Ασθένειες Σχεδόν γυμνά σημεία στο φτέρωμα του ζακό μου

arkan13

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2012
Μηνύματα
66
Πόλη
Λεμεσός
καλησπερα και απο εμενα, δυστηχως ο λογος που γραφω και εγω στο ποστ, ειναι διοτι και εμενα το ζακουδακι εχει αρχισει αυτη την ασχημη συνηθεια. Εχω δυο μερεσ που παρατηρησα μια μικρη σχεδον καραφλη περιοχη κατω απο το φτερο του. Εχω στεναχωρηθει αρκετακαι σημερα πηγα και του πηρα ενα αντιπαρασιτικο σπρευ και τον ψεκασα, θελωντασ να πιστεψω οτι ισως εχει καποια παρασιτα.η αληθεια ειναι οτι μου φανταζει δυσκολο να εχει αλλα ηθελα να ξεκινησω απο καπου.
 
@arkan13 Διαβασε οσα παρατεθηκαν πιο πανω και ελπιζουμε να πανε ολα καλα για το δικο σου... Σημασια εχει να μην το αφησεις ετσι, και να προσπαθησεις να βελτιωθει.
 
τα εχω διαβασει παιδια, αλλα δυστηχως δεν βγαζω ακρη. Τιποτα δεν εχει αλλαξει στην ζωη του παπαγαλου, οτι καναμε παντα τα ιδια κανουμε και τωρα, βολτουλεσ σπιτι, πτησεις, χαδια, μπανακια. Κοντευω να τρελαθωκαι το θεμα ειναι πως δεν ξερω τι να κανω.
 
Μην αγχώνεσαι γιατί πρώτον δεν ξέρεις προς το παρόν αν πρόκειται για πτεροφαγία ή κάτι άλλο και δεύτερον το πουλί είναι έξυπνο και εισπράττει το άγχος σου. Δεν είναι καλό αυτό. Ψάξε για εξωπαράσιτα ή απλή πτερόρροια πρώτα, πιθανή έλλειψη βιταμινών κτλ . Τι διατροφή του κάνεις;
 
μαρια καλησπερα, παντα οι συμβουλεσ σου ειναι πολυτιμες και ευχαριστω για αυτο.η διατροφη αποτελειται απο λαχανικα, γλυκοπατατα, φρουτα, βρασμενα φασολια,ρυζακι, φακες, αυγο(15μερες)και λιγα σπορια συσκευασμενα, σουπιοκοκαλο.η μονη μου ελπιδα ειναι να ειναι να εχει καποιο παρασιτοκαι με το σπρευ που του εριξα (πινεξ)να συνελθει. ΜΑΚΑΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙ
 
Διάβασε αυτό το άρθρο η διατροφή των παπαγάλων από τον Tony Silva και φρόντισε να εμπλουτίσεις λίγο την διατροφή του, με μια γρήγορη ματιά είδα πως δεν δίνεις πιπεριές που είναι πολύ ωφέλιμες και τους αρέσουν.
Επίσης στην αυγοτροφή μπορείς να του βάζεις λίγο μουρουνέλαιο για το πτέρωμα, υπάρχει στα petshops.
Περιμένουμε να ακούσουμε σύντομα ευχάριστα νέα σας :)
 
Ειναι περισσοτερο δεμενη με καποιον συγκεκριμενο; Αλλαξε κατι στο χρονο που περναει αυτος ο καποιος μαζι της; Γενικοτερα η γνωμη μου ειναι οτι σε αυτα τα πουλια μπορει να αποδειχθει κακο το να δημιουργουμε μια ρουτινα. Για παραδειγμα τη συγκεκριμενη ωρα γυρναω στο σπιτι κι ανοιγω το κλουβι για να βγει ή τη συγκεκριμενη ωρα τρωμε αυτη τη λιχουδια, ή τοση ωρα καθε μερα παιζουμε αυτο το παιχνιδι. Κι αυτο γιατι οποιαδηποτε παρεκκλιση απο αυτο το πλανο αφου εχει εδραιωθει στο μυαλο του πουλιου, μπορει να φερει στρες και προβλημα. Προσωπικα αλλαζω καθε τοσο και τη διαρυθμιση στα κλουβια των πουλιων μου ωστε να μην "δενονται" με μονιμες παραστασεις.

Τωρα για το τι να κανεις,θα σου πω τι εκανα εγω. Το αγνοησα εντελως, μη δινοντας την παραμικρη σημασια οταν το εκανε. Φανταζομαι οτι θα τα εχεις διαβασει καπου αυτα. Συχνα μπανια αν του αρεσει το νερο θα βοηθησουν, καθως τα πουλια δεν "σκαλιζουν" πολυ το βρεγμενο φτερωμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
φοιβο καλησπερα, ευτηχως του αρεσει το μπανιο και τον κανω συνεχεια. Μπροστα μας δεν κανει τιποτα.υπαρχει περιπτωση να εχει κατικαι να ριχνει τα φτερα του;

2Q==.webp
 
Έχει μαδήσει αρκετά πάντως... Τον κοίταξες για ψείρες; Μπορείς να ανοίξεις τα φτερά πτήσης και να τα βγάλεις μια κοντινή φωτογραφία, ή και αυτά στο στήθος του;
 
μαρια συγνωμη που δεν το διευκρινησα, η φωτο ειναι μολισ τον εχω κανει μπανιο. Θα τον βγαλω και μια τωρα που ειναι στεγνοσ. Οσο για ψειρες δεν μπορω να το καταλαβω, παντως χθες τον ψεκασα με πινεξ
 
Α εντάξει, δεν είναι πολύ όπως νόμιζα, ούτε φαίνεται να έχει θέμα με εξωπαράσιτα. Ακολούθησε τις συμβουλές του Φοίβου, ελπίζω πως θα πάνε όλα καλά :)
 
και κατι ακομη εχουμε γεμισει μυρμηγκια, στο σπιτι και ειδα πολλα και στο κλουβι του.λεσ να τον εχουνε πειραξει;
 
Ρίξε ρίγανη στην βάση των σημείων που ανεβαίνουν και στον πάτο. Κάποιος είπε και για τσόφλια αυγών χτυπημένα στο μπλέντερ.
Δεν θα πρέπει να φάει κάποιο, ίσως τον πειράξει.
 
και κατι ακομη εχουμε γεμισει μυρμηγκια, στο σπιτι και ειδα πολλα και στο κλουβι του.λεσ να τον εχουνε πειραξει;
Καλό είναι να τα παλέψεις με πιο ριζικούς τρόπους...
Σε πρώτη φάση άλλαξε θέση στο κλουβί...
 
Συμφωνω με την συμβουλη της Μαριας να κοιταξεις για παρασιτα μεσα στο φτερωμα του. Επισης ειναι εποχη πτερορροιας, οποτε αν δεν εισαι σιγουρος αν ριχνει φτερα ή αν τα βγαζει θα πρεπει να τον παρατηρησεις καλυτερα. Παντως σε μια φυσιολογικη πτερορροια ποτε δεν μενουν γυμνα σημεια πανω στο σωμα του πουλιου.
 
ανεστη καλησπερα, σιγουρα ειναι περιοδος πτεροροιασκαι αυτη τη στιγμη το ζακουδακι την περναει, το προβλημα ομως ειναι οτι εχει καποια μικρα φαλακρα σημεια, τα οποια, δεν προερχονται απο την πτεροροια.3 μερα σημερα και αυτο που βλεπω ειναι οτι τα σημεια παραμενουνε τα ιδια, ουτε μεγαλωνουνε, ουτε ξεκινανε καινουργια. Επισησ βλεπω καποια φτερακια, τα οποια εχουνε πεσει η βαση τους, η ο θυλακας δεν ξερω πως να το ονομασω, με το που το πιανω στο χερι διαλυεταικαι εχει ενα χρωμα μαυρο. Ειμαι μπερδεμενος, αλλα προσπαθω να κανω το καλυτερο. Αυτο που κοιταω τωρα ειναι το θεμα με τα εξωπαρασιτα.ψεκασα το πουλι, καθαρισα καλα το κλουβι. Μακαρι, γαμω την ατυχια μου να ειχαμε ενα πτηνιατροκαι να μπορουσε να μας πει ακριβως τι γινεται. Αλλα δεν τα παραταω, ειμαι συνεχεια στο ψαξιμο και προσπαθω να κανω το καλυτερο για το πουλακι.
 
Ίσως πρόκειται για πτεροφάγο τότε είναι μύκητας. Χρειάζεται ψέκασμα με σπρέυ όπως αυτά για τις ψείρες, δεν ξέρω αν χρειάζεται χρήση ιβερμεκτίνης, να μας πει άλλος για σίγουρα. Ίσως όμως να οφείλεται και σε αβιταμίνωση, κυρίως της Α. Πρέπει να απολυμάνεις τα πάντα στο κλουβί, το πουλί να το βλέπει αρκετά ο ήλιος, να κάνεις επάλειψη των άδειων σημείων με ιωδιούχο γλυκερίνη και περίμενε και άλλες συμβουλές.
 
Back
Top