Διατροφή Συσκευασμένος σπόρος fonniopaddy

Κατα τη γνώμη μου καλύτερα οι σποροι να μην αναμειγνύονται με αυγοτροφη.
Κία, καμελίνα μαζί, μια και ειναι αρκετά μικροί, λευκή περιλα ξέχωρα διότι ειναι μεγαλύτερος σπόρος.
εγω τους δινω μαζι με αυγοτροφη, πιο πολυ για να τα δελεασω.
λευκη περιλα εχει η τροφη μπολικη μεσα.

καλό είναι να μην αναμιγνύονται σπόροι στην αυγοτροφή η υγρασία της αλλοιώνει τους σπόρους
Μπορεί αν θέλει κάποιος να το κάνει αναμιγνύοντας τους σπόρους με την τροφή τη στιγμή που την προσφέρει. Απλά πρέπει να διευκρινίζεται ο τρόπος πριν το προτείνουμε.

LIASDynamics καλημέρα, καλό είναι να μην αναμιγνύονται σπόροι στην αυγοτροφή η υγρασία της αλλοιώνει τους σπόρους και τους καθιστά επικίνδυνους για τα πουλιά.
Δηλαδή οι βλαστισμένοι σπόροι, τα φύτρα, δεν είναι επικίνδυνα όταν μένουν 4 μέρες σε υγρασία και νερό αλλά είναι επικίνδυνοι οι σπόροι που μένουν 4 ώρες στην αυγοτροφή και αναπτύσσουν πχ ασπέργιλλο επειδή δεν τους βρέχουμε;
Μπερδεύτηκα.

Αρχικά να θυμηθούμε πως υγρός σπόρος δεν σπάζει και συνεπώς δεν καταναλώνεται.
Απαιτείται να είναι στεγνός και ελάχιστα ελαστικός για να μπορεί με ευκολία να ανοίξει και να καταναλωθεί από τα πουλιά.
Οι φυτρωμένοι πάλι σπόροι.. έχουν ήδη ανοίξει. και τα πουλιά τρώνε τις έτοιμες φύτρες και τα ριζίδια.
Η ταγκίλα από τα λιπαρά της αυγοτροφής μόνο κακό κάνουν στους σπόρους.

Γιάννη αν απαντάς σε εμένα, καλύτερα να απαντήσεις για την επικινδυνότητα, διότι αυτό έθεσα, αφού αυτό τέθηκε.
Τώρα θεωρητικά ο σπόρος στην αυγοτροφή μπορεί να μουλιάζει και να μην σπάει αλλά αν συνέβαινε αυτή η διαδικασία τόσο γρήγορα, θα ζούσαμε σε έναν κόσμο με άλλη βοτανική και συν των άλλων δεν θα μάζευε κανείς μόνο τσόφλια απο την ταΐστρα.

Γενικά μιλούσα για την υγρασία στους σπόρους..
Αν ήθελα να μιλήσω ειδικά θα το έκανα.
Μερικά λεπτά της ώρας σε υγρό περιβάλλον είναι παραπάνω από αρκετά για να αχρηστέψουν κάθε σπόρο.
Γιάννη αν απαντάς σε εμένα, καλύτερα να απαντήσεις για την επικινδυνότητα, διότι αυτό έθεσα, αφού αυτό τέθηκε.
Για τους κινδύνους δεν έχω γνώμη.
Δεν έχω πάρει τέτοια ρίσκα ακόμη...
Πριν δεκαετίες από άγνοια ίσως το έκανα χωρίς όμως να κρατάω στοιχεία.. Τώρα όμως όχι.

Δεν έχω πάρει τέτοια ρίσκα ακόμη...
Πριν δεκαετίες από άγνοια ίσως το έκανα χωρίς όμως να κρατάω στοιχεία.. Τώρα όμως όχι.
Τότε πρέπει να έχω μπερδέψει τις δεκαετίες γιατί το άρθρο σου για την αυγοτροφή που προσθέτεις σπόρους και η γενικότερη τοποθέτησή σου στα φύτρα σπόρων, μοιάζουν αρκετά σύγχρονα.
Μερικά λεπτά της ώρας σε υγρό περιβάλλον είναι παραπάνω από αρκετά για να αχρηστέψουν κάθε σπόρο.
Ζούμε σε τόσο ρευστό κόσμο ε;

Η ταγκίλα από τα λιπαρά της αυγοτροφής μόνο κακό κάνουν στους σπόρους.
Εδώ, δεν έχω καταλάβει αυτό το σημείο Γιάννη. Εννοείς ότι η ταγκίλα της αυγοτροφής κάνει κακό στους σπόρους ή η ταγκίλα από τα λιπαρά των σπόρων κάνει κακό πλέον σε όλο το περιεχόμενο της τροφοθήκης;

Η ταγκίλα βεβαίως και κάνει κακό αλλά γιατί θεωρείς δεδομένο ότι θα υπάρχει; Αυτό δεν καταλαβαίνω.

Τελευταία επεξεργασία:
προσθέτεις σπόρους
Μια μεζούρα στο κιλό ως δέλεαρ για τα πουλιά. Για άμεση κατανάλωση;
Καλά μιλάμε με ξεπέρασες Δημήτρη... και για να μην παρεξηγηθώ και πάλι.. εννοώ πως ούτε το φαντάστηκα ως μέτρο σύγκρισης αυτό.
Η ταγκίλα βεβαίως και κάνει κακό αλλά γιατί θεωρείς δεδομένο ότι θα υπάρχει;
Με το ρίσκο να υπάρχει Σταύρο...
Αν βάλεις μια χαρτοπετσέτα ακόμη και στην ξηρή αυγοτροφή θα διαπιστώσεις τη λαδίλα που κολλάει πάνω της.
Τίποτε περισσότερο όμως.

Τελευταία επεξεργασία:
Μα σε ερώτησή μου ο Μάκης μου έδωσε αυτή την απάντηση που θεωρώ αξιόπιστη, επιπλέον γιατί ακριβώς πιάνουμε το λίπος στις αυγοτροφές. Γιατί το αποκαλούμε τώρα "ταγκίλα";

Back