Διατροφή Συσκευασμένη ή χύμα τροφή για παπαγάλους;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Yasmin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Yasmin

PB Member
Παίζει ρόλο αν η τροφή που αγοράζουμε για τους παπαγάλους μας είναι συσκευασμένη ή χίμα;

Έχει αναφερθεί πολλές φορές, ρίξε μια ματία στα προηγουμενα σχετικά θέματα και θα βρείς πολλά να διαβάσεις. η απάντηση είναι φυσικά συσκευασμένη.

Φυσικά και η καλύτερη επιλογή τροφής είναι η συσκευασμένη.
Οι τροφές που είναι χύμα είναι αμφιβόλου ποιότητας και δεν γνωρίζεις και την ημερομηνία λήξης.

η απάντηση είναι φυσικά συσκευασμένη.
Prin proxorame den einai prosopiko pou pira to komati apo tin marianna2384, mono san paradixma pira afto tora.

Afti tin apantisi diabasa poles fores. Kai sigura katalabeno giati to lete afto. Omos exo mia erotisi. An ego selo na dino ta poulia mou gia na ksekinisi i periodo anaparagogis BLASTOMENEI SPORIA pos ta kano; I megales eteries poulane afta ta etoima mix MONO se sakoules me 20 kg. I px ena apo ta kalitera Mix einai to VERSELE LAGA LORO PARK MIX AMAZONES. I Versele dini afto MONO se sakoules me 20 kila, an exo mia Amazona ftanei gia 2 xronia. Kai na proxorame ligo akoma. Eimai tis gnomis i trofi pou dino ta poulia exei elipsi apo : Linarosporo, Niger, Mix sporia agrio xorta, paparouna himalayas, kai na poume Iliosporo mayro mikro i megalo ksefloudismeno. Ola afta ta sporia poulane i eteries se sakoules me 20 i 25 kila. Ego gia tin trofi mou xriasoume pes 3 kilo to xrono. Ti na kano me afto pou mou menei, an tha perno panta syskeyasmeni apo tin eteria ; I ksero ti einai kala gia to pouli mou ala logo pou den tha bro syskeyasmeni 1 i 5 kila, den tou dino ;

Ti na kano me afto pou mou menei, an tha perno panta syskeyasmeni apo tin eteria ;

Αν δεν έχει λήξει ή δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.
Αν πάλι έχει αλλοιωθεί ή έχει λήξει πρέπει να αντικατασταθεί με καινούρια τροφή.

I ksero ti einai kala gia to pouli mou ala logo pou den tha bro syskeyasmeni 1 i 5 kila, den tou dino ;

Καλό θα είναι να προτιμούμε τροφές οι οποίες είναι συσκευασμένες για να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και για την ημερομηνία λήξεως.
Οι τροφές που είναι χύμα μπορεί να είναι καλής ποιότητας αλλά δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία λήξης για να ξέρουμε αν επίτρεπεται να τις δώσουμε στα πτηνά μας.
Αλλά από την στιγμή που αδυνατούμε να βρούμε συσκευασμένη τροφή τότε μπορούμε να πάρουμε χύμα για να ταϊσουμε τα πουλιά μας.
Και μιας και είναι χύμα έχουμε την επιλογή να πάρουμε την ποσότητα που θέλουμε... Καλό είναι να παίρνουμε μικρές ποσότητες για να μην μας χαλάνε. 😉

Kai pali leo, afto pou grafo den kano apo Kontra, to kano gia na zitame. Giati thelefteo, poles fores exo tin etiposei edo meriki pernoune kapia Post gia prosopiko Kontra. Afto den einai sosto ! Emperies mirasoume kai tipota alo. Kanenas kserei ola. Oli pou eimaste edo mathenoume kathe mera kati kainurgio. Kai afto pou toulebei sosto stin ektrofei mou, mipos se kapion alon den toulebei katholou.

Αν δεν έχει λήξει ή δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.
Anastasia afto me tin imerominia einai kati pou ego den eimai poli sigura einai kati kalo. Px to 01.01.2007 Paketari mia megali eteria tin trofi tou. Proto apo ola kanenas apo emas kserei poso kairo itane afti i trofi sto silo stin eteria. Tora stelnei dio paketes trofi. To proto paketo tis trofis pai se enan kontroemporos pou dini tin trofi kathefthian se ena Pet-Shop. Aftos sto Petshop tin pernei kai tin kani meza sto apothiki. Aircondition den iparxei stin apothiki. Oli mera fos. Kapia pedalouthes. poli skoni. Kai dipla kapio farmaka gia ta podikia. I defterei trofi pai se mia alidida organomeno kontroemporo. Exei ena sistima pou kratai tin thermograsia stahterei. O meres einai panda xoris poli fos. Kai exei ena sistima me lampes pou piasoune ola ta zouzouni. Idia einai i syskeyasmeni trofi ; An ego anoigo mia kainourgio sakoula trofi, PANTA perno mia xoufta apo meza na kano blastomeno sporoi, oxi na taiso ta poulia me afto, ala na blepo poso apo ta sporia fitrebei. Defterei elengxo einai pos mirisi i trofi. Trito pos fenete. Kai tetarto poso skoni exei i trofi. Etsi boro na apofaso mia trofi einai kali i oxi.

Καλό θα είναι να προτιμούμε τροφές οι οποίες είναι συσκευασμένες για να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και για την ημερομηνία λήξεως.
Οι τροφές που είναι χύμα μπορεί να είναι καλής ποιότητας αλλά δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία λήξης για να ξέρουμε αν επίτρεπεται να τις δώσουμε στα πτηνά μας.
Ego prosopiko stin arxei pou ixa poulia poles fores, apo diaforo logo, pira trofi apo to supermarket. Den itane ligmeno, itane apo megali eteria, kai to paketo itane entaksi. To anoiksa kai ixe pedalouthes meza. Kai eimai sigura den eimai o monos pou egine afto.

Αλλά από την στιγμή που αδυνατούμε να βρούμε συσκευασμένη τροφή τότε μπορούμε να πάρουμε χύμα για να ταϊσουμε τα πουλιά μας.
Και μιας και είναι χύμα έχουμε την επιλογή να πάρουμε την ποσότητα που θέλουμε... Καλό είναι να παίρνουμε μικρές ποσότητες για να μην μας χαλάνε. 😉
Afto pali mou akougete poli logiko.

οκ...Αλέξανδρε. Έχεις δίκιο σε κάποια πράγματα.

Κι εγώ προσωπικά δεν προσπαθώ να κοντραριστώ με κανέναν, την άποψή μου λέω πάντα.:)

Πάντως κι εγώ θα συμφωνήσω, ότι υπάρχει μια ''κόντρα'' ορισμένες φορές μέσα από συζητήσεις (εννοείται ότι δεν πάει στην Αναστασία αυτό). Τουλάχιστον έτσι το εισπράττω εγώ διαβάζοντας.. Σχετικά με τη συσκευασμένη, επειδή κι εμένα μου έτυχε να βρω ένα ζωίφιο μέσα σε συσκευασμένη τροφή και σε άλλο pet shop που πήγα μου είπαν ότι το ίδιο καλές είναι τόσο οι χύμα, όσο και οι συσκευασμένες. Γι' αυτό ρώτησα..

καλησπερα! Κοντρα δεν πιστευω οτι υπαρχει απλα μεσα απο τα γραφτα δεν μπορεις ποτε να καταλαβεις πως μιλαει ο αλλος και καμια φορα γινοντε παρεξηγησεις...
στο θεμα μας τωρα θελω να πω κι εγω τη γνωμη μου...
ολα καλα και ωραια και σιγουρα ειναι πιο καλα πιστευω να περνουμε συσκευασμενες τροφες...
πρεπει ομως να σας πω οτι στην επαρχεια ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα...
αν και εχουμε εδω πολλα πετ σοπ, δεν βρησκω...
ειχα παρει κι εγω χυμα στην αρχη που περιμενω τα παπαγαλακια μου, μου πρωτειναται συσκευασμενη αλλα δεν ειναι παντα εφυκτο..
και επιδη οι περισσοτεροι δεν ειμαστε απο Αθήνα, δεν ειναι παντα τοσο ευκολο...

Με τη χύμα τροφή αυξάνονται οι πιθανότητες να βρούμε ζουζούνια και σκόνη μέσα στην τροφή. Γιατί αν και επώνυμη, έχει ανοιχτεί και έχει συσκευαστεί από άτομα τα οποία δε γνωρίζουμε αν διαθέτουν κάποιο αξιόπιστο σύστημα για να συσκευάζουν τις τροφές. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αυτό είναι εμφανές.
Όσο για τη κατάσταση που περιγράφει ο Αλέξανδρος

Eimai tis gnomis i trofi pou dino ta poulia exei elipsi apo : Linarosporo, Niger, Mix sporia agrio xorta, paparouna himalayas, kai na poume Iliosporo mayro mikro i megalo ksefloudismeno. Ola afta ta sporia poulane i eteries se sakoules me 20 i 25 kila. Ego gia tin trofi mou xriasoume pes 3 kilo to xrono. Ti na kano me afto pou mou menei, an tha perno panta syskeyasmeni apo tin eteria ; I ksero ti einai kala gia to pouli mou ala logo pou den tha bro syskeyasmeni 1 i 5 kila, den tou dino ;

Νομίζω οτι προτιμότερη είναι η χύμα τροφή. Μια άλλη λύση είναι να φτιάξουμε τον δικό μας σπόρο (αν αυτό είναι εφικτό και αν χρειαζόμαστε μικρή ποσότητα).

Afto me tis trofes einai diskolo thema, kai i megales eteries exoune problima. Afou ta poulia mas trone tin trofi olokliro, den ksefloudisoume emeis ta sporia, kai den boroume na plinoume kathe fora tin trofi, den epitrepete na baloune CHEMO. Gia na skotonoune ta entoma pou exei kathe trofi meza, pernai i trofi apo ena sistima pou "psekasoune" tin trofi me Gas gia na pethenoune ta mikra zouzounia pou einai meza.

Ena mikro Tip : An pernete anoikto i syskemenei trofi kai selete na iste sigura na min exei mikro entoma i mykites meza tha balete tin trofi gia 48 ores stin katapsiksei. Tote skotonounte tis mikites kai ta zouzounia kai ta ayga tous.

Πρόσφατα αγόρασα μανιτόμπα χύμα. Την άλλη μέρα είδα πεταλούδα και ο πετσοπάς μου είπε ότι όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν έντομα στην τροφή του λέει ψέματα. Μάλιστα μου είπε ότι η πεταλουδίτσα αυτή ζει μια μέρα μόνο και τρέφεται με καθαρή τροφή γιαυτό να την αφήνω να την τρώει η καρδερίνα!

Πρόσφατα αγόρασα μανιτόμπα χύμα. Την άλλη μέρα είδα πεταλούδα και ο πετσοπάς μου είπε ότι όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν έντομα στην τροφή του λέει ψέματα. Μάλιστα μου είπε ότι η πεταλουδίτσα αυτή ζει μια μέρα μόνο και τρέφεται με καθαρή τροφή γιαυτό να την αφήνω να την τρώει η καρδερίνα!

Το θεμα δεν νομιζω να ειναι το αν η πεταλουδα εχει φαει καθαρη τροφη η βρωμικη. Και τι γινεται με τα παρασιτα που κουβαλαει το καθε εντομο; Αυτα αποκλειεται να προκαλεσουνε προβλημα στο πεπτικο συστημα του πουλιου; Και για ποιο εντομο ειναι σιγουρος οτι ζει μια ημερα, αναγνωρισε ποιο ειναι η ξερει οτι ολα τα εντομα που προσβαλουν τους αποθηκευμενους σπορους ζουνε τοσο;

Εγω εχω να προτεινω να μην εμπιστευεστε τις ωραιοποιημενες προτασεις ανθρωπων που μιλανε για ενα αντικειμενο που δεν κατεχουνε καθολου απλα και μονο για να πουλησουνε το εμπορευμα τους. Αν ολοκληρη η παρτιδα του ηταν τετοια σαν αυτο που αγορασες απο το να την πεταξει σου ειπε κατι που σε καθησυχασε πιθανον και ισως να μη διεδιδες τα νεα...

Smokie,

edo ipame OTAN perneis anoikto trofi i trofi pou pistebeis exei mikita i zouzounia, na kaneis mia fora tin trofi gia 48 ores meza sti katapsiksi. Ekei den exei poli ygrasia.

Problima exeis mono me ygrasia an exeis tin trofi sto psixio, oxi katapsiksi, kai tin baleis sinexio meza - ekso, giati kathe fora pou alasei i thermograsia mathenei ygrasia.

An prepei na apofaseis anamesa se dio problimata, panta perneis to mikrotero.

Το τιπ για την κατάψηξη το χρησιμοποιώ για τις μη συσκευασμένες τροφές που παίρνω. Απλά πριν τη βάλω στην κατάψυξη τη βάζω σε γιάλινο βάζο το οποίο κλείνω εξωτερικά με πολυμπαγκ και ταινία. Μετά την βγάζω και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες χωρίς να ανοίξω τη συσκευασία. μέχρι σήμερα δεν έχει περάσει υγρασία.

Για τη χύμα όλα εξαρτώνται πιστεύω από το κατάστημα που αγοράζουμε. Ένα κατάστημα που τηρεί τις χύμα κάτω από τα κλουβιά με τα πτηνά ή που δεν είναι καθαρό ή δεν έχει κατανάλωση να το αποφεύγουμε. Έχω τύχει σε πετ που η βιτρίνα είναι αραχνιασμένη και πετ που έχει πλαστικά κιβώτια με πορτάκια για προστασία της τροφής.

Καλοκαιρινούς μήνες τυχαίνει και σε συσκευασμένη να παρατηρούνται ζωήφια, ενώ καλό πριν αγοράσουμε τη συσκευασμένη να ελέξουμε ημερομηνία λήξεως ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ, γιατί κατά τη μεταφορά πολλές φορες τρυπιέται η συσκευασία.

Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το φόρουμ είναι ότι με τις κατάλληλες ερωτήσεις - απαντήσεις εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας καθημερινά !

Οι κτην- πτηνίατροι συνιστούν συσκευασμένες τροφές. Αν επικοινωνήσεις με τις γνωστές εταιρείες, μπορεί να μάθεις στην πόλη σου ποιό super market ή pet shop προμηθεύουν. Μαζί με την αγάπη σου, έχει μεγάλη σημασία η φρέσκια & σωστή τροφή. Εδώ και τις συσκευασμένες όταν ανοιχθούν τις βάζουμε στο ψυγείο και βγάζουμε λίγο νωρίτερα για κατανάλωση, και πάλι όπως διαβάζω έχουν βρεθεί έντομα. Εδώ για τις ανθρώπινες συμβαίνουν τόσα...

Back