Διατροφή Μικρές πεταλουδίτσες σε χύμα τροφή

Googlαρε το, τις βρίσκεις σε εταιρίες απεντομώσεων. Είναι φτηνές, κάνουν δουλειά.
 
@Gelasios πριν εξι χρονια που πηρα το πρωτο ρινκνεκ δεν ηξερα και αγορασα χυμα τροφη. Γεμισε ολο το σπιτι πεταλουδες και μαλιστα κανανε κουκουλια σε ολες τις γωνιες . Αφου τις σκοτωσα ολες μια μια πηρα τη σκαλα καθαρισα τα κουκουλια επλυνα και μετα ψεκασα με αεροζολ. Τον αλλο χρονο παλι τα ιδια σε ποιο μικρη διασταση. Απο τοτε εδω και τεσσερα χρονια εμφανιζονται ανα δυο μηνες περιπου απο 2-3 και αγοραζω τη καλυτερη συσκευασμενη τροφη... καλες οι παγιδες θα τις παρω σιγουρα αλλα πρεπει να λυσω το προβλημα απο τη ριζα.
 
Αυτές δουλεύουν ως εξής: προσελκύουν τα αρσενικά έντομα, κολλάνε στην κόλλα, μένουν τα θηλυκά αγονημοποιητα και σπάει ο κύκλος. Το μόνο μείον είναι ότι ένα αρσενικό να ξεφύγει, θα συνεχίσει το πρόβλημα...
 
@Gelasios θα τις αγορασω σιγουρα. Εσυ απο τοτε ξεμπερδεψες; μεχρι σημερα ειδες καμια να περιφερετε. Εγω ξεμπερδεψα με τα κουκουλια αλλα πεταλουδες εχω ανα τακτικα χρονικα διαστηματα...
 
@Μπαιρακταρης τασος όχι, δεν έχω ξεμπερδέψει... Απλά δεν είναι ενοχλητικό πια. Είναι πολύ λιγότερα. Κάποια στιγμή πρέπει να ψεκασω να τελειώνω, αλλά δεν το κάνω απόφαση. Είναι που γεννάνε και τα πουλιά συνέχεια, και πως να ψεκασω μέντα μωρά στις φωλιές...
 
@Gelasios θα δοκιμασω να βαλω τη τροφη στη καταψυξη γιατι πιστευω προερχονται απο εκει . Ποσες μερες αφηνεις τη τροφη στη ταιστρα; παρατηρησα οτι οταν αφηνω τη τροφη πανω απο μια μερα τοτε εμφανιζονται...
 
@Gelasios θα τις σκοτωσεις αλλα απο τη τροφη βγαινουν αλλες αυτο εννοω!
[automerge]1633030779[/automerge]
@Gelasios παντος δεν επιρεαζουν την υγεια των πουλιων, τουλαχιστον οχι αμεσα.
 
@Gelasios Γεια σας, τυχαίνει ο πατέρας μου να είναι γεωπόνος με ειδικευση στα οπωροκηπευτικά και του έδειξα την φωτογραφία. Καταρχ΄ας πρέπει να βρείτε την/τις φωλιά/-ες, αλλιώς δεν κάνετε πολλά. Σαφώς μηλόξιδα και δάφνες δεν θα κάνουν κάτι, χρειάζεται φάρμακο. Τώρα ποιο είναι εγκεκριμένο την δεδομένη στιγμή από την ΕΕ θέλει λίγο ψάξιμο.

Όσο για αυτό που λέει ο @Tony Forpus, είναι η μόνη λογική εξήγηση για το πώς σας βρήκαν. Τα αυγα εντόμων είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, σε αντίθεση με τα ίδια τα ενήλικα έντομα, θα έπρεπε οι "πεταλουδίτσες" να μπήκαν κυριολεκτικά λίγο πριν πάρετε το σακί σπίτι για να ζουν. Η βαθιά κατάψυξη είναι μια λύση για να μην επαναφέρουμε το πρόβλημα.
 
@Nausicaa η τροφη εχει σιταρι μεσα καλαμποκι απο εκει βγαινουν λογικα ... τι εννοεις φωλια; μετα απο 45 μερες που βαζω τη τροφη στη καταψυξη εξαφανιστηκαν εντελος.
 
@Μπαιρακταρης τασος κοντεύω έναν χρόνο με τα μπάτζι και δεν έχω βρει μέσα στην τροφή ουτε αυγά ούτε πεταλούδες ούτε τπτ, οπότε ανησυχώ λίγο για το τι παίρνετε και είναι πάντα έτσι.

Η φωλια αναφερόταν στον κ. @Gelasios, ο οποίος απότι φαίνεται έχει αποκτήσει αποικία από αυτα τα έντομα κάπου στο σπίτι λόγω του ότι πήρε χύμα τροφή μία φορά. Εφόσον δεν έχει ξαναβρει στην τροφή αυγά ή έντομα, προφανώς υπάρχει κάποια φωλιά στο σπίτι ή κοντά στο σπίτι (πχ σε αναρρυχητικό φυτό στον τοίχο) και γεμίζει με τα έντομα κάθε τόσο. Τα έντομα κάνουν κανονικές φωλιές όπως τα μυρμηγκια ή γεννούν αυγά σε ασφαλή χώρο, όπως ένα παλιό σακί ρίζι όπως πρότεινε κάποιος. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω καν να ξέρω εκτός κι αν μου προκύψει, και ο πατέρας μου ήταν μόνο περαστικός για να ρωτήσω άλλα. Αλλά ναι, φωλιές, εστία, πως να το πω. Κάποτε είχαμε αφήσει έναν καναπέ κοντά σε ανοικτό παραθυρο. Έβρεξε καλοκαίρι και έγινε φωλιά για φτερωτά μυρμήγκια. Έτρωγαν την γέμιση που ήταν οργανική. Προφαν'ως πετάχτηκε ολόκληρο και από τότε το συγκεκριμένο παράθυρο, που είναι δίπλα στο μεγάλο δέντρο μας παραμένει μονίμως κλειστό.
 
@Nausicaa versele laga τη mega fruit τσουβαλι 15κ και τη χωριζω σε σακουλακια του ενος κιλου τις ιδιας εταιριας. Βαζω 2 σακουλακια στη καταψυξη. Η καταναλωση ειναι 1κ την εβδομαδα. Βαζω ποσοτητα για δυο μερες και αλαζω ταιστρες με καθαρες.
 
Back
Top