Διατροφή Συσκευασιες τροφων καναρινων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billoss1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billoss1

PB Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2016
Μηνύματα
616
Παιδια καλησπερα... Να ρωτησω υπαρχει καποια συσκευασμενη τροφη οπου βγαζει συσκευασια 5kg?
 
Ανάλογα για τι τρωφη μιλάς για σπόρια ή αυγοτροφες; Αυγοτροφες βγάζουν αρκετές σε τέτοιες συσκευασίες εγώ δουλεύω τη cede για σπόρια θα κοιταξεις Manitoba
 
Για να μην ανοίξω αλλο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω αν η μανιτοβα που εχω βάλει πιο πανω στο λινκ, αν καλύπτει σα τροφη σπόρων τα πουλιά ή χρειάζεται να προσθέσουμε και κάποιους άλλους σπόρους σε αυτο το μείγμα, ξεκίνηςα πρόσφατα να τη χρησιμοποιώ και θελω αν μπορει κάποιος που τη χρησιμοποεί ήδη να μας πει απόψεις!
 
Καλησπερα και παλι.. Επειδη δεν βρισκω συσκευασιες μικροτερες των 20 kg και επειδη το κοπαδι μου αποτελειται απο 25 πουλια αρα θελω περιπου 2 με 3 κιλα το μηνα, πως μπορω να συντηρησω την τροφη οσο γινεται πιο φρεσκια;να την βαλψ καταψυξη;
 
Τα π;αιδια σου απαντησαν, η μανιτομπα βγαζει 5κιλο και ειναι εξαιρετικη εταιρεια. Με 25 πουλια δεν ειναι τοσο κακη λυση να παρεις 20κιλο τσουβαλι, εκτος αν εχεις προβλημα χωρου. Νομιζω οτι καταψυξη δεν ειναι και το ιδανικο για να συντηρησεις την τροφη, οι σποροι πρεπει να αναπνεουν. Εγω σε 20κιλη συσκευασια (με λιγοτερα πουλια απο σενα, διατηρω το τσουβαλι στο υπογειο, πανω σε ενα ραφι, κλεισμενο καλα αλλα η συσκευασια επιτρεπει την αναπνοη του μειγματος, καθε φορα που χρειαζομαι βγαζω ενα δικιλο περιπου, το αφηνω στην καταψυξη 3 μερες για να ελαχιστοποιησω την περιπτωση καποιο ζωυφιο να υπαρχεικαι μετα μιση μερα στον ηλιο για να φυγει πιθανη υγρασια (λογω καταψυξης).
 
Για 20 κιλη συσκευασια λεω...η versele δεν βγαζει η δεν βρισκω συσκευασια κατω απο 20
 
. Εγω σε 20κιλη συσκευασια (με λιγοτερα πουλια απο σενα, διατηρω το τσουβαλι στο υπογειο, πανω σε ενα ραφι, κλεισμενο καλα αλλα η συσκευασια επιτρεπει την αναπνοη του μειγματος, καθε φορα που χρειαζομαι βγαζω ενα δικιλο περιπου, το αφηνω στην καταψυξη 3 μερες για να ελαχιστοποιησω την περιπτωση καποιο ζωυφιο να υπαρχεικαι μετα μιση μερα στον ηλιο για να φυγει πιθανη υγρασια (λογω καταψυξης).
Κι εγώ έχω καταλήξει πως αυτή είναι ο καλύτερος δυνατός χειρισμός των σπόρων.
η versele δεν βγαζει η δεν βρισκω συσκευασια κατω απο 20
Είσαι ευχαριστημένος από την τροφή; Εγώ την άλλαξα λόγω μεγάλου ποσοστού σκόνης, βέβαια πιθανόν αυτό να έχει βελτιωθεί, γι' αυτό σε ρωτάω.
 
μεχρι στιγμη ναι ειμαι ευχαριστημενος:/

κανα την αποψη σου η king ειναι καλυτερη;
 
Η άποψη μου είναι ότι για τον αριθμό καναρινιών που έχεις μια συσκευασία των 20kg είναι μια χαρά. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο εδώ
https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
που περιγράφει πως μπορείς να συντηρήσεις το περιεχομενο της συσκευασίας μόλις την ανοίξεις.
 
Είσαι ευχαριστημένος από την τροφή; Εγώ την άλλαξα λόγω μεγάλου ποσοστού σκόνης, βέβαια πιθανόν αυτό να έχει βελτιωθεί, γι' αυτό σε ρωτάω.

Μαρια από τη μερια μου θα σου πω ότι μετα από 5 χρονια ξανα γυρισα στη verse φυσηκα περνω τη καλητερη ποιοτητα τωρα και είμαι πλήρως ευχαριστημένος
 
όχι τη αναπαραγωγης premium καπως ετσι(παω με το χαρτακι) αυριο αν θελεις θα δω το τσουβαλι και θα σου πω τιμη είναι στα 40 ευρω τα 20 κιλα στα περισοτερα καταστήματα (τωρα τελευταια εχω βρει και με 36 ευρω)
 
Και η δική μου, γύρω στα 36 έχει, τώρα την βρήκα από ιδιώτη βέβαια 28 και βολεύτηκα :)
Να σας πω την αλήθεια η τροφή που μου άρεσε πολύ είναι η Quiko αλλά και ακριβή είναι και δεν βγάζει 20 κιλη.
 
Και η δική μου, γύρω στα 36 έχει, τώρα την βρήκα από ιδιώτη βέβαια 28 και βολεύτηκα :)
Να σας πω την αλήθεια η τροφή που μου άρεσε πολύ είναι η Quiko αλλά και ακριβή είναι και δεν βγάζει 20 κιλη.

δεν την εχω δοκιμαση αλλα με σχεση king και nature τη verse τη βρισκω καλητερη όπως επισης και την αυγοτροφη της cede
 
..υποθετικά και μάλλον τελικά,όλα έχουν να κάνουν με τον ''χαρακτήρα'' του κάθε πτηνού.
μέχρι πριν λίγους μήνες, χρησιμοποιούσα την king gloster posture south europe.. Αποδοχή από τα gloster : κάτω του μετρίου!
ακόμη πιο πίσω..χρησιμοποιούσα την verselle-laga prestige premium.. Αποδοχή από τα gloster: κάτω του μετρίου!
εδώ και λίγους μήνες χρησιμοποιώ την quiko canary breeder plus.. Αποδοχή από τα gloster: την τσακίζουν! Όλους μα όλους τους σπόρους!

τυχαίο; - δε νομίζω! 😉👍
 
Back
Top