Ασθένειες Συνεχής πτερόρροια, λίπος στην κοιλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sosoka
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sosoka

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2018
Μηνύματα
38
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σας και πάλι. Το καναρινάκι μου πέρασε πτερόρροια στα μέσα Ιουνίου, αλλά έκτοτε δε συνήλθε. Συνεχίζει να χάνει φτερά - βγάζει όμως καινούρια -, σταμάτησε να κελαηδάει και γενικά έγινε πιο "βαρύς". Επισκέφθηκα τον γιατρό του, ο οποίος μου είπε μετά από εξετάσεις που του έκανε ότι είναι μια χαρά, φαίνεται να χάνει φυσιολογικά τα φτερά του, όμως έχει λίπος στην κοιλιά του και πρέπει να του κάνω ειδική διατροφή με ασπούρι και γυμναστική.
Δεδομένου ότι δε θέλει να βγαίνει από το κλουβί του (όλη τη μέρα να έχω ανοιχτές τις πόρτες, δε βγαίνει έξω και στρεσάρεται πολύ όταν τον πιάνω για να τον βγάλω έξω, με αποτέλεσμα να μην πετάει και να κάθεται απλώς σε άλλα μέρη) και ότι δε βρίσκω συσκευασμένη, τουλάχιστον, αυτήν την τροφή, τι μου προτείνετε;
 
@sosoka Καλυτερα να στρεσαριστει και ας βγει,παρα να μενει μεσα.Καποιες φορες λιγο ''αξυστη''συμπεριφορα απο πλευρα μας,φερνει περισσοτερα θετικα αποτελασματα στο μελλον,παρα μια κατσουφια του της στιγμης.
 
  • Ευχαριστώ
Αντιδράσεις: sosoka
@ΜΑΡΙΑαα Το κλουβί του είναι περίπου 40*25*40. Μέχρι τώρα έκανε τη γυμναστική του κανονικά και δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Ζει σε αυτό το κλουβί εδώ και 3,5 χρόνια και πρώτη φορά εμφάνισε λίπος, αλλά είναι και η πρώτη φορά που τον βλέπω να ...τεμπελιάζει. Κρίνετε ότι πρέπει να πάρω μεγαλύτερο κλουβί; Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να τον στρεσάρω. Όταν τον πιάνω στα χέρια μου, παθαίνει ταχυπαλμίες και κάνει ώρα να επανέλθει.
 
@sosoka μια κλούβα 60αρα ή 90άρα θα ήταν τζιτζι, πάρε μια για να ηρεμισεις και εσύ και αυτό από το να μπαίνεις σε αυτή τη κατάσταση συνέχεια είναι προτιμότερο 😊 όσο για την τροφή θέλει περισσότερους αμυλουχους λιγότερους ελαιουχους, σκέτο ασπουρι πουλάνε σε πετσοπ μεμονομενο όπως και πολλούς άλλους σπόρους, με λίγο ψάξιμο κάτι θα βρεις μετά έχεις και την επιλογή του να παραγγείλεις από το ίντερνετ
 
όμως έχει λίπος στην κοιλιά του και πρέπει να του κάνω ειδική διατροφή με ασπούρι και γυμναστική.
Ποια ήταν η διατροφή του το προηγούμενο διάστημα ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Του δίνω μίγμα σπόρων Deli Nature κυρίως. Μέσα στο καλοκαίρι του έδινα 1 φορά ανά δύο εβδομάδες περίπου αβγό και σε εβδομαδιαία βάση 2 φορές αγγούρι ή μαρούλι ή μπρόκολο (πιο σπάνια) και 1 φορά την εβδομάδα περίπου μήλο. Άλλα φρούτα δεν τα πλησιάζει. Α! και πού και πού του έδινα μαϊντανό. Ο γιατρός μου είπε να τα κόψω όλα τώρα, γιατί του προσθέτουν θερμίδες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ο γιατρός μου είπε να τα κόψω όλα τώρα, γιατί του προσθέτουν θερμίδες.
Σωστά σου είπε, δεν θα πάθει τίποτα αν τρώει μόνο ασπούρι (κεχρί) για 1 Μήνα.
Υπάρχει σε συσκευασία του 1kgr και σίγουρα θα την βρεις διαδικτυακά αν δεν βρεις σε κάποιο pet shop.
Εγώ χρησιμοποιώ αυτή όταν θέλω να ελαφρύνω κάποιο μείγμα ή όταν θέλω να κάνω δίαιτα σε κάποιο:
451302.webp
Μέσα στο καλοκαίρι του έδινα 1 φορά ανά δύο εβδομάδες περίπου αβγό και σε εβδομαδιαία βάση 2 φορές αγγούρι ή μαρούλι ή μπρόκολο (πιο σπάνια) και 1 φορά την εβδομάδα περίπου μήλο
Δεν έχεις κάνει κάποια υπερβολή με την διατροφή του.
Του δίνω μίγμα σπόρων Deli Nature
Αν είναι αυτή είναι αρκετά πλούσια
521.webp
Όταν βάζεις σπόρους στην ταΐστρα θα πρέπει να περιμένεις να καταναλωθούν όλοι ή οι περισσότεροι και μετά να αναπληρώνεις, έτσι θα αναγκάζεται να τρώει όλους τους σπόρους του μίγματος.

Όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω μια 60άρα ζευγαρώστρα θα ήταν ιδανική για την περίπτωσή του.
 
@sosoka στο συγκεκριμένο κλουβί με τίποτα δεν γυμνάζεται. Όπως είπαν και τα παιδιά θα δεις διαφορά μα ένα μεγαλύτερο κλουβί! Μιλάω εκ πείρας μιας και έχω δοκιμάσει και 45αρι και 60αρα και τώρα 90αρα.
 
Αν είναι αυτή είναι αρκετά πλούσια
Ναι, αυτήν πήρα. Τώρα την τελειώνει, αλλά θα παραγγείλω άμεσα ασπούρι και στην αρχή θα κάνω ένα μείγμα, ώστε να μην του έρθει και άσχημα η αλλαγή.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Θα ψάξω να βρω ένα 60άρι κλουβί (το σπίτι μου είναι μικρό, δε νομίζω ότι θα καταφέρω να βολέψω κάπου το 90άρι) και θα ψάξω να βρω την τροφή που μου πρότεινε ο Ιωάννης. Εάν έχετε να μου προτείνετε στη Θεσσαλονίκη κάποιο κατάστημα με κλουβιά, εκτός των μεγάλων petshops, όπως το Quiko, θα σας ήμουν ευγνώμων.

και πάλι σας ευχαριστώ!
 
Βρήκα από αυτά που προτείνει το forum αυτά
zoopolispetshop.gr
pet-shop-manolis
Το δεύτερο δεν έχει e shop οπότε δεν είδα τι κλουβιά έχει αλλά καλύτερα να προτιμήσεις με συρόμενη σχάρα και ταψάκι. Πάλι εκ πείρας... 🙂
 
Back
Top