνο το πουλάκι) και πας σπίτι και λες τι μου είπε τώρα ;;
Νομίζω ότι αυτό είναι κ το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε. Πριν πάρουμε το πουλάκι θα πρέπει να έχουμε ενημερωθεί για τις ανάγκες του, τι χρειάζεται για την διατροφή του κ γενικά την φροντίδα του κ μετά αν δούμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε κ αν πραγματικά το θέλουμε, τότε να πάμε να το αγοράσουμε είτε από πετ σοπ είτε (ακόμα καλύτερα) από εκτροφέα. Ο ενθουσιασμός είναι κακός σύμβουλος όταν είναι μόνος του.
Ναναι γερά κ καλότυχα όλα τα καναρινάκια σου Μανώλη @manolismarg κ πάλι μπράβο για την πρωτοβουλία σου.
 
Back
Top