Διατροφή Green cheek conure τάισμα νεοσσών

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τη τελευταία εβδομάδα και με έχει ανησυχήσει αρκετά.
Έχουμε ξεκινήσει το σταδιακό απογαλακτισμο. Όμως αντί να θέλει να φάει κρέμα, αρνείται πεισματικά, τις πρώτες μέρες σεβάστηκα την επιθυμία του και δεν το πίεσα καθόλου, όμως η ποσότητα τροφής (σπόρους, πέλλετ, λαχανικά, φρούτα) που έτρωγε ήταν πολύ μικρή με αποτέλεσμα να αδυνατίσει.
Έτσι εδώ και 4 μέρες κάθε βράδυ προσπαθώ να το ταϊσω με το ζόρι, και σιγά σιγά τρώει 10 ml κρέμας. Όμως μετά από λίγο κάνει εμετό τη κρέμα.
Το αποτέλεσμα είναι να έχει φτάσει 65 γραμμάρια από τα 90+ που ήταν.
Όσες φορές τον πιάνω μέσα στη μέρα ο προλοβος του είναι σχεδόν άδειος...
Να σημειώσω πως είναι πολύ δραστήριο πουλάκι και έχει αρχίσει να προσπαθεί να μιμηθεί λεξουλες..
Επίσης έχω δοκιμάσει και άλλες εταιρείες από κρέμα, σε περίπτωση που βαρέθηκε ή δεν του άρεσε με το ίδιο αποτέλεσμα.

Γιώργο τα πουλάκια χάνουν βάρος κατά τον απογαλακτισμό τους. Τα αμαζονάκια μου ζύγιζαν πάνω απο 400 γρ όταν ήταν προ απογαλακτισμού (το μεγαλύτερο έφτασε μέχρι 436 γρ. αν θυμάμαι καλά) και κατέληξαν στα 320-340 το ένα και 340-360 το άλλο. Σε αυτό το στάδιο αρχίζουν τις απόπειρες να πετάξουν. Αν φαίνεται ζωηρό κατά τα άλλα δίνε του μαλακές τροφές άφθονες και συνέχισε τις προσπάθειες να του δίνεις λίγο συμπλήρωμα έστω και 2 φορές μεσα στην ημέρα για να έχεις εσύ περισσότερη ηρεμία. Βλέπει άλλα πουλιά που να τρώνε? Μην ξεχνάμε ότι είναι ζώα που ζουν και τρέφονται κοπαδιαστά.

Να κάνω ένα update μιας και πέρασαν οι μέρες και λόγω χρόνου δεν πρόλαβα να γράψω.
Λοιπόν αφού επέμενε να μη θέλει να φάει κρέμα τον άφησα και τον παρατηρούσα, όποτε ήμουν στο οπτικό του πεδίο δεν έτρωγε ούτε σπόρους ούτε αυγό/αυγοτροφή αλλά τσιμπούσε λαχανικά και φρούτα καμιά φορά.
Βέβαια επειδή ως μέτρο σύγκρισης είχα τη ποσότητα τροφής των γονέων, κάπου υπερέβαλα και εγώ.
Βάζω λοιπόν τη κάμερα και τον παρατηρώ ότι όταν ήταν μόνος του έτρωγε κανονικά και μάλιστα για αρκετή ώρα.
Μάλλον ήμουν αγχωμενος και δεν είχα ορθή κρίση.
Σταδιακά πιάσαμε τα 80+ γραμμάρια και όλα πήγαν όπως "έπρεπε".
Μάλιστα εχθές έφυγε για τη νέα του οικογένεια (στον κολλητό μου).

Back