Γενικά Τί ράτσα (ράτσες) είναι η Λουκριτία;

armagedwn

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2009
Μηνύματα
131
Πόλη
Αθήνα
Μήπως κάποιος θα μπορούσε να καταλάβει τί ράτσα καναρινιού είναι η Λουκρητία; Τη βρήκα μωρό πριν 4,5 χρόνια στο δρόμο και τη μεγάλωσα αλλά σαφώς δε μπορώ να ξέρω τους γονείς της ☹ οι φωτο δεν είναι και τόσο καλές, αλλά ελπίζω κάποιος που ξέρει αρκετά να μπορεί να καταλάβει. Γενικά είναι και αρκετά μεγαλόσωμη και σαφώς παραγωγικώτατη!
 

Συνημμένα

  • louk1.webp
    louk1.webp
    17,6 KB · Προβολές: 186
  • louk2.webp
    louk2.webp
    22,2 KB · Προβολές: 162
  • louk3.webp
    louk3.webp
    8,7 KB · Προβολές: 165
  • louk4.webp
    louk4.webp
    25,3 KB · Προβολές: 166
  • louk5.webp
    louk5.webp
    19,1 KB · Προβολές: 134
A, ξέχασα! Η Λουκρητία είναι η κίτρινη! Ο άλλος είναι ο Λουκρήτιος!
 
ΠΟΥ το βρηκες στο δρομο; Περιμενε στην σταση;
απλο καναρινι ειναι
 
'Oχι στο πεζοδρόμιο περίμενε εξ' ου και το Λουκρητία 😉 . Όπως και να έχει όντως το βρήκα στο δρόμο (πριν το βρει καμιά γάτα) διότι μάλλον το είχε σκάσει από κλουβί και επειδή ήταν πολύ μικρό δεν καλοπέταγε. Απλό καναρίνι δε μου λέει κάτι διότι όλα τα καναρίνια κατατάσσονται σε κατηγορίες αλλά όπως και να έχει ευχαριστώ ιδιαίτερα για την κρίση :)
 
Οταν λεει απλο καναρινι εννοει κοινο καναρινακι. Κι εγω νομιζω κοινο καναρινι ειναι.

Αυτη ειναι η ονομασια του. Μερικοι(κυριως σε αγγελιες) τα λενε ελληνικα καναρινια.
 
Εϊναι πανέμορφη πάντως! Ο Λουκρήτιος φαίνεται λίγο σουπιά, ίσως λόγω χρώματος χεχε! :D
 
Μα η Λουκρητία έχει γράψει ιστορία στα Πατήσια! Έχει θάψει ένα Λουκρήτιο, έχει διώξει έναν άλλο κι αυτός είναι ο τρίτος! Όλα τα Πατήσια έχουν παιδιά της Λουκρητίας και η φήμη της έχει εξαπλωθεί! Βασικά έχει γεννηθεί για να κλωσσάει! Το κάνει ασταμάτητα εδώ και 4,5 χρόνια και αν της πάρεις τη φωλιά της τρελαίνεται! Ο Λουκρήτιος ο καημένος (αχάτης κόκκινο μοσαϊκό) σαφώς εντελώς σουπιά!
 
Μα η Λουκρητία έχει γράψει ιστορία στα Πατήσια! Έχει θάψει ένα Λουκρήτιο, έχει διώξει έναν άλλο κι αυτός είναι ο τρίτος! Όλα τα Πατήσια έχουν παιδιά της Λουκρητίας και η φήμη της έχει εξαπλωθεί! Βασικά έχει γεννηθεί για να κλωσσάει! Το κάνει ασταμάτητα εδώ και 4,5 χρόνια και αν της πάρεις τη φωλιά της τρελαίνεται! Ο Λουκρήτιος ο καημένος (αχάτης κόκκινο μοσαϊκό) σαφώς εντελώς σουπιά!

Τι εννοεις; Οτι συνεχως κανει γεννες ασταματητα εδω και 4,5 χρονια; 😕😱
 
Χμμμμμ! Εννοώ ότι γεννάει ασταμάτητα και ασταμάτητα βγάζει πουλιά! Μόνο κανα χρόνο γεννούσε αλλά δεν έβγαιναν μικρά και τώρα ξανάρχισε!
 
Δηλαδη τωρα ποσες γεννες εχει κανει συνεχομενα; Αυτη την στιγμη εχει μικρα η αυγα;
 
Αυτή είναι η δεύτερη! Πρίν είχε σταματήσει για κανα χρόνο (δηλαδή γεννούσε σπάνια και τα αυγά δεν εκκολάπτονταν). Αλλά από τον πρώτο χρόνο και επί 2 τουλάχιστον χρόνια γεννούσε απανωτά και πάντα έβγαζε όλα τα μικρά (μέχρι και 6 αυγά!). Όταν της έβγαζα τη φωλιά πάθαινε αμόκ! Οπότε αποφάσισα να την αφήσω να κάνει ότι ήθελε. Πίστευα ότι είχα γλυτώσει και ότι δε θα ξανάβγαζε πουλιά αλλά πριν κανα μήνα γέννησε 4 αυγά. Το ένα δεν είχε σπόρο, βγήκαν τα δυο ενώ το τρίτο είχε σκάσει μέσα στο αυγό ☹. Τώρα έκανε 4 και την επόμενη εβδομάδα περιμένω να δω τι θα γίνει. Της έβαλα κι ένα από τα αυγά της siskin μου γιατί δεν την έβλεπα πολύ πεπισμένη να κλωσσήσει και είπα να το δώσω στη Λουκρητία να δω τι θα γίνει :)
 
Εισαι τυχερος που ζει το πουλακι.Αμα βγουν τωρα μικρα αστην να τα μεγαλωσει και μετα τελος. Κανε της πολυ καλη διατροφη γιατι δεν το βλεπω και πολυ καλα το πουλακι.

Τα πουλια (οτι ειδος κι αν ειναι) τα βαζουμε απο δυο εως τρεις γεννες το πολυ τον χρονο. Εσυ το χεις ξεπερασει νομιζω πολυ αυτο το οριο!
 
Καλή διατροφή της κάνω έτσι κι αλλιώς. Ναι κι εγω είχα ακούσει ότι δεν κάνει πάνω από τρεις γέννες κλπ. Το θέμα είναι ότι δεν την βάζω εγώ να γεννήσει. Ζει πάντα με το Λουκρήτιο και άρα εκείνη αποφασίζει το πότε θα γεννήσει! Πάντως είναι υγιέστατη εδώ και 4,5 χρόνια. Μάλλον τα κατα καιρούς αρσενικά ήταν πιο ευαίσθητα! Εγώ πιστεύω ότι με τα χρόνια ούτως ή άλλως θα πάψει να είναι παραγωγική. Τί να της κάνω; να της βάλω ζώνη αγνότητας; lol
 
Γιώργο είναι καλύτερα με το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου να χωρίζεις τα 2 πουλιά. Ετσι και το κελάδημα του αρσενικού θα απολαμβάνεις και δεν θα ταλαιπωρείται το θηλυκό με γέννες εκτός εποχης.
 
Όταν της έβγαζα τη φωλιά πάθαινε αμόκ!


Γιωργο δηλαδη πως εκανε;Δεν μπορω να το φανταστω καν..
(δεν σε ειρωνευομαι)


θα συμφωνησω με Φωτη και Τζωρτζινα...

Το θέμα είναι ότι δεν την βάζω εγώ να γεννήσει. Ζει πάντα με το Λουκρήτιο και άρα εκείνη αποφασίζει το πότε θα γεννήσει!

Γιωργο μου εσυ βαζεις την φωλιτσα αρα εσυ το επιλεγεις..
 
Ισως είναι και ένας καλός τρόπος να μείνει σώος και αβλαβής και ο Λουκρήτιος, που μάλλον τον "τρώει με την γκρίνια της" η Λουκρητία!:D
 
Χμμμ.. Πως έκανε, έφερνε σβούρα την κλούβα, φώναζε, γενικά υστερική εντελώς κατάσταση! Και σαφώς δοκίμασα να της βγάλω τη φωλιά! Εκεί να δεις! Γέμιζε τις ταίστρες με χαρτάκια από την εφημερίδα που έκοβε από τον πάτο του κλουβιού! Έβγαλα και την εφημερίδα! Έπερνε κομματάκια από το μαρουλόφυλο και γέμιζε ότι έβρισκε! Είχα απηυβδίσει! Οπότε λέο οκ! Πάρε πίσω τη φωλιά σου, τα νηματάκια σου και κάνε ότι θες! Και σαφώς έκανε ότι ήθελε! Και τσουυπππ πάλι μικρά κι εγώ πάλι να ψάχνω να βρω που να τα δώσω! Οπότε σε κάποια φάση δεν έκανε αυγά! Και είπα οκ αυτό ήταν! Γέρασε και σταμάτησε! Αμ δε! Ευτυχώς όμως όταν ξανάκανε δεν έβγαιναν κι έτσι διέκοπτα το κλώσσημα. Έλα όμως που την τελευταία φορά είχα πολλές δουλειες και δεν κοιταξα τ ααυγά. Επιπλέον ήμουν εξεταστής στο Αγρίνιο κι έτσι χρειάστηκε να λείψω για κάποιο διάστημα. Ε, όταν γύρισα είχε σκάσει μύτη το πρώτο μικρό! Giorgina θα συμφωνήσω αλλά δεν νομίζω να τους τρώει με τη γκρίνια! Μάλλον τους εξαντλεί! Η Λουκρητία είναι "γυναίκα" δηλητήριο! Tην έχω πιάσει να ποδοπατάει τον αρσενικό και να τον τσιμπάει (έτσι κάπως πέθανε ο πρώτος Λουκρήτιος). Έχω παρατηρήσει επίσης ότι έχει άποψη σε ότι αφορά τα αρσενικά. Δεν συμπάθησε όλους τους Λουκρήτιους. Σου λέω είναι αφασία.
 
Ολα τα θηλυκα καναρινακια ετσι κανουν. Δεν αποτελει εξαιρεση η δικια σου. Τοτε δεν ηξερες, τωρα ομως ξερεις κι ειναι στο χερι σου να χειριστεις την κατασταση οπως πρεπει.
 
Back
Top