Διατροφή Τάισμα στο χέρι νεοσσού budgie, τη βοήθεια σας παρακαλώ

Kalotina Ninni

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιαν 2021
Μηνύματα
30
Πόλη
Κάλυμνος
Καλημέρα σας γνωρίζει κάποιος ωράριο τάισματος νεοσσού budgie ανά ημέρα μέχρι να τρώει μόνο του και πόσο πρέπει να ζυγίζει κάθε μέρα...και αν ο προλοβος πρέπει να αδειάζει εντελώς για κάθε τάισμα.. ή μια φορά το 24 ωρο όπως λέει ένα άρθρο που διάβασα...να προσθέσω ότι το budgie είναι 7 ημερών και ζυγίζει μόνο 3 γραμμάρια...οι γονείς του από ότι μου είπαν ήταν μικρόσωμοι δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στο μέγεθος του.. μου το έδωσαν γιατί οι γονείς του πέταξαν από το κλουβί και τα υπόλοιπα αυγά ήταν άσπορα έτσι μου είπαν..δεν θέλω να πεθάνει ας με βοηθήσει κάποιος παρακαλώ...
 
Καλημέρα σας έχω την exact και πείρα και την fly έχω και σύριγγα το είχα ξανά κάνει μόνο σε Παραδείσι από παπαγαλάκια δεν έχω εμπειρία στο τάισμα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Από ό,τι διάβασες ήδη η θερμοκρασία ταΐσματος, είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Αν είναι κάτω των ορίων, τότε το πουλάκι μπορεί να αναπτύξει μύκητες, κι αν είναι άνω των ορίων τότε μπορεί να καεί ο πρόλοβος. Επομένως είναι το πρώτο που πρέπει να ελέγχεις, ίσως με ένα θερμόμετρο μαγειρέματος. Επίσης ελέγχεις τη θερμοκρασία του χώρου στον οποίο διατηρείς το πουλάκι. Καλό είναι να είναι ανεβασμένη, (δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια, αλλά έχω την αίσθηση έως και 38.5 βαθμούς, όμως περίμενε να μιλήσει και κάποιος που θα το γνωρίζει με βεβαιότητα) και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, με χρήση λάμπας κοινής (πυρακτώσεως), αρκεί πάλι να υπάρχει θερμόμετρο κοντά στο μικρό ώστε να μην ψηθεί.
Επίσης, μήπως στη συσκευασία γράφει την αραίωση ανάλογα με την ηλικία; Γιατί και αυτό είναι ένας παράγοντας ελέγχου.
Τέλος, ναι, εφόσον τα παπαγαλάκια δεν ταΐζονται τη νύχτα από τους γονείς, καλό θα ήταν το πουλί να παραμείνει ατάιστο για όλο το βράδυ ώστε ο πρόλοβος να αδειάσει.
Συμπληρωματικά θα σου πω ότι μετά από κάθε τάισμα χρειάζεται και καθάρισμα του μικρού, στην περιοχή του ράμφους και του σώματος στις οποίες έχει πέσει ο χυλός που θα του δίνεις.
Δύσκολη αποστολή ανέλαβες πάντως. Καλά έκανες μεν, αλλά το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο, όχι μόνο λόγω μικρής ηλικίας του πτηνού αλλά και επειδή ενδεχομένως να είναι ήδη αδύναμο και για αυτό να απορρίφθηκε από τους γονείς του.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ ..για την θερμοκρασία έχω θερμοθαλαμο ευτυχώς...με προβληματίζει ότι το ταισα το πρωί 7 και τώρα αδιασε ο προλοβος για το επόμενο τάισμα δηλαδή 3 ώρες όχι 2 ...δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό για τις ημέρες που ζει 7 ημέρων δηλαδή... Είναι ζωηρό βέβαια αλλά δεν ξέρω τι τρέχει με το βάρος του είναι και η πρώτη μέρα που το έχω ίσως θέλει χρόνο δεν ξέρω 😔 και η θερμοκρασία της κρέμας ήταν 39..
 
Καλημέρα και από εμένα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει.
Μια επισήμανση που ίσως δεν γνωρίζεις είναι όμως απαραίτητη.
Θα πρέπει να φοράμε γάντια μίας χρήσης κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του για την αποφυγή της διάδοσης των μικροβίων, βακτηρίων, που μπορεί να υπάρχουν στα χέρια μας.
Καλημέρα και πάλι.
 
Θα το εφαρμόσω ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1643971749[/automerge]
Μια τελευταία ερώτηση ο προλοβος πρέπει να αδειάζει εντελώς για να γίνει το κάθε τάισμα; Η και να έχει λίγο μέσα δεν πειράζει...; Δλδ μόνο την νύχτα δεν το ταιζουμε για να αδειάζει εντελώς; Η και για να γίνετε το κάθε τάισμα πρέπει;..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μια τελευταία ερώτηση ο προλοβος πρέπει να αδειάζει εντελώς για να γίνει το κάθε τάισμα; Η και να έχει λίγο μέσα δεν πειράζει...;
Καλύτερα ο πρόλοβος να είναι άδειος για να γίνει το κάθε τάισμα.
Διάβασε και ένα παρόμοιο θέμα.
Thread 'Ταισμα νεοσσών κοκατίλ με κρέμα' https://community.petbirds.gr/threads/Ταισμα-νεοσσών-κοκατίλ-με-κρέμα.31000/
 
Μια τελευταία ερώτηση ο προλοβος πρέπει να αδειάζει εντελώς για να γίνει το κάθε τάισμα; Η και να έχει λίγο μέσα δεν πειράζει...; Δλδ μόνο την νύχτα δεν το ταιζουμε για να αδειάζει εντελώς; Η και για να γίνετε το κάθε τάισμα πρέπει;..


Σε αυτή την ηλικία όχι, δεν χρειάζεται να αδειάζει τελείως σε κάθε τάισμα. Χρειάζεται φαγητό ανα 2-3 ώρες το πολύ καθώς είναι πολύ μικρό. Και το βραδυ μην το αφήνεις νηστικό για πάνω απο 5-6 ώρες τώρα στην αρχή που είναι τόσο μικρό κι εκεί θα πρέπει να σιγουρεύεσαι ότι μπορεί να αδειάζει ο πρόλοβος κι ότι δουλευειε καλά. Η ζέστη του είναι απαραίτητη σε αυτό το στάδιο οπότε ο θερμοθάλαμος που έχεις είναι μονόδδρομος. Η θερμοκρασία της κρέμας πρέπει να είναι 39-40 βαθμούς αυστηρά. Να το ζυγίζεις κάθε πρωί και να κρατάς αρχείο, χρειάζεσαι μια ζυγαριά ακριβείας για μικρά βάρη. Γράφε μας αν θέλεις εδώ να παρακολουθούμε όλη την πορεία του καθημερινά καθώς μεγαλώνει, θα είναι πιο εύκολο ίσως και για εσένα να παρακολουθείς με αριθμούς την πρόοδό του.

Καλή τύχη! Αναμένω να διαβάζω τις ευχάριστες εξελίξεις σας. 🙂
 
Ευχαριστώ πολύ από αύριο θα σας γράφω το βάρος του και της ώρες που έφαγε εύχομαι να πάνε όλα καλά.
[automerge]1643990008[/automerge]
Να προσθέσω ότι έχω φυσικό άργιλο της landmark που καταπολεμά διαρροια μύκητες και ιούς και βακτήρια αποτοξυνωνει και έχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία για ενήλικα πτηνά και νεοσσους μήπως να του βάζω στην κρέμα λίγο μήπως το βοηθήσει; στην συσκευασία γράφει ότι πρέπει να το έχουμε καθημερινά στο κλουβι ή στην τροφή τους...
[automerge]1643990394[/automerge]
Έχω και πεπτικα ένζυμα της landmark παλυ για το πεπτικο σύστημα των νεοσσων..
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Να προσθέσω ότι έχω φυσικό άργιλο της landmark
Όχι δεν θα το έβαζα ποτέ σε κρέμα νεοσσού. Σε τόσο μικρό πουλάκι μόνο την κρέμα του και αραιή ώστε να πέπτεται γρήγορα κι εύκολα. Ελπίζω να έχει οδηγίες η συσκευασία σχετικά με την αραίωση και την ηλικία και να τις ακολουθείς.
 
Καλησπέρα σας το παπαγαλάκι προς το παρόν έχει πάρει 1 γραμμάριο από προχθές που σας έγραψα δλδ 3 γραμμάρια...και είναι στην φάση που ανοίγει τα μάτια του 10 ημερών αύριο..! Τρώει με μεγάλη όρεξη δεν έχει διάρροια ο προλοβος αδειάζει κάθε 3 ώρες περίπου..δεν έχει βγάλει πούπουλα ακόμα τίποτα..για να δούμε έχει ο Θεός έχω ελπίδες...
[automerge]1644173388[/automerge]
@Φοίβος έχει οδηγίες..στην ημέρα ανάπτυξης που είναι δοσολογία 1/3 νερού λέει..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top