Φροντίδα Συμβουλές για την εκπαίδευση zako

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jo_jo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jo_jo

PB New Member
Εγγραφή
12 Οκτ 2008
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
geia sas!me lene giwta k eimai kenurgia stin parea! pira prosfata enan zako k einai 2,5 minon! mporite na mu dosete plirofories sxetika me tn ekpedeysi k ti prepei na prosexw?eyxaristw polu:D
 
Αφου ειναι μωρο τα πραγματα μπορουν να γινουν πολυ πιο ευκολα και πιο γρηγορα απ'οτι με ενα ενηλικο πουλι. :) Ειμαι της αποψης να τον κανεις σωστα κοινωνικοποιημενο και να του δινεις να δοκιμαζει καινουρια φαγητα και γευσεις και παιχνιδια και χρωματα και σχηματα και βεβαια να γνωριζει διαφορετικους ανθρωπους (με την επιβλεψη σου παντα) ωστε να κοινωνικοποιηθει σωστα για να ζει χωρις αγχος οποιαδηποτε στιγμη αναμεσα στους ανθρωπους.

Φροντισε τη διατροφη του να ειναι σωστη και σου προτεινω pellets ως βασικη διατροφη, με φρεσκα φρουτα και λαχανικα να τη συμπληρωνουν κατα κυριο λογο καθε μερα.

Ενα αλλο πολυ σημαντικο κομματι πιστευω ειναι η ενασχοληση, οποτε αγορασε του η φτιαξε και μονη σου παιχνιδια πολλα ωστε να παιζει.

Επισης πολυ σημαντικος ειναι ο καλος υπνος, ενα δεκαωρο σε ησυχο δωματιο για οταν απογαλακτισθει.

Εαν διαβασεις τα φορουμ των παπαγαλων θα βρεις πολυ ενδιαφεροντα θεματα που πιστευουν θα σε βοηθησουν πολυ! 😉
 
Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας Γιώτα! 🙂

Το διάστημα που έχεις στην κατοχή σου τον ζακό είναι σχετικά μικρό, οπότε δεν έχει συνηθίσει το καινούριο του περιβάλλον, ούτε τους θορύβους του σπιτιού αλλά ούτε και σένα. Άρα φυσιολογικό είναι να είναι φοβισμένο ακόμα!
Για αρχή θα σου πρότεινα να μην τον ενοχλείς καθόλου και να μην προχωρήσεις στην εκπαίδευση μέχρι να συνηθίσει το περιβάλλον του και το νέο του αφεντικό, εσένα δηλαδή.

Γνώμη μου είναι να τον βάλεις σε ένα χώρο όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου για να συνηθίσει την παρουσία σου.

Μόλις δεις ότι έχει εξοικειωθεί και νιώθει άνετα στον χώρο όπου βρίσκεται θα μπορείς να τον πλησιάζεις σιγά σιγά, χωρίς να κάνεις απότομες κινήσεις, μιλώντας σε γλυκό και ήρεμο τόνο. Μία καλή λύση είναι να του δίνεις διάφορες λιχουδίτσες με το χέρι σου για να τον προσεγγίσεις και να τον δελεάσεις να έρθει κοντά σου.
Στην αρχή καλό θα ήταν να του δίνεις την λιχουδιά έχοντας το χέρι σου έξω από το κλουβί κι όχι από μέσα, μιας κι ακόμα δεν θα σου έχει εμπιστοσύνη και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το στρεσάρεις.
Όταν δεις ότι έρχεται με άνεση στο χέρι σου για να πάρει την τροφή που κρατάς θα μπορέσεις να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί και να του την δώσεις. Επίσης καλό θα είναι να μετακινείς το χέρι σου και να μην το πας κατευθείαν πάνω του, ώστε να του δίνεις ένα έναυσμα να έρχεται αυτό σε σένα κι όχι εσύ σ' αυτό.

Η εκπαίδευση να θυμάσαι ότι δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό όριο, ένα πουλί μπορεί να μάθει σύντομα ενώ ένα άλλο πολύ αργότερα, είναι ο χαρακτήρας του κάθε πουλιού που παίζει σημαντικό ρόλο, οπότε μην αρχίσεις να φωνάζεις και να τον τιμωρείς αν δεν κάνει κάτι ή δεν μαθαίνει γρήγορα γιατί θα πας πίσω την εκπαίδευση και θα δαπανίσεις το διπλάσιο χρονικό διάστημα για να του κερδίσεις την εμπιστοσύνη και πάλι.

Κοίταξε κι εδώ κάποια σχετικά topic με την εκπαίδευση:
https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/
https://community.petbirds.gr/threads/Πληροφορίες-για-rinkneck-Εξημέρωση.7513/
https://community.petbirds.gr/threads/Γύμνωση-ματιών-σε-καρδερίνα.4433/
https://community.petbirds.gr/threads/Εξημέρωση-Παπαγαλίνας.2352/
https://community.petbirds.gr/threads/Ποτε-θα-με-αφησει-να-τον-χαιδεψω.7385/
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-μπορεί-να-εξημερωθεί-η-ροζέλα.5070/
https://community.petbirds.gr/threads/Το-lovebird-μου-με-φοβάται-πάρα-πολύ.7320/
https://community.petbirds.gr/threads/Πόσο-λέτε-να-μου-πάρει-η-εκπαίδευση-της-παπαγαλίνας-μου.6733/
https://community.petbirds.gr/threads/Εξημέρωση-indian-ringneck.6696/
https://community.petbirds.gr/threads/Πώς-μπορώ-να-εκπαιδεύσω-ένα-baby-white-eyed-conure.5956/

Δεν πειράζει που είναι με διαφορετικές ράτσες, ισχύουν ακριβώς τα ίδια πράγματα!

Αυτά από μένα, ελπίζω να σε βοήθησα! 🙄 Καλή επιτυχία με την εκπαίδευση του παπαγάλου σου!
 
eyxaristo polu gia ts apantiseis! alla sxetika me tn apogalaktismo otn tn pira apo t pet shop etrwge idi kanonikh trofh k eina poli koinonikos! yparxei periptwsh na mn einai 2,5 minwn pu mu eipan gt dn mu edwsan xartia!
 
Γιώτα ο παπαγάλος σου έχει δαχτυλίδι στο πόδι; Αν ναι θα μπορέσεις να δεις την χρονιά που γεννήθηκε.:)

Έτρωγε κανονικά την βασική του τροφή; Άνοιγε τους σπόρους χωρίς δυσκολία; 🙄
2,5 μηνών πουλί θεωρώ ότι θα πρέπει να δυσκολεύεται λιγάκι με τις κανονικές τροφές που του παρέχονται και θα δείχνει σαφώς μια προτίμηση στις μαλακές τροφές, όπως είναι η αυγοτροφή και τα βρασμένα λαχανικά.
 
Όντως έχει γεννηθεί το 2008! 🙂 Οι υπόλοιποι αριθμοί δηλώνουν τον αύξων αριθμό του πουλιού και τον κωδικό του εκτροφέα.

Για το ml δεν είμαι σίγουρη γι' αυτό καλύτερα ας σου πει κάποιο άλλο μέλος που ξέρει σίγουρα!
 
οσο για τν βασικη του τρωφη περνει μονο τα σπορακια κ τα μισα τα φτινει! του αρεσει κ τ μηλο αλλα τ δαγκωνει κ το πεταει
 
τι λαχανικα πρεπει να του δινω; γτ καπου διαβασα οτι δεν πρεπει να τρωει πρασιναδες!
 
Εγω προτίνω να το πας κ σε καποιον ειδικό να σε κατατοπίσει καλύτερα κ για το ποσο μηνών ειναι ακριβως και για το τι πρεπει να τρώει. Οχι οτι ολα αυτα που σου λενε τα παιδια δεν ειναι σωστά ολα πολύ καλα τα λένε αλλα επειδη ειναι πολύ μικρούλι ακόμη. Εγώ τουλάχιστον εκτος απο της πολύ χρήσιμες των μελών του pb θα το πήγαινα κ σε ενα γιατρό. Όσο για τα λαχανικά πρέπει να τρώει αλλα δεν ξέρω αν ειναι πολύ μωρό μήπως δεν κάνει ακόμη. Κάπου ειχε αναφερθει κάτι τετοιο.
 
Γιώτα αν δίνεις πχ το καλαμπόκι, το ρύζι, το καρότο βρασμένο δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα μιας και με το βράσιμο θα έχουν μαλακώσει.:) Φυσικά όλα θέλουν μέτρο 😉
 
Back
Top