Γενικά Σχετικά με το άρθρο Χορήγηση χρωστικών στα κόκκινα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Πριν από μερικές ημέρες μου ζητήθηκε η δημοσίευση κάποιου άρθρου σχετικού με τη χορήγηση χρωστικών ουσιών στα καναρίνια χρώματος. Δεδομένου ότι υπάρχουν και αρκετοί φίλοι – μέλη της ιστοσελίδας που είτε εκτρέφουν οργανωμένα, είτε είναι κάτοχοι καναρινιών χρώματος, θεώρησα ότι πιθανόν και αυτοί να βρουν ενδιαφέρον το άρθρο Χορήγηση χρωστικών ουσιών στα καναρίνια Κόκκινου Παράγοντα.

Επειδή δεν ασχολούμαι με την εκτροφή καναρινιών χρώματος, νομίζω πως πρέπει να αφήσω τον σχολιασμό του άρθρου σε όσους γνωρίζουν το θέμα καλύτερα, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν ή να επισημανθούν τυχόν «σκοτεινά σημεία».
 
Γι' αυτούς που "κυνηγούν" τον κόκκινο παραγωντα
Ενα ωραίο αρθρο του Γιάννη Κουλέτση. Διαβάστε το αξίζει τον κόπο.
 

Συνημμένα

  • reds.pdf
    reds.pdf
    194,2 KB · Προβολές: 508
Φίλοι από που θα προμηθευτούμε τα πορτοκαλί καροτινοειδή; Υπάρχει κάποιο έτοιμο σκεύασμα;

Σας ευχαριστώ
 
Na se rotiso kati kokina den exis? ti na tin kanis tin portokali , afti kirios dinete sta york ke sta norwich
 
Φίλε μου το άρθρο που διάβασα παραπάνω γράφει πως μαζί με τις χρωστικές πρέπει να χορηγούμε και καροτινοειδή πορτοκαλί με τους σπόρους ώστε να επιτύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Με μπέρδεψε και για αυτό και ρώτησα.

Σε ευχαριστώ παντως
 
παιδιά είστε για τον καιάδα όλοι εδώ μέσα μου φαίνεται! τι χρωστικές ρε; Το παίζετε και φιλόζωοι; δηλαδή τα πουλιά και γενικά τα ζώα σας αρέσουν σαν θέαμα ας πούμε: ''πω πω δικέ μου εγώ έχω ένα καναρίνι κιτρινόμαυρο τζιτζιλί και του χωσα ολίγον χρωστικό κόκκινον και έγινε τζι τζι μιλάμε. όταν κελαϊδά μιλάμε ότι η ταχύτητα της φωνής του πιάνει τα 1000!"

σε τέτοια φάση είστε για να καταλάβω;
😡
 
Καλώς ήρθες, δεν χρειάζεται να βγαίνεις εκτός ευατού για να πείς την γνώμη σου. 1ο πόστ και τους πηρες απο τα μούτρα :) Εν μέρη έχεις δίκιο για την αγανάκτηση σου. Από την άλλη όμως αν όλα τα σκευάσματα δίνονται με μέτρο δεν προκαλούν βλάβη στα πουλιά.

Φιλικά
 
παιδιά είστε για τον καιάδα όλοι εδώ μέσα μου φαίνεται! τι χρωστικές ρε; Το παίζετε και φιλόζωοι; δηλαδή τα πουλιά και γενικά τα ζώα σας αρέσουν σαν θέαμα ας πούμε: ''πω πω δικέ μου εγώ έχω ένα καναρίνι κιτρινόμαυρο τζιτζιλί και του χωσα ολίγον χρωστικό κόκκινον και έγινε τζι τζι μιλάμε. όταν κελαϊδά μιλάμε ότι η ταχύτητα της φωνής του πιάνει τα 1000!"

σε τέτοια φάση είστε για να καταλάβω;
😡

Καλό θα είναι επειδή βλέπω πως είσαι νέο μέλος στην παρέα μας να διαβάσεις κάποια πολύ χρήσιμα πόστ απο μέλη ώστε να σου λυθεί η απορία εάν είμαστε φιλόζωοι ή όχι και μετά εδώ είμαστε να μας πεις τυχόν παρατηρήσεις, επίσης θα δεις πως όταν δεν συμφωνούμε με τα γραφόμενα κάποιου μέλους δεν αρχίζουμε τις προσβολές και που ξέρεις τελικά μπορεί να αλλάξεις γνώμη για τον καιάδα
 
Καλημέρα, καλό μήνα, και χρόνια πολλά.
Φίλε roial, όπως σου απάντησαν και οι δύο φίλοι πρίν από εμένα, κατ' αρχήν διάβασε κάποια πράγματα εδώ μέσα.
Σκέψου και μετά βγάλε τις αποφάσεις σου για το τί τύχη πρέπει να έχουν τα μέλη της ιστοσελίδας που μόλις εγγράφηκες.
Για να μην φροντίζεις κανένα πουλί ακόμα, όπως αναφέρεις κι αν δεν το γράφεις με χιουμοριστική διάθεση, πιθανότατα ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις, και γι αυτό πιστεύω πως ξεκίνησες το "ψάξιμο" και πολύ καλά έκανες αν είναι έτσι.
Μήν αφορίζεις όμως αμέσως ανθρώπους που έχουν κάποιο χόμπυ και πολλοί από αυτούς είναι και πολύ έμπειροι αλλά και πολύ διαβασμένοι σε ότι έχει να κάνει με την εκτροφή, διαχείρηση και διατήρηση πουλιών συντροφιάς. Είτε έχουν πολλά είτε ένα ή δύο πουλάκια.
Όλοι εδώ μέσα, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό, δεν διατηρούν πουλιά μόνο και μόνο για να τα έχουν σε ένα κλουβί. Νοιάζονται για το καλύτερο δυνατόν που μπορεί να παρέχουν σε αυτά και εδώ θα βρείς πολλά και για να μάθεις κάποια πράγματα και να δείς ότι δεν είναι όλα απλοποιημένα.
Επίσης τα καναρίνια χρώματος ενημερωτικά στο αναφέρω, μετέχουν σε διαγωνισμούς όπως και τα φωνής και τα τύπου. Όπως καταλαβαίνεις τα χρώματος δεν διαγωνίζονται για την φωνή τους αλλά για το φαινότυπό τους, (τον καταμερισμό, όσο το δυνατόν πιό κοντά στο απόλυτο της ράτσας τους, δηλαδή, του ή τών χρωμάτων που φέρουν και στα σημεία που πρέπει, στο πτέρωμά τους).
Εύχομαι να έκανες λάθος λόγω βιασύνης με το πρώτο σου μήνυμα.
Να ξέρεις ότι θα βρείς εδώ ανθρώπους που όχι μόνο θα σου δώσουν απλόχερα τις γνώσεις τους, όσες δεν έχουν ήδη καταθέσει σε κάποιο θέμα ή post, αλλά και θα αποκτήσεις καινούργιους φίλους με ένα κοινό χόμπυ.
Τέλος η έννοια της φιλοζωίας είναι όπως όλα στη ζωή κάτι πολύ υποκειμενικό.
Κάποιοι αγαπούν και εκτρέφουν σκύλους για να πέρνουν μέρος σε μάχες με άλλα σκυλιά μέχρι θανάτου, με το αντίστοιχο οικονομικό όφελος. Αν αυτοί λέγονται φιλόζωοι, για μένα πάντως δεν είναι, είναι εγκληματίες.
Διάβασε λοιπόν ότι σε ενδιαφέρει εδώ μέσα, κι αν δεν λυθούν οι απορίες σου, ζήτα διευκρηνύσεις. Μήν γίνεσαι όμως επιθετικός.
Μόλις κατασταλλάξεις σε άποψη για την ιστοσελίδα και τα μέλη της και δείς ότι δεν σου κάνουν, μπορείς πολύ ωραία, όπως άνοιξες την πόρτα και μπήκες, να την ανοίξεις και να αποχωρήσεις.
Δεν είναι κακό σε μια κοινωνία να υπάρχουν αντίθετες απόψεις και θέσεις. Ίσα ίσα που προάγεται ο διάλογος.
Το κακό είναι να βρίζεις αντί να λές καλημέρα, με το που μπαίνεις σε κάποιο χώρο. Σαν το ανέκδοτο το κλασσικό πλέον του "άει, σου εσύ και ο γρύλλος σου".
Φιλικά,
 
και επισης να του θυμισω οτι και στην φυση τα πουλια παιρνουν "χρωστικες" για να βαψουν ειδικα τα κοκκινα σημεια τους, αν δεν το ξερει ο εν λογω κυριος ειναι απλα προπετης
 
προς όλους τους παραπάνω εκτός του georgekouk ... Επειδή δεν μου αρέσουν οι ψευτομαγκιές πίσω από τον υπολογιστή και επειδή με έχετε τσιτώση με την ειρωνία σας και πέρα από το γεγονός του ότι βλέπετε τα πουλάκια σαν αντικείμενα, σας προτίνω να τα πούμε απο κοντά face to face... Παναγιώτη με λένε και σας δίνω και τα δύο μου κινητά:

μπορεί και να τα βρούμε μιλώντας στο τηλ αλλά αν θέλετε και αφού είστε τόσο μάγκες και παντογνώστες τα λέμε κι αλλιώς...
 
Σας παρακαλώ τις διαφορές σας - προσωπικές αντιπαραθέσεις και απειλές, να τις κάνετε ιδιωτικά μέσω ΠΜ και όχι δημόσια στο φόρουμ.
 
Back
Top