Αναπαραγωγή Τάισμα μικρού lovebird στο χέρι

Στελιο δεν τρωει μονο του τελικα;

Διαβασε λιγο κι αυτο... Breeding Lovebirds Part II Handfeeding Weaning and Socializing λεει αρκετα γι αυτη τη διαδικασια.

Πηρες φορμουλα; Εαν δεν τρωει απο την τροφη που του εχεις και δεν εχεις παρει ακομη φορμουλα δωστο να το ταισουν οι γονεις του διοτι ειναι πολυ ευαισθητα τα μικρα πουλια και καθε ωρα που περναει και μενει νηστικο εαν μενει, ειναι κρισιμη.
 
Ανα 4 έως 5 ώρες. Περίπου 6-8 μλ ή όταν γεμίσει ο προλοβός του (ότι παρέρθει πρώτο). Ανάλογα με το μείγμα αυξάνεται και η διάρκεια μεταξύ των γευμάτων. Πληροφορικά ξεκινάς με πολύ αραιό μείγμα (6:1 στην ηλικιά απο 1-5 ημέρες) μέχρι που φτάνεις 1:1 περίπου (και πλέον έχει αρχίσει και τρώει μόνο του). Πάντα ταίζεις απο μία πλευρά και όχι μια απο την μία και μία απο την άλλη.
 
πηγα στο pet shop και δεν ειχε φορμα και του εσπασα τον ηλιοσπορο τον εβρεξα και του τον εδωσα και τον εφαγε
Για αυτο ρωταω καθε ποτε να του δινωω
 
Ο ηλιοσπορος δεν ειναι διατροφη για μωρο πουλακι! Τι του προσφερει διατροφικα για την αναπτυξη του απο ολα αυτα που χρειαζεται σε αυτη τη φαση; Εαν δε μπορεις να το κανεις σωστα και οπως πρεπει, το μονο που θα καταφερεις ειναι να βαλεις την επιβιωση του σε κινδυνο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
πισω στην μανα του δεν ξερω αν μπορω να το βαλω γιατι η μανα εχει κανει αβγα
 
Στελιο μπερδευτηκα λιγο μαλλον... Χτες δεν ειπες οτι το εβγαλες απο τη φωλια και εβαλες πισω στο κλουβι της θηλυκιας το αρσενικο; Ποτε τα εκανε τα αυγα το θηλυκο; Χωρις αρσενικο ηταν οταν γεννησε;

Ολοκληρη Αθηνα και ειναι τοσο δυσκολο να βρεις φορμουλα για ταισμα στο χερι;
 
οχι με το αρσενικο ητα εχθες τα ειδα να κανουν ερωτα και σημερα ενα αβγο και μετα και δευτερο
 
πηγα στο pet shop και δεν ειχε φορμα και του εσπασα τον ηλιοσπορο τον εβρεξα και του τον εδωσα και τον εφαγε
Για αυτο ρωταω καθε ποτε να του δινωω
Δεν πρόκειται να ζήσει το πουλάκι έτσι... Πήγαινε σε ένα κεντρικό pet και πάρτου κρέμα. Σε ρώτησα και χθές. Έχεις ξαναταίσει με σύριγγα μωρό; Δεν είναι τόσο απλό...
 
Στέλιο συγνώμη που ξαναρωτάω, αλλά είσαι σίγουρος ότι έκανε δυο αυγά σε μία μέρα; Είναι πολύ σπανια περίπτωση...🙄 Συνήθως κανουν ενα αυγό μέρα παρά μέρα... αντε ένα κάθε μερα, αλλα δυο αυγά μαζι είναι, σπάνιο!
 
Να σε ρωτήσω κάτι: από το ζευγάρι αυτό έχουν βγεί γόνιμα αυγά; Εχεις δει νεοσσούς;

Δυο αυγά την ίδια μέρα μπορεί να έχεις αν έχεις δύο θηλυκά...🙄
 
Να σε ρωτήσω κάτι: από το ζευγάρι αυτό έχουν βγεί γόνιμα αυγά; Εχεις δει νεοσσούς;

Δυο αυγά την ίδια μέρα μπορεί να έχεις αν έχεις δύο θηλυκά...🙄

Να συμπληρώσω οτι οργανικά το πουλί δεν μπορεί να ''κατασκευάσει'' 2 αυγα σε μία μέρα σε καμία περίπτωση.
 
Eγω εχω διαβασει οτι γινεται να γεννησει ενα πουλι δυο αυγα σε μια ημερα λογω ανωμαλιας του κυκλου ωορηξιας της που απ'οσο γνωριζω εξαρταται κυριως απο τη φωτοπεριοδο. Ομως ειναι φαινομενο αρκετα σπανιο και μη φυσιολογικο. Μου κανει ομως εντυπωση να συνεβει σε ενα φυσιολογικο θηλυκο στη δευτερη γεννα στη σειρα.

Δεν υπαρχει η περιπτωση να μην ειχες δει το πρωτο αυγο και να ηταν ψιλοσκεπασμενο;
 
Τελικά με το μωρό τι έκανες; Του πήρες κρέμα; Τι το ταίζεις; Τρώει; 😕
 
Back
Top