Φροντίδα Συμβουλές σχετικά με τον Τζοελ (κοκατίλ)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pavlosem
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Pavlosem

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2018
Μηνύματα
14
Πόλη
Βόλος
Ας ξεκινησουμε απο το βασικό, ελπίζω και το καλό που του θέλω να είναι αγόρι. Όλα τα σημάδια αυτό δείχνουν. Είναι ενός έτους (πάνω κάτω, σύμφωνα με το pet shop πάντα) και άγριος. Δεύτερη μέρα σήμερα.. Από χθες είναι με τα κέφια του, μια παίζει και κελαηδάει και μια κάθεται σε μια γωνία και με κοιτάζει διστακτικός. Το βράδυ δεν μπορούσε με τίποτα να κοιμηθεί, κάθε φορα που προσπαθούσα να τον διακρίνω στο σκοτάδι είχε ανοιχτά τα μάτια, μέχρι που πηγα δίπλα του του έβαλα μουσικούλα και σιγά σιγά αποκοιμήθηκε. Σκοπός μου είναι να τον εξημερώσω, όσο και δύσκολο να είναι, επείδη είναι ενός έτους, κλλά θα το κάνει και αυτός πιο εύκολο θέλω να ελπίζω .

Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά παίρνω παπαγάλο, η μόνη εμπειρία είναι με κάτι budgie όταν ήμουν αρκετά μικρός που υπήρχαν στο σπίτι.

Γενικά η φωτογραφία είναι μόλις τον πήρα και το κλουβάκι ειναι ψιλοάδειο.. Καμία συμβουλή τι να προσέξω ή τι να κάνω;
 

Συνημμένα

  • 38232118_10212329533181558_6177341918695915520_n.webp
    38232118_10212329533181558_6177341918695915520_n.webp
    107,5 KB · Προβολές: 80
Να σου ζήσει. Κι εμένα αγοράκι μου φαίνεται, αν και θα ήθελα να δω και την ουρά. Τον έχεις δει να τρώει; Σε ρωτάω γιατί οι ταΐστρες είναι εντελώς ακατάλληλες. Πρέπει να του πάρεις μια εσωτερική. Ακόμη κι αν τσιμπολογαει από αυτήν, η εσωτερική ταΐστρα πρέπει να είναι η πρώτη σου δουλειά. Επίσης το κλουβάκι φαίνεται υπερβολικά μικρό για κοκατιλ, εκτός κι αν η φωτογραφία το αδικεί
 
Να σου ζησει! Ειναι σιγουρα αγορι και πανω απο 8 μηνων! Τωρα ακριβη ηλικια αν δε φοραει δαχτυλιδι δε μπορουμε να ξερουμε! Θα ελεγα να βγαλεις αυτες τις πλαστικες πατηθρες και να βαλεις φυσικες ξυλινες! Επισης δε ξερω αν αυτα τα μπολακια για τροφη το βολευουν να φαει, νομιζω ειναι μικρο το ανοιγμα για το κεφαλι του!
 
Απο οτι εχω δει χωραει ευκολο, αλλα ειναι ομτως λιγο αβολο λογο μεγεθους να πατησει κι να φαει, η αληθεια ειναι πως απο χθες δεν εχει φαει κι πολυ, παρ ολα αυτα ειναι φουλ ενεργητικος. Του ανοιξα την μια κι την εβαλα σε μια γωνια κι του εβαλα κι μια μπαρα στην ακρη, λιχουδια. Θα παω αυριο να παρω κι εσωτερικη ταιστρα κι περισσοτερα παιχνιδακια, γιατι τα αυτοσχεδια τα βαρεθηκε κι ολας, κι θα ξεμεινω απο ιδεες, 😀 . Το κλουβακι οντως ειναι ενα ζητημα. Δεν ειναι μικρο, δεν ειναι κι ευρυχωρο. Κακη επιλογη, δεν περιμενα να ειναι τοσο μεγαλοσωμος. Δεν ξερω αν μπορω να το αλλαξω στο πετ σοπ. Πρεπει να ρωτησω!
 
Τα κοκατιλ που δεν βγαινουν καθημερινά να πετάξουν ελεύθερα μέσα στο δωμάτιο, συνηθίζουν να ανοιγοκλεινουν γρήγορα τις φτερούγες τους για να ξεπιαστουν. Σε αυτή τη φάση είναι πολύ πιθανό ο δικός σου να τραυματιστεί. Επιπλέον, η εσωτερική ταΐστρα (που είναι απαραίτητη), τα παιχνίδια και η σκεπουλα που έχει το κλουβι μειώνουν το διαθέσιμο χώρο που είναι ήδη πολύ μικρός για ένα κοκατιλ. Μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ μεγάλα κλουβιά, κατάλληλα για κοκατιλ σε πάρα πολύ καλές τιμές και αυτό να το κρατήσεις για τις μεταφορές σας αργότερα. Η λιχουδιά που λες δεν χρειάζεται. Τζάμπα ζάχαρη. Αν σου προτείνει ο πετσοπας να πάρεις και βιταμίνες, να μην το κάνεις. Όλα αυτά είναι περιττά. Να δίνεις χρήματα μόνο για μια καλή, επώνυμη, συσκευασμένη και κατάλληλη για το είδος του τροφή και από εκεί και πέρα από τα λαχανικά και τα φρούτα που θα του δίνεις θα παίρνει ό,τι χρειάζεται.
 
Λογικό. Όλοι ίδιοι είναι! Να μην του ξαναδώσεις. Οι χύμα βιταμίνες, τροφές κτλ μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες. Χρήματα δίνουμε όπως σου είπα μόνο για τροφή. Αν σου πει να πάρεις πετρουλα για το ράμφος, να μην παρεις. Αντί για πέτρα πρέπει να πάρεις ένα σουπιοκοκκαλο στο οποίο θα φτιάχνει το ράμφος του και από το οποίο θα αντλεί το ασβέστιο που χρειάζεται. Αν δεν έχεις ψάξει ήδη, ρίξε μια ματιά στα παιχνίδια που φτιάχνουν κάποια μέλη του φόρουμ για να πάρεις ιδέες. Τα παιχνίδια στα πετ σοπ είναι πολύ ακριβά και κάποιες φορές ίσως ακατάλληλα. Κοίταξε επίσης τα θέματα για τη σωστή διατροφή των παπαγάλων για να δεις κάθε πότε πρέπει να του δίνεις αυγουλακι, φρούτα και λαχανικά. Είμαι σίγουρη ότι αν ενημερωθείς σωστά θα περάσετε πάρα πολύ καλά οι δύο σας. Τα κοκατιλ είναι πραγματικά αξιαγάπητα και πολύ βολικά πουλιά.
 
Την καλημέρα μου! Είναι πολύ όμορφος και εμφανίσιμος ο Τζόελ! Μου αρέσει πολύ ο αρχέγονος χρωματισμός που έχει! Να σου ζήσει πολλά πολλά χρόνια και να τον χαίρεσαι! Μπράβο σου που θέλεις να του προσφέρεις ότι καλύτερο! Σίγουρα θα τα πάτε άψογα και θα, περάσετε καλά χρόνια! Καλή σας συνέχεια!
 
Αγόρι στα σίγουρα... Να σου ζήσει!
Μεγαλύτερο κλουβί στο μέλλον(όσο πιο σύντομα μπορείς) αλλαγη στις πλαστικές πατήθρες με ξύλινες ή φυσικά ξύλα και μπωλάκια με νερό και τροφή προσβάσιμα.
Ήρεμες κινήσεις, με αργά και σταθερά βήματα ώστε να χρίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης που αυτό θα είναι το εισιτήριο για τη καλύτερη συμβίωση και αλληλεπίδραση μεταξύ σας!
 
Γενικά ο Τζοέλ είναι πολύ πιο ήρεμος απο ότι περίμενα.. Τρώει απο την πρώτη κι όλας βδομάδα ρύζι ή φακί απο το δαχτυλο μου (προφανώς έξω απο το κλουβί το δαχτυλο και αυτός μέσα). Δεν τον έχω ενοχλήσει όσο είναι μέσα, παραμόνο όταν χρειάζεται να βάλω το χέρι γι διάφορες δουλειές που δεν δείχνει να φοβάται ιδιαίτερα. Ούτε απομακρύνεται ούτε μου κάνει το χαρακτηριστικό "χχχ". απλα σηκώνει λίγο τσουλαφάκι, απο τον φόβο του υποθέτω, και παρακολουθεί τις κινήσεις μου. Δεν έχω προσπαθήσει να τον ακουμπήσω η οτιδήποτε, δεν θέλω να το τομάξω και να κάνω τα πράγματα χειρότερα. Τον έφερα και στον σπίτι τον γονιών μου αυτές τις μέρες, που ήρθα για τις λίγες διακοπές μου, και μπορώ να πω οτι προσαρμόστηκε απο το πρώτο λεπτό που μπήκε μεσα. Ξεκίνησα κατευθείαν το κελάηδημα. Μην πω για τις ώρες που τον βγάζω στην αυλή, εκεί να δείτε χαρά 😀.
Έχουμε ένα θεματάκι με τα φρούτα και τα λαχανικά ακόμα, αλλά θα το φτιάξουμε. Αγγουράκι δεν τσιμπάει (μπρόκολο πήγα στο σουπερ και δεν είχε, ότι νάναι), ροδάκινο δεν του δίνει καν σημασία, και τα σταφυλάκια τα έχει γι να παίζει. Ολόκληρο τσαμπί τα έβγαλε και τα ανεβοκατεβάζει στο κλουβί 😀

Πότε μου προτείνεται να ξεκινήσω να τον προσεγγίζω κι πως; Φοβάμαι μην τον τρομάξω, γιατί είναι ώρες ώρες ο άτιμος μπριζομένος...
 
από την στιγμή που βλέπεις ότι έχει ηρεμήσει και συνηθίσει, μπορείς να ξεκινήσεις την προσέγγιση.άλλωστε απ'ότι διαβάζω δεν είναι ούτε επιθετικό, ούτε αδιάφορο προς εσένα και τα πάτε αρκετά καλά
μια "λιχουδιά " που αρέσει πολύ στα πουλάκια, είναι το τσαμπί μιλλετ
tsabi-sporoi-kexri-millet-100g.jpg

μπορείς να το χρησιμοποιήσεις (ή κάτι άλλο που βλέπεις ότι του αρέσει )για να δελεάσεις τον Τζόελ να έρχεται κοντά σου.
θα έλεγα να ξεκινήσεις πηγαίνοντάς το κοντά του, λέγοντας του "έλα". όταν δεις να συνεργάζεται σιγά σιγά να μεγαλώνεις την απόσταση, έτσι ώστε κάποια στιγμή να έρχεται αμέσως στο χέρι σου, κάθε φορά που θα το καλείς.φυσικά ένα ενθουσιασμένο μπράβο,θα πρέπει να ακολουθεί κάθε επιτυχία.
να θυμάσαι ότι αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία,υπομονή και επανάληψη
τα φρούτα και τα λαχανικά δεν σταματάς να τα προσφέρεις. Κάποια στιγμή θα τα τιμήσει.
ο μικρός σου είναι κούκλος! 🙂να τον χαίρεσαι!
 
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να του δινεις τροφη απο το χερι σου για αρχη σιγα σιγα! τωρα με την αλλαγη θα πρεπει να κανεις υπομονη λιγο! Μη περιμενεις να τα δοκιμασει ολα κατευθειαν! Εσυ βαζε του και σιγα σιγα θα δοκιμασει!
 
Τροφη απο το χερι μου σιγα σιγα εννοείς μέσα απο το κλουβί έτσι; Γιατί απ'έξω όπως είπα τρώει απο το χερι μου..
 
Δεν ξερω πως κανω εντι το παραπανω μηνυμα, οποτε γραφω καινουριο! Σημερα είχαμε προοδο καθως εφαγε μεσα στο κλουβι απο το χερι μου, με τη πρωτη.Στη δευτερη προσπαθεια αγριεψε λιγο οποτε σταματησα και του εδωσα τον χωρο του.. Του εκανα και αυγουλακι σημερα αλλα ουτε που το ακουμπησε..
 
Ναι απο μεσα εννουσα! 😀 οποτε μια χαρα τα πατε συνεχισε ετσι! Μολις τον δεις πιο ανετο κανεις το επομενο βημα για χαδι!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδια σημερα παρατηρησα οτι εφαγε απο τις κουτσουλιες του. Κατι πηρε το ματι μου οτι ειναι ελειψη απο βιταμινες, κλλα δεν τρωει φρουτα.
 
Παιδια σημερα παρατηρησα οτι εφαγε απο τις κουτσουλιες του. Κατι πηρε το ματι μου οτι ειναι ελειψη απο βιταμινες, κλλα δεν τρωει φρουτα.
Ή μήπως σπόρια που έχουν πέσει στον πάτο. Το είδες σίγουρα;
 
Και το ένα από τα δικά μου κοκατιλ το έκανε παλιά συχνά ενώ η διατροφή όλων τους ήταν πολύ πλούσια και τα υπόλοιπα δεν το έκαναν ποτέ. Αναγκαστικά καθάριζα τον πάτο και τη σχάρα κάθε μέρα για να το εμποδίσω. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών, πάντως όλα τα ζώα μερικές φορές το κάνουν. Εννοώ να τρώνε περιττώματα άλλων ζώων, όχι τα δικά τους. Λαχανικά τρώει;
 
Ναι σιγουρα ηταν κουτσουλιά του. Όχι, δεν τρώει τίποτα εκ των δύο.. Έχω προσπαθήσει να τον ταΐσω και εγώ με το χέρι που δέχεται κάθε είδους σποριού κτλπ , αλλά πάλι τίποτα.. Τα αφήνω και είτε κρεμασμένα, είτε στα κάγκελα, δεν τα ακουμπάει καν..
 
Αν επιμεινεις κάποια στιγμή θα δοκιμάσει και θα αρχίσει να τρώει. Αν τρώει αυγό δοκίμασε να το πατήσεις με το πιρούνι και να το ανακατέψεις με τριμμένο καρότο, κολοκύθι ή ότι άλλο από τα επιτρεπομενα έχεις.
 
Back
Top