Φροντίδα Τις συμβουλές σας για την εκπαίδευση του κοκατίλ μου

Ανδριανή μου καλό θα είναι να βάλεις κάνα παιχνιδάκι μέσα στο κλουβί, εδώ https://community.petbirds.gr/tags/parrot-toys/ θα βρεις όμορφες ιδέες και εύκολες κατασκευές για να φτιάξεις μόνη σου παιχνίδια.

Θέλει κάποιες αλλαγές στη διαρρύθμιση αλλά αυτές θα σου τις πουν ο @zack27 και ο @vagelis76 .

Και εγώ θεωρώ ότι η θέση του κλουβιού δεν είναι σωστή. Ρίξε μία ματιά σε αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/ μήπως μπορέσεις να βρεις μία καλύτερη θέση μέσα στο σπίτι.

Λοιπον το κλουβι ειναι οντως μικρο! Εφοσον θα παρεις μεγαλυτερο να παρεις και ξυλινες πατηθρες απο φυσικο ξυλο! Αυτες οι πλαστικες ειναι ακαταλληλες! τωρα τη ρεοφη του εχεις; γιατι σα να βλεπω μονο ηλιοσπορο μεσα στο δοχειο του! τη κουνια βγαλτη δε χρειαζεται και πιανει τσαμπα χωρο!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες που μου έδωσες το κλουβί το έχω έξω από το πάσο χαμηλά και το πίσω μέρος του κλουβιού βλέπει ξύλο το έχω εκεί γα να μας βλέπει και να μας μάθει κάπως να μην μας φοβάται. Κλουβί θα του πάρω σύντομα ποιο μεγάλο θέλω να του διευκολύνω την ζωή για να μην το βλέπω μαζεμένο. Προσπαθώ να καταλάβω τι το κάνει χαρούμενο. Του έχω παιχνίδια αλά δεν παίζει με τίποτα μονο πότε πότε σκαρφαλώνει στο κλουβί. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω μάλλον είναι πολύ άγριο.

View attachment 58279View attachment 58280View attachment 58281

Το κλουβί αυτό δε κάνει για μόνιμη κατοικια του πουλιου... Το κλουβί απευθυνεται σε μικρότερα είδη και περισσότερο για καναρίνια..
Δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σε αυτό το κλουβί... Πάρε ξύλινες πατήθρες τουλάχιστον 2 και βάλε τη μια πιο ψηλά όπου και θα κοιμάται πιθανόν και τη δεύτερη πιο χαμηλά και κοντά στη τροφή του.
Προσπάθησε να μην είναι πολύ κοντά στα κάγκελα ώστε να μη χαλάει τα φτερά του καθώς γυρίζει πάνω σε αυτές.
Επίσης θα προσέξεις να μην είναι η μια κάτω από την άλλη ώστε να μη τις κουτσουλάει. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα είδος "σκάλας" με τις πατήθρες συνήθως.
Για άλλους λόγους που το κλουβί είναι άβολο είναι...
- Ότι έχει μικρή πόρτα άρα και δύσκολα διαχειρίσιμο στο μέλλον που πιθανόν θα προσπαθήσεις να το βγάλεις εκτός κλούβιου
- Οι θέσεις που έχει για τις ταΐστρες μένουν ανεκμετάλλευτες (γιατί είναι για μικρότερο είδος) και αναγκαστικά βάζει ταΐστρα εσωτερικά, χάνοντας χώρο από την εσωτερική επιφάνεια του κλουβιού.

Ο λόγος που έχει αυτή τη στρεσαρισμένη συμπεριφορά το πουλάκι μπορεί να είναι και το κλουβί γιατι είναι άβολο γι αυτό και δε νοιώθει την ασφάλεια που πρέπει μέσα σε αυτό.

**Στη ταΐστρα τη διαφανή που έχεις μέσα με τροφή,έχει μόνο ηλιόσπορο;

Το κλουβί αυτό δε κάνει για μόνιμη κατοικια του πουλιου... Το κλουβί απευθυνεται σε μικρότερα είδη και περισσότερο για καναρίνια..
το κλουβί θα το αλλάξω είναι προσωρινό.σήμερα του άλλαξα θέση και το είδα ποιο ζωηρό.

**Στη ταΐστρα τη διαφανή που έχεις μέσα με τροφή,έχει μόνο ηλιόσπορο;
Όχι έχει διάφορους σπόρους

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι έχει διάφορους σπόρους
Πάρε του ένα καλό μείγμα σπόρων σε συσκευασία του 1 κιλού, αυτή που έχει η ταΐστρα του φαίνεται να περιέχει πάρα πολλούς ηλιόσπορους.

Back