Φροντίδα Συμβουλές για οικόσιτο περιστέρι

Anna Maria Mp

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2021
Μηνύματα
501
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας, είμαι η Άννα-Μαρία , νεο μέλος, και ο λόγος που γράφω είναι γιατι θα ήθελα κάποιες συμβουλές για το περιστέρι μου τον Ζαχαρία!
Τον βρήκα πριν περίπου 7 μήνες στο δρόμο, χτυπημένο μάλλον από γάτα, του είχε σκίσει όλο την μεριά κάτω από την φτερουγα. Με την κατάλληλη θεραπεία έγινε καλά, απλά το ποδαρακι του από εκείνη την μεριά έμεινε παραλυτο.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα καθώς είναι η πρώτη μου εμπειρία με περιστέρι.
Πρώτα από όλα, υπάρχει κάποιος καλός γιατρός για πτηνα στα βόρεια προαστια? Όταν τον είχα βρει έτρεχα σε έναν Ζωγράφου αλλά είναι αρκετά μακριά για να πηγαινω εκεί για τα check up του.
Ακόμα, του έχω αγοράσει περιστεροτροφη και ένα τουβλακι ειδικό που τσιμπάει με βιταμίνες.. Χρειαζεται τίποτα άλλο που μπορεί να έχω παραλείψει?
Τέλος, διάβασα στο internet ότι γενικά τα περιστερια δεν παιζουν με παιχνίδια όπως αλλά πουλακια. Υπάρχει κάτι που μπορώ να βάλω στο κλουβί για να απασχολείται?
Συγνώμη για το μακροσκελές μηνυμα και ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων. Οποιαδήποτε συμβουλή θα είναι χρήσιμη!
 
Υπάρχουν 3 ειδικοί γιατροί Αθηνα (Γκρέι Ψυχικό, Μαντακα Ν.Ηρακλειο, Δουκάκη Πειραιάς, προσωπικά παω στην τελευταία παρολο που ειναι η πιο μακρινή μου). Ειδικοί σημαίνει με ειδικοτητα στα εξωτικά ζώα(οχι σκυλος γάτα που μαθαινουν οι υπόλοιποι), τώρα με εμπειρια υπάρχει και ο Ακριβός (Περιστερι) που συνεργαζεται με την Ανιμα.
Και για τα καναρινια λενε οτι δεν παιζουν και ομως σε ενα ηλικιωμενο που του έφτιαξα Diy παιχνιδακια απλά με χορταρακια, χαρτάκια πολυχρωμα κτλ πολύ του αρέσουν και χαίρεται και τους κάνει φτερακια και τα τραβολογαει, οπως και το foraging tray που πετυχαίνει σε ολα τα ζωα ουσιαστικά.
Επίσης τέλειο παιχνίδι είναι τα φυσικά ασφαλή κλαδιά με φύλλα (πλένουμε πριν) πχ μουριάς. Αν κρύψετε και λιχουδιες πανω ακομα καλύτερα.
[automerge]1619869885[/automerge]
[automerge]1619870066[/automerge]
Τελευταια βαζω και υποστρωμα pellets και χορτα του κουνελιου στο πιατάκι για έξτρα ενασχόληση. Νομίζω στα περιστερια αρεσει και να σκάβουν οποτε πιστεύω θα του αρέσει 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Anna Maria Mp, Χωρίς να είμαι ειδικός (καναρίνια έχω) έχω δει στον Πειραιά περιστερι να τρώει μπιφτέκι... Είχα κι εγώ ένα καναρίνι που μετά από επίθεση γάτας η μία φτερούγα έμεινε ελαττωματική. Όμως τα βράδυα έπαιζε στην κούνια πηδαγε στα κλαδάκια... Μπράβο πού το ανέλαβες! Συγχαρητήρια.
 
@Αλέξιος Ευχαριστώ πολυ! Δεν θα μπορουσα να τον αφήσω αβοήθητο για κανένα λόγο! Μπιφτέκι ε? Νομίζω πως γνκ είναι παμφαγα τα περιστερια. Και τα καναρίνια παντως ειναι αξιαγαπητα! Να τα χαίρεστε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@myr, Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις! Καταπληκτικές ιδέες αυτές με τα παιχνιδια που πραγματικά δεν τις φανταζόμουν...
Και αυτό με τα κλαδιά νομίζω ότι θα τον βοηθήσει να εξασκηθεί κιόλας καθότι είναι κουτσός, όποτε με το ένα ποδαρακι που του έχει απομείνει θα εξασκηθεί κιόλας...
Όσο για τους κτηνιάτρους, τον Μαντακα τον γνωρίζω έχει σώσει το σκυλί μου από φόλα στο παρελθον και είναι καταπληκτικός γιατρός και άνθρωπος... Δεν ήξερα ότι έχει ειδικότητα στα πτηνά... Θα τον προτιμήσω!
 
@Anna Maria Mp ευχαριστώ πολύ Κα Άννα - Μαρία. Χωρίς να θέλω να το παίξω "καλός" πριν 2-3 μήνες βρήκα 4 θυληκα καναρίνια σε άθλια κατάσταση, (μέσω αγγελίας)σε μία ταράτσα μέσα στο κρύο και το σκοτάδι σε ένα μικρό δωμάτιο ένα επί ένα... του τα πήρα κ τα 4.τα 3 ήταν μέσα στην αγριάδα. Τσακωνοντουσαν,δαγκωναν, το ένα είχε καραφλιασει τελείως... Με πολύ αγάπη κ προσπάθεια, ηρέμησαν κ το αποτέλεσμα; το φαλακρό "ντύθηκε" κ είναι μες την καλή χαρά, το χάρισα σε μια φίλη. Τα άλλα 2 επίσης τα χάρισα και κράτησα το ένα μόνο. Τα πουλιά τώρα χαιρουν άκρας υγείας και πολύ πιθανόν μέχρι τον Ιούλιο να ζευγαρώσουν. Κάθε εμπόδιο για καλό...
 
@gianniskilkis φυσικά κάνει πεταγματα όλη μερα.. Του αφήνω το κλουβί του ανοιχτό από πανω , όποτε κάνει τις πτησεις του μέσα στο σπιτι και επιστρέφει στο κλουβί του όταν θέλει να φαει και να κοιμηθεί!
[automerge]1621179922[/automerge]
@Αλέξιος Μπράβο σας! Συγχαρητήρια για την πραξη σας! Φυσικά με αγαπη και προσπαθεια γίνονται όλα! Έτσι έχω σώσει και εγώ στο παρελθον δυο πετροχελιδωνα που έπεσαν στο μπαλκόνι μου καλοκαιρι με πολυ υψηλή θερμοκρασία . Το ένα ήταν μικρό όποτε έκατσε μαζί μου σχεδόν ένα μήνα μέχρι την απελευθέρωση και το άλλο ήταν εξαντλημένο, ξεκουράστηκε μαζί μου 2-3 μέρες και συνέχισε το ταξίδι του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα σε όλους! Ελπιζω να είχατε όμορφες γιορτές. Σας γράφω τα νεότερα του Ζαχαρία!Του πηρα ένα καινουργιο τεράστιο κλουβι (είναι σε στυλ Ζευγαρωστρας) και του έβαλα αυτά τα παιχνιδακια μέσα που με συμβουλεψατε να φτιάξω... Επίσης του έβαλα στο έδαφος ειδική αμμο υγιεινής και κοχυλακι για ασβέστιο. Επειδή το κλουβί αυτό έχει πολυ μικρά πορτακια , έφτιαξα ένα μεγάλο άνοιγμα στο πάνω μέρος για να μπορεί να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει.
Να μην τα πολυλογώ, χθες τον έβαλα μεσα στην αρχή όλα καλά, μετά από λίγο άρχισε να τινάζεται μέσα στο κλουβί και να κάνει σαν τρελός... Κάτι τον άγχωσαι προφανως, προσωπικά πιστευω οτι δεν ήξερε από που να βγει..Τον έβγαλα κατευθείαν και άρχισε να ανοιγοκλεινει το στόμα πολυ γρήγορα και η αναπνοή του επίσης ήταν πολυ έντονη.
Φοβήθηκα μην μου παθει τίποτα, ευτυχώς μετά από 3-4 λεπτά είχε ηρεμήσει, επέστρεψε στο παλιό μικρό σπίτι του και κοιμήθηκε. Μάλλον η προσπαθεια μου να τον παω σε σουίτα απέτυχε παταγωδώς.
 
Back
Top