Ασθένειες Τί έπαθε το ποδαράκι του;

dukegus

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
33
Πόλη
Άρτα
Στην άκρη του δακτύλου στο μεσσαίο δάκτυλο στο δεξί έχει βγεί κάτι σαν σπυράκι. Μάλλον όχι, έχει πριστεί μάλλον κοντά στο νύχι, θα ανεβάσω και φωτογραφία. Θα τον πιάσω να τον εξετάσω, μήπως θα έπρεπε να ανησυχήσω;

Λέω αν δεν φύγει σε κανα δυο μέρες να τον πάω στον πτηνίατρο αν και περισσότερο έχω εμπιστοσύνη σε σας παρά στους κτηνίατρους εδώ στην Πάτρα λόγω εμπειρίας...

Σε λίγο θα ανεβάσω φωτογραφίες.
 
δεν τον έχω πιάσει ακόμα, ήθελα να τον αφήσω να χαλαρώσει λίγο μήπως του ξεπριστεί αυριο-μεθαύριο... Μήπως είναι κανενα κουνούπι;

Μόλις του έβγαλα κάποιες φωτογραφίες, ορίστε μερικές...
 

Συνημμένα

  • podi1.webp
    podi1.webp
    12,5 KB · Προβολές: 99
  • podi2.webp
    podi2.webp
    13,8 KB · Προβολές: 81
  • podi3.webp
    podi3.webp
    42 KB · Προβολές: 89
Πόσο χρονών είναι το πουλάκι;
 
Πρέπει να είναι 4 με 5 χρονών. Λέω πρέπει γιατί ήταν το πρώτο καναρίνι που πήρα και δεν ρώτησα τπτα, μου είχε πεί τότε οτι είναι ενός χρόνου.

Ακόμα κελαηδάει αρκετά και δεν έχει ζευγαρώσει ακόμα αν και προσπάθησα πριν κανα μήνα, αλλα η θυληκιά δεν ηταν πρόθυμη.:) Δεν το προσπάθησα και πολύ είπα του χρόνου.

Τέλος πάντων, υποπτεύεσαι κάτι;
 
Τέλος πάντων, υποπτεύεσαι κάτι;
Εάν ήταν τραυματισμός θα χρησιμοποιούσα στη θέση σου μια αντιβιοτική αλοιφή. Από αυτό που βλέπω όμως στη φωτογραφία νομίζω, κατά την άποψή μου, πως είναι γενικό πρόβλημα υπερκεράτωσης των ποδιών και το συγκεκριμένο σημείο (πάνω στην άρθρωση) έχει «σπάσει» και έχει προσβληθεί από ακάρεα ή και μικρόβια.

Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να απολυμάνεις καταρχήν τα «καλαμάκια» με διάλυμα νερού και χλωρίνης και στη συνέχεια να βάζεις αλοιφή Epithol ή Kamasol (3-4) φορές την ημέρα για μερικές ημέρες και στα δύο πόδια.

Κρατώ μονάχα μία επιφύλαξη για την περίπτωση της ευλογιάς, της όποιας τα κλινικά συμπτώματα ευτυχώς δεν γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη.
 
κανε αυτο που σου ειπε ο Σταυρος με την epithol και μακρια απο αλλα καναρινια μην κολησουν αν ειναι μεταδοτικο
 
Ευχαριστώ πολύ!

Θα βρώ σε κτηνίατρους εδώ στην πάτρα epithol ή kamasol αλοιφή;

Τουλάχιστον δεν πονάει, πολύ λίγες φορές τον είδα να μαζεύει λίιγο του ποδαράκι του...

Χτες που είχα ανησυχήσει του έβαλα και μια σταγόνα betadine, δεν ξέρω αν έπρεπε αν και δεν είδα πολύ βελτίωση σήμερα.

Τον έχω σε ζευγαρώστρα με την θυληκιά. Τα κλαδάκια της θυληκιάς πάντα τα βρώμιζε, δεν ξέρω με ποιο τρόπο και είχα βαρεθεί να τα καθαρίζω. Λέτε να βάλω και στην θυληκιά απο την αλοιφή;

Ευχαριστώ για την συμβουλή πάντως! 🙂
 
Πρώτα από όλα χώρισέ τα. Απολύμανε κλουβιά και εξοπλισμό με πλύσιμο και ξέπλυμα με χλωριούχο διάλυμα (10% χλωρίνη στο νερό είναι μια καλή αναλογία) και στη συνέχεια άφησέ τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Βάλε το κάθε πουλί σε ξεχωριστό κλουβί.
Λέτε να βάλω και στην θυληκιά απο την αλοιφή;
Ξεκίνησε με τον αρσενικό βάζοντας του την αλοιφή σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος. Στο διάστημα της θεραπείας να παρατηρείς απλώς τη θυληκιά και καλού κακού να μη φέρνεις τα δύο πουλιά σε επαφή έστω και με έμμεσο τρόπο. Μην πιάνεις δηλαδή το ένα και μετά το άλλο χωρίς λόγο και χωρίς να έχεις στο μεταξύ πλύνει πολύ καλά τα χέρια σου. Να χρησιμοποιείς τον ίδιο εξοπλισμό για κάθε κλουβί.
Θα βρώ σε κτηνίατρους εδώ στην πάτρα epithol ή kamasol αλοιφή;
Πιθανόν. Μπορείς επίσης να τις βρεις και σε ενημερωμένα pet shop.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top