Αναπαραγωγή Τάισμα μικρών καναρινιών με σύριγγα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης τονυ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

τονυ

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2008
Μηνύματα
276
Πόλη
Κερατσίνι
καλησπερα μια ερωτηση τι τρωφη βαζουμε στην συριγγα για ταισμα νεοσσων με το χερι; Ειναι του εμποριου η το φτιαχνουμε μονοι μας
 
εχει του εμποριου για νεογνα τωρα αν ξερει κανενας να φτιαχνει ασ μας το πει να μαθω και εγω με ενδιαφερη
 
μπορεις να αγορασεις εμποριου αλλα μπορεις να φτιαξεις και μονο σου την εμποριου την αγοραζεις βαζεις την αναλογη ποσοτητα νερου με το μιγμα το ανακατεβεις και ετοιμο τωρα αν θες να φτιαξεις εσυ υπαρχουν πολλες διαφορετικες συνταγες η ποιο γνωστη ειναι βαζεις τον κροκο του αυγου στο μπλεντερ με λιγο νερο και πολυ λιγο τριμενη φριγανια το χτυπας καλα να γινει χειλος και το δεινεις, εγω στο μιγμα που φτιαχνω βαζω και λιωμενο πολυ καλα μηλο για περισσοτερες βιταμινες.
 
μπορεις να αγορασεις εμποριου αλλα μπορεις να φτιαξεις και μονο σου την εμποριου την αγοραζεις βαζεις την αναλογη ποσοτητα νερου με το μιγμα το ανακατεβεις και ετιμο τωρα αν θες να φτιαξεις εσυ υπαρχουν πολλες διαφορετικες συνταγες η ποιο γνωστη ειναι βαζεις τον κροκο του αυγου στο μπλεντερ με λιγο νερο και πολυ λιγο τριμενη φριγανια το χτυπας καλα να γινει χειλος και το δεινεις, εγω στο μιγμα που φτιαχνω βαζω και λιωμενο πολυ καλα μηλο για περισσοτερες βιταμινες.
και καθε ποσες ωρες θελουν ταισμα τα μικρα γιατι περιμενω να σκασουν αυριο μεθαυριο 3-4 πουλακια και το ζευγαρι που τα εχει δεν ειναι αξιοπιστο και τα μωρα τα αφηνουμε στη φωλια του κλουβιου η τα περνουμε;
 
μπορεις να αγορασεις εμποριου αλλα μπορεις να φτιαξεις και μονο σου την εμποριου την αγοραζεις βαζεις την αναλογη ποσοτητα νερου με το μιγμα το ανακατεβεις και ετιμο τωρα αν θες να φτιαξεις εσυ υπαρχουν πολλες διαφορετικες συνταγες η ποιο γνωστη ειναι βαζεις τον κροκο του αυγου στο μπλεντερ με λιγο νερο και πολυ λιγο τριμενη φριγανια το χτυπας καλα να γινει χειλος και το δεινεις, εγω στο μιγμα που φτιαχνω βαζω και λιωμενο πολυ καλα μηλο για περισσοτερες βιταμινες.

ευχαριστουμε γειτονα ετσι να μαθαινουμε
 
αμα η μανα τα ταιζει ολη την διαρκεια της ημερας κανονικα τοτε πρεπει να τα ταιζεις το βραδυ μονο για να σε μαθουν και να μην ειναι πεινασμενα ολο το βραδυ αμα δεν τα ταιζει καθολου θελουν ταισμα καθε 1 με 2 ωρες και αμα θες τα μικρα να σε αγαπησουν πολυ και να σε γνωριζουν οπως την μανα τους οταν δεν εχεις τι να κανεις περνα και ταιζε τα απο λιγο το καθενα αλλα το κανονικο ειναι μια φορα την ημερα το βραδυ εγω παντως τα ταιζα ολη την ημερα οταν δεν ειχα τι να κανω και η μανα δεν τα αφησε λενε οτι αμα τα ταιζεις ολη την ημερα επειδη τα μικρα δεν θα πεινανε και αρα δεν θα ζητουν φαει απο την μανα τους η μανα τα παραταει γιατι νιωθει αχρηστη προς τα μικρα της και αφηνει την μοιρα των μικρων στα χερια σου. Τα μικρα μπορεις να τα εχεις στην φωλια αν δεν τα χτυπουν.
 
Φιλε Αντωνη σου ευχομαι να μην χρειαστει να ταισης εσυ αποκλειστικα τα μικρα γιατι θελουν την ημερα καθε δυο με τρεις ωρες φαγητο. Εγω βοηθαω μονο οταν βλεπω και δεν ταιζουν καποιο μικρο (το βλεπεις απο την σγαρα του) και ειδικα προς το βραδυ. Συνηθως με ενα δυο ταισματα εχει παλι δυναμη ο μικρος και ζηταει φαγητο απο τους γονεις του ανοιγοντας το στομα του.
 
Φιλε Αντωνη σου ευχομαι να μην χρειαστει να ταισης εσυ αποκλυστικα τα μικρα γιατι θελουν την ημερα καθε δυο με τρεις ωρες φαγητο. Εγω βοηθαω μονο οταν βλεπω και δεν ταιζουν καποιο μικρο (το βλεπεις απο την σγαρα του) και ειδικα προς το βραδυ. Σηνυθως με ενα δυο ταισματα εχει παλι δυναμη ο μικρος και ζυταει φαγητο απο τους γονεις του ανοιγωντας το στομα του.
περυσι λογο απειριας δικης μου αλλα και των ζευγαριων εχασα αρκετα μικρα απο αυτο και δεν θελω να ξανα παθω τα ιδια θελω να ειμαι οσο το δυνατο πιο προετοιμασμενος αφου ειχα προσπαθησει αλλα δεν πετυχα αν τα παρατησουν τα μικρα τα περνουμε η οχι απο την φωλια
 
Φιλε Αντωνη σου ευχομαι να μην χρειαστει να ταισης εσυ αποκλειστικα τα μικρα γιατι θελουν την ημερα καθε δυο με τρεις ωρες φαγητο. Εγω βοηθαω μονο οταν βλεπω και δεν ταιζουν καποιο μικρο (το βλεπεις απο την σγαρα του) και ειδικα προς το βραδυ. Συνηθως με ενα δυο ταισματα εχει παλι δυναμη ο μικρος και ζηταει φαγητο απο τους γονεις του ανοιγοντας το στομα του.
 
μπορεις να τα παρεις αν θελεις αλλα να τα εχεις σε ζεστο μερος ομως αμα δεν τα ενοχλει η μανα τοτε μπορεις να τα κρατησεις στην φωλια.
 
καλυτερα να τα αφησω στη φωλια παντως ευχομαι να μην χρειαστει να ταισω κανενα μωρακι παντως τα πρωτα φετινα βγηκαν μια χαρα ταισμενα απο τον πατερα και κατα 2 απο την μανα
 
Εγω δεν θα τα επαιρνα απο την φωλια, πρωτα γιατι ζεσταινονται μεταξυ τους και μετα γιατι μπορει να αρχισουν να ταιζουν και οι γονεις.Βαλε εξωτερικη φωλια για να σου ειναι ποιο ευκολο να την βγαζεις και να τα ταιζεις.
 
Παιδιά ανοίξατε πολύ ωραίο θέμα και πολύ ευστοχες ερωτήσεις για πράγματα που και εγω δεν ήξερα.
Σας ευχαριστώ
:) Αλεξία
 
επισεις αν ειναι επιθετικος ο αρσενικος μπορεις να βαλεις και το χωρισμα στα πουλακια πανε οι γωνεις και τα ταιζουν αποτο χωρισμα προσεχε ομως τισ πρωτες μερες θελει πολυ παρακολουθηση
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Εγώ πάλι είμαι της γνώμης να μην πολύ πειράζουμε τους νεοσούς,
αν χρειαστεί να βοηθήσουμε κάποιο μικρό που έχει μείνει πίσω τότε συμφωνώ
αλλά να τα βγάζουμε για να τα ταίζουμε εμείς νιώθω ότι χάνετε όλη η ρομαντική πλευρά τής αναπαραγωγής.
Τι πιο ωραίο να βλέπεις το ζευγάρι να ταίζει τα μικρά.
Για να εξοικιωθεί ένα καναρίνι ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να το πιάνουμε συνέχεια πριν από τον απογαλακτισμό του.
Τα πουλιά χρειάζονται αγάπη και όταν την παρέχουμε αυτά τότε μας εμπιστεύοντε και ανεβένουν και στο χέρι μας.
Επίσης μην ξεχνάτε οτι δεν τα έχουμε για ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ αλλά για συντροφιά.
Κλείνοντας θέλω να πω το ότι το κάθε παιδι σε οποιδήποτε ζωικό βασίλειο θέλει την φυσική του μάνα
 
και εγω ετσι λεω αλλα ρωτησα οταν τα παρατανε τι κανουμε οπως ειπα περυσι εχασα πολλα μικρα επειδη δεν τα ταζαν καθολου και δεν μπορω να περασω παλι τα ιδια ενω βλεπω απο αλλα μελοι εδω οτι μπορω να κανω κατι
 
Αντώνη αν χρειαστεί ταίζουμε το έγραψα και παραπάνω.
Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά φέτος
 
Το τάισμα των νεοσσών από τον εκτροφέα δεν συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα της διατροφής. Είναι μια προαιρετική διαδικασία και γίνεται μόνο αν υπάρχουν λόγοι η διάθεση από εμάς. Οι βασικοί λόγοι που πρέπει να συντρέχουν είναι πραγματικά «ζωής ή θανάτου», για τον νεοσσό.
  • Αν η μητέρα σταμάτησε το τάισμα (για οποιοδήποτε λόγο) και δεν υπάρχει «διαθέσιμη» παραμάνα.
  • Αν η μητέρα ταΐζει μεν, αλλά όχι ικανοποιητικά, ειδικά κάποιο από τα μικρά που γεννήθηκε τελευταίο, η τις πρώτες δυο μέρες που τα μικρά δεν ασκούν μεγάλη «πίεση» για τροφή και η μητέρα αδρανεί.
Δευτερεύοντες λόγοι που δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια
  • Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την μητέρα, ειδικά αν είναι μόνη σ αυτή την διαδικασία.
  • Αν θέλουμε να χορηγήσουμε κάποια παραπάνω στοιχεία στην διατροφή των νεοσσών πχ πολυβιταμίνες, ασβέστιο κλπ, χωρίς να το δώσουμε μέσω τον γονέων.
  • Αν απλά μας αρέσει να συμμετέχουμε στο τάισμα των μικρών είτε για περισσότερη οικειότητα, είτε για την απόλυτη εξημέρωση κάποιου πουλιού. Για το κέφι μας, δηλαδή!
Τι πρέπει να προσέχουμε.
  • Χρειάζεται κάποια εξοικείωση με την χρήση της σύριγγας, καθώς δεν δίνουμε σε όλα τα μικρά την ίδια ποσότητα τροφής. Κάντε τις πρώτες δοκιμές «εκτός πουλιού» για να συνηθίσετε την πίεση στην σύριγγα και να δείτε πόση ποσότητα τροφής βγαίνει από αυτήν.
  • Προτιμήστε να αρχίσετε με νεοσσούς άνω των 5 ημερών οι οποίοι καταναλώνουν και αποθηκεύουν στον λαιμό τους, πολύ περισσότερη τροφή απ ότι οι νεώτεροι τους και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποιο πνιγμό από παραπανίσια τροφή που θα δώσετε.
  • Αποφύγετε τις ώρες που ταΐζουν οι γονείς, δεν είναι καλό να βρίσκουν τα μικρά τους ταϊσμένα, υπάρχει περίπτωση να χάσουν το ενδιαφέρον τους και να αδιαφορήσουν.
Τι θα χρειαστούμε.
  • Τροφή για νεοσσούς, σε σκόνη. Κυκλοφορούν αρκετές στην αγορά.
  • Σύριγγα. Μια οποιαδήποτε σύριγγα είναι αρκετή. Για κάτι πιο εξειδικευμένο υπάρχουν ειδικές βελόνες με μπίλια στην άκρη τους η ακόμη και ένα λαστιχάκι από βαλβίδα ποδηλάτου προσαρμοσμένο στην άκρη της σύριγγας βοηθάει ώστε να βλέπεται και την ροή της τροφής.
  • Υπομονή… για τα πολύ μικρά (1-2 ημερών), λόγω μεγέθους και για τα μεγάλα (περίπου 15 ημερών), λόγω έμφυτου φόβου.
Tips.
  • «Χτυπήστε» απαλά το κεφάλι τους η το ράμφος τους, όπως κάνουν οι γονείς τους για να τα «ξυπνήσουν» κι αυτά θ ανοίξουν το στόμα.
  • Μην επιχειρείτε «ελεύθερη βολή», συγκρατήστε το κεφάλι τους κρατώντας το με το ελεύθερο χέρι σας (στα μεγαλύτερα) η ανάμεσα στον αντίχειρα του ελευθέρου χεριού σας και την σύριγγα «εγκλωβίστε» το κάτω μέρος του ράμφους τους (στα μικρότερα).
Πηγή: ΕΠΑΜ -

:103:
 
Back
Top