Αναπαραγωγή Τάισμα με σύριγγα;

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα θέλω την γνώμη σας για κάτι, είχα δύο τελευταία ζευγάρια για αναπαραγωγή, το πρώτο ζευγάρι κλωσουσε για 13 μέρες (2/6 ενσπορα) το δεύτερο ζευγάρι (4/5 ενσπορα) κλωσουσε την έβδομη μέρα, πριν 4 μέρες έκανα κάποιες αλλαγές στα κλουβιά άλλων μικρών από προηγούμενες γέννες και όπως έβγαζα το διαχωριστικό (μαζί με την λαμαρίνα) μου έφυγε και χτύπησε στο τοίχο που είχα το πρώτο ζευγάρι (δεν χτυπήθηκε το κλουβί ή το ζευγάρι μέσα) απλά η θηλυκιά πετάχτηκε μέσα από την φωλιά τρομαγμένη, μετά όμως δεν ξαναεκατσε, για κάνα δυωρο που καθάριζα και μάζευα παρατήρησα ότι δεν έκατσε ξανά μέσα στην φωλιά. Για να μην χάσω τα ενσπορα αυγά τα δύο τα έβαλα στο δεύτερο ζευγάρι και από το δεύτερο πήρα το ένα ασπορο, αρα το δεύτερο ζευγάρι έχει 6/6 ενσπορα στην φωλιά, πριν 3 μέρες γεννήθηκαν τα 2 μικρά που ανήκαν στο πρώτο ζευγάρι (τα ταΐζει και τα φροντίζει σαν να είναι δικά της) όμως την Τετάρτη 22/6 περιμένω να βγουν τα άλλα 4,ομως σε τρεις μέρες τα 2 πρώτα πουλιά θα είναι 7ημερων άρα πολύ μεγάλα, σκέφτομαι να τα αφαιρέσω από την φωλιά και να τα ταΐζω αποκλειστικά εγω ώστε τα υπόλοιπα 4 να μπορούν να μεγαλώσουν κανονικά, ΕΡΏΤΗΣΗ : Αν τα αφαιρέσω παίζει η θηλυκια να εγκαταλείψει τα 4 που θα έχουν γεννηθεί????
 
Όχι δεν θα τα εγκαταλείψει πιθανότητα, αλλά θα συνεχίζει να τα επωάζει. Όμως υπάρχουν και οι ακόλουθες προτάσεις για να συζητηθούν όμως πριν κάνεις ο,τιδήποτε και με άλλα μέλη:
  1. Βάζεις τα ήδη εκκολαφθέντα πουλιά στη βιολογική τους μητέρα και βλέπεις τι γίνεται, αν τα ταΐζει. Αν όλα καλά, τα αφήνεις να μεγαλώσουν σε εκείνο το κλουβί. Αν όχι, τα επιστρέφεις στην παρένθετη μητέρα και....
  2. ...μεταφέρεις τα αυγά στο άλλο ζευγάρι, εκτός κι αν έχεις χαλάσει τη φωλιά που στην προκειμένη περίπτωση τη φτιάχνεις (στρώνεις εσύ) και βλέπεις αν θα καθήσει πάνω στα αυγά, σε χρονικό περιθώριο 1 ώρας από την στιγμή που θα τα τοποθετήσεις.
  3. Βάζεις όταν εκκολαφθεί η επόμενη σειρά των αυγών, τα μεγάλα πουλάκια σε άλλη φωλιά στο ίδιο κλουβί και παρατηρείς τι κάνει το ζευγάρι...που κάθεται το θηλυκό και αν ταΐζουν και οι δύο μικρά και μεγάλα.
Γενικότερα θεωρώ ότι ήταν κάπως παρακινδυνευμένη η μετακόμιση των αυγών, και το γεγονός ότι συνέχιζες να καθαρίζεις στον χώρο που ήταν τα πουλιά, και ίσως το τελευταίο να της παρέτεινε την ανασφάλεια και να μην κάθησε στη φωλιά. Αλλά τώρα ό,τι έγινε - έγινε.
 
Βάζεις τα ήδη εκκολαφθέντα πουλιά στη βιολογική τους μητέρα και βλέπεις τι γίνεται, αν τα ταΐζει. Αν όλα καλά, τα αφήνεις να μεγαλώσουν σε εκείνο το κλουβί. Αν όχι, τα επιστρέφεις στην παρένθετη μητέρα και....
Παρόλο που μετέφερα τα δύο αυγά στο δεύτερο ζευγάρι άφησα στο πρώτο τα ασπορα αυγά λέω μπας και ξανακατσει και να τα μεταφέρω μετά αλλά δεν έκατσε, είδα την επόμενη μέρα δύο ασπορα αυγά σπασμένα στον πάτο οπότε χάλασα την φωλιά γτ δεν ήθελα 3η γέννα παρόλο που η θηλυκιά εξναι πυρωμενη.
μεταφέρεις τα αυγά στο άλλο ζευγάρι, εκτός κι αν έχεις χαλάσει τη φωλιά που στην προκειμένη περίπτωση τη φτιάχνεις (στρώνεις εσύ) και βλέπεις αν θα καθήσει πάνω στα αυγά, σε χρονικό περιθώριο 1 ώρας από την στιγμή που θα τα τοποθετήσεις.
Αν στρώσω εγώ ξανά φωλιά και βάλω ψεύτικο αυγό και κάτσει και κάθε μέρα βάλω ένα ώστε να έχω τέσσερα αυγά και την 13η μέρα μεταφέρω τα αληθινά ώστε να γεννηθούν στην παρένθετη μητέρα, νομίζω είναι λιγότερο ριψοκίνδυνο, δεν θέλω να πειράξω και να μεταφέρω τα αυγα από δω και από κει.
Βάζεις όταν εκκολαφθεί η επόμενη σειρά των αυγών, τα μεγάλα πουλάκια σε άλλη φωλιά στο ίδιο κλουβί και παρατηρείς τι κάνει το ζευγάρι...που κάθεται το θηλυκό και αν ταΐζουν και οι δύο μικρά και μεγάλα.
Νομίζω πως είναι πιο safe από τα δύο προηγούμενα, γιατί και να μην τα ταΐσει θα το κάνω εγώ για λίγες μέρες ή έστω μέχρι να αναλάβει κάποιος από τους γονείς του.
 
Back
Top