Γενικά Τί συμβαίνει όταν τα καναρίνια κουρνιάζουν την μέρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mioannou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mioannou

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2018
Μηνύματα
163
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Έχω το καναρινάκι μου σχεδόν έναν χρόνο πια και μιας και έχω αρχίσει να μαθαίνω την συμπεριφορά του και τις συνήθειές του και σε συνδυασμό με τις γνώσεις που έχω πάρει εδώ μέσα έχω τον εξής προβληματισμό:

Όλον τον χρόνο παρατηρώ πως ο Τέντυ μου κατά την διάρκεια της μέρας μπορεί είτε να κάθεται ακίνητος σε ένα κλαδάκι (φουσκωμένος ή όχι) σαν να ξεκουράζεται, πολλές φορές να μισοκλείνει τα μάτια του και κάποιες φορές πολύ σπάνια να κρύβει και το κεφαλάκι του όπως το βράδυ. Δεδομένης της υπόλοιπης συμπεριφοράς του που δεν προδίδει κάτι και είναι φυσιολογική (κελαηδάει πολύ, κάνει μπάνιο, τρώει τα πάντα, είναι δραστήριος), υπάρχει λόγος περαιτέρω αναζήτησης ή το έχει παρατηρήσει και κάποιος από σας;

*Να σημειώσω πως βρίσκεται στο μπαλκόνι, το οποίο είναι μεν φωτεινό αλλά όχι πάρα πολύ, δεν έχει ρεύματα ή κάτι άλλο που να τον ενοχλεί και πως το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να τον ενοχλεί κάποιο φως της πολυκατοικίας το βράδυ αλλά και πάλι με κάθε επιφύλαξη γιατί όσες φορές έχω πάει να δω κοιμάται κανονικά.
 
Όλο τον χρόνο έχεις παρατηρήσει αυτή την συμπεριφορά ή μόνο το τελευταίο διάστημα;
Όλον τον χρόνο. Στην αρχή αγχώθηκα, αλλά όταν είδα πως είναι καλά σταμάτησα να ανησυχώ τόσο. Αλλά το σκέφτομαι...
 
Φυσιολογικα τα καναρινια δεν βαζουν το κεφαλι στη φτερουγα κατα την διαρκεια της ημερας.
Να ξεκουραζονται, να στεκουν στο ενα ποδι με ελαφρυ ανασηκωμα του πτερωματος συμβαινει.
Τωρα αν ειναι ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμενου πουλιου;

Ειναι πολυ σκοτεινο το μπαλκονι;
 
Φυσιολογικα τα καναρινια δεν βαζουν το κεφαλι στη φτερουγα κατα την διαρκεια της ημερας.
Να ξεκουραζονται, να στεκουν στο ενα ποδι με ελαφρυ ανασηκωμα του πτερωματος συμβαινει.
Τωρα αν ειναι ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμενου πουλιου;

Ειναι πολυ σκοτεινο το μπαλκονι;

Αυτό γνώριζα και εγώ... Δεν είναι τόσο ώστε να είναι αυτό το θέμα πιστεύω, όχι.
 
Κρατας στο μυαλο σου οτι δεν ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα και το παρατηρεις Μυρτω!
Αν δεις να αλλαζει κατι επι το χειρον, μας το αναφερεις.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Σκέφτομαι να το πάω σε έναν πτηνίατρο για καλό και για κακό αλλά μου είναι δύσκολη η μετακίνηση... Μακάρι να μην αλλάξει κάτι... Ευχαριστώ και πάλι
 
Σε ποια περιοχη βρισκεσαι Μυρτω;

Μένω Παγκράτι, οπότε σκεφτόμουν για τον κύριο Δημητριάδη στον Άγιο Δημήτριο που είναι κάπως κοντά
 
Στα καναρινάκια που είχαμε παλιότερα στο σπίτι, δεν είχα προσέξει κάτι αντίστοιχο, αλλά δε τα παρακολουθούσα και συνεχώς.
Το καμάρι μου τώρα, το οποίο έχω υπό στενή παρακολούθηση, κάνει το ίδιο κάπου κάπου... Ανεξαρτήτως καιρού ή αν είναι μέσα στο σπίτι (στο κλουβί του ή ελεύθερος) ή στο μπαλκόνι. Συνήθως "κάθεται" φουσκωτός για κανένα δεκάλεπτο το απόγευμα. Κάπου - κάπου (1-2 φορές τη βδομάδα) ρίχνει και κανέναν υπνάκο για λίγο.
Επειδή όλα τα υπόλοιπα τα κάνει φυσιολογικά (φαγητό, παιχνίδι, κουτσουλιές, κελάηδημα), έχω καταλήξει πως απλά ξεκουράζεται κάποιες μέρες (που λόγω φασαρίας από το δρόμο δε κοιμάται καλά τη νύχτα - άτιμα μηχανάκια 😡) ή βαριέται ή απλά έχουμε πολύ χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι.
Στην αρχή επίσης ανησύχησα εννοείται.
Οπότε Μυρτώ θα έλεγα εκτός από όλα τα άλλα, να παρακολουθήσεις και αν το κάνει την ίδια περίπου ώρα, που ίσως φανερώνει απλά μια νέα συνήθεια και επίσης αν έχει θόρυβο από το δρόμο, κάτι καινούριο ίσως, που του διακόπτει τον ύπνο τη νύχτα και δε ξεκουράζεται όσο πρέπει.
 
@mioannou , Μυρτώ, εφόσον το πουλάκι κατά γενική ομολογία μάλλον δεν συμπεριφέρεται "τυπικά" συγκριτικά με το είδος του, και αφού υπάρχει και πρόβλημα μετακίνησης, αλλά η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι οξεία ή σώνει και ντε επικίνδυνη προς το παρόν για την υγεία του, γιατί δεν τηλεφωνείς στο εργαστήριο στην Κομοτηνή, να θέσεις τα συμπτώματα υπόψη τους και να σου πουν αν τα αξιολογούν ώστε να στείλεις δείγμα προς εξέταση; Χωρίς να ξέρω στα σίγουρα (ας μας πει κάποιο μέλος που μπορεί να γνωρίζει), πιθανά το κόστος των εξετάσεων + αποστολής δείγματος να είναι πάνω - κάτω (ίσως και κάτω) του κόστους της επίσκεψης στον γιατρό. Στο γράφω αυτό, διότι δεν είμαι βέβαιος ότι ο Κτηνίατρος που αναφέρεις, κάνει μικροσκοπική έστω εξέταση σε κουτσουλιές (επίσης ας μας πει κάποιο μέλος μας που μπορεί να γνωρίζει σχετικά). Και, πριν από όλα πιάσε το πουλάκι, και κοίταξέ το φυσώντας στην κοιλιά και στο στήθος, να δεις αν π.χ. έχει καρίνα, δυσχρωμίες στην κοιλίτσα του, κάποιο φούσκωμα ή εντεράκι διογκωμένο, τα πέλματα των ποδιών του αν είναι καθαρά κλπ. Και έπειτα, αν το αποφασίσεις επικοινώνησε (πες μας κι εμάς) με πιο πολλά δεδομένα με https://community.petbirds.gr/threads/Κτηνιατρικό-Διαγνωστικό-Εργαστήριο-Κομοτηνής.43021/
(Για να εξηγήσω γιατί σου γράφω τα παραπάνω είναι ότι αυτό που ήρθε στο νου μου, με χαμηλή πιθανότητα φυσικά, είναι μύκητες)
 
Χωρίς να ξέρω στα σίγουρα (ας μας πει κάποιο μέλος που μπορεί να γνωρίζει), πιθανά το κόστος των εξετάσεων + αποστολής δείγματος να είναι πάνω - κάτω (ίσως και κάτω) του κόστους της επίσκεψης στον γιατρό.

10 ευρω η τυπικη εξεταση +5 ευρω αν θελουμε και για megabacteria
~5 ευρω το courier
 
10 ευρω η τυπικη εξεταση +5 ευρω αν θελουμε και για megabacteria
~5 ευρω το courier
Ευχαριστούμε Αντώνη. Η επίσκεψη στον Δημητριάδη, τουλάχιστον πριν από 5 περίπου χρόνια ήταν, αν θυμάμαι σωστά 20 ευρώ.
Αντώνη, από το κέντρο της Κομοτηνής, αν υπάρξει εύρημα στις εξετάσεις, συστήνουν και θεραπεία κατάλληλη;
 
user20443 είπε:
Οπότε Μυρτώ θα έλεγα εκτός από όλα τα άλλα, να παρακολουθήσεις και αν το κάνει την ίδια περίπου ώρα, που ίσως φανερώνει απλά μια νέα συνήθεια και επίσης αν έχει θόρυβο από το δρόμο, κάτι καινούριο ίσως, που του διακόπτει τον ύπνο τη νύχτα και δε ξεκουράζεται όσο πρέπει.
Σ'ευχαριστώ για την συμβουλή, αυτές τις σκέψεις είχα και εγώ, μήπως είναι κάποια ιδιοτροπία του ή μήπως δεν κοιμάται καλά το βράδυ... Πάντως το παρατηρώ στενά... Με χαρά κιόλας
[automerge]1574245500[/automerge]
@ianos, Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Νόμιζα πως ήταν πιο καλό να δει ο πτηνίατρος από κοντά το πουλάκι για αυτό δεν είχα σκεφτεί κάτι άλλο... έλεγα πως αν είναι να κάνω κάτι θα είναι αυτό... Θα το σκεφτώ και για το εργαστήριο στην Κομοτηνή το οποίο δεν γνώριζα καν! Τώρα να πω το εξής που μάλλον αμέλησα να αναφέρω: ο Τέντυ ταλαιπωρείται από ακάρεα στα ποδαράκια του. Το «ταλαιπωρείται» με την έννοια της ύπαρξης τους, όχι ότι κάνει κάτι. Δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση. Την συνήθεια του κουρνιάσματος την είχε και πριν από αυτό.
Έχω κάνει 2 φορές θεραπείες με epithol αλλά και τις 2 μειώθηκε λίγο χωρίς να φύγει(την πρώτη για 7 μέρες και την δεύτερη για 2 οπότε λογικό). Ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία και για μένα και για το πουλάκι... Τις πρώτες δύο μέρες γινόταν γρήγορα και σωστά αλλά μετά ήταν πολύ πιο δύσκολο γιατί είχε καταλάβει τί θα γινόταν και μόλις τον έπιανα μου «έκλαιγε» με την φωνούλα του και την 2η φορά το σταμάτησα αμέσως γιατί δεν άντεχα ψυχολογικά. Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστούμε Αντώνη. Η επίσκεψη στον Δημητριάδη, τουλάχιστον πριν από 5 περίπου χρόνια ήταν, αν θυμάμαι σωστά 20 ευρώ.
Αντώνη, από το κέντρο της Κομοτηνής, αν υπάρξει εύρημα στις εξετάσεις, συστήνουν και θεραπεία κατάλληλη;


Ναι Γιαννη, διαθετει κτηνιατρο-πτηνιατρο το διαγνωστικο!
 
ο γεράκος της μαμάς πέρασε την πτερροροια του αλλά ακόμα δεν κελαηδάει μόνο εχθές άρχισε να κάνει μίνι δοκιμαστικά..Αυτός είναι ο πρώτος προβληματισμος...Αλλά με αφορμή το post του φίλου μας ήθελα να σας δείξω ότι καποιες φορες κουρνιαζει σαν κότα εκεί που πέφτει ο ήλιος. Στην αρχή πίστεψα πως θα τον ενοχλεί το νυχι που είναι στραβο και που το κόψαμε μετά από τις πολύτιμες συμβουλές σας! Ακόμα είναι στραβό αλλά κοντό! Είναι ευδιαθετος όπως πάντα αλλά χωρίς μιλιά! Η φωτογραφία που κάθεται σαν να κλωσσαει είναι πριν μέρες θα ανεβάσω και το νέο μας νύχι!

20191029_103317.jpg
 
Υπάρχει καθόλου απευθείας έκθεση του πουλιού στον ήλιο ή παρεμβάλλεται τζάμι; Επίσης υπάρχει διαθέσιμη πηγή ασβεστίου και βιταμινών; Αν δεν υπάρχει απευθείας έκθεση του καναρινιού στον ήλιο και παροχή βιταμινών και ασβεστίου(μέσω τροφής ή συμπληρωμάτων), ίσως η πτερόρροια εξάντλησε τα αποθέματα του και προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη ασβεστίου αξιοποιώντας την βιταμίνη D3 (μέσω του ήλιου) προκειμένου να επαναφέρει τα επίπεδα ασβεστίου στα επιθυμητά. Η έλλειψη ασβεστίου από όσο γνωρίζω είναι ένας υπολογισμός παράγοντας όσον αφορά το αν θα κελαηδίσει ένα καναρίνι.
 
Καλημερα! Αυτή την εποχή είναι μόνιμα η θέση του εκεί κοντά στο παράθυρο. Το συμπλήρωμα διατροφής είναι απαραίτητο σε αυτή την δεδομένη φάση που περνάει σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή; Με εβαλες σε σκέψη και σε αναζήτηση (ψάχνω να βρω τα άρθρα για την διατροφή ανάλογα με την κάθε εποχή) χμ... Κάτι δεν γίνεται σωστά αν υπολογίσω ότι δεν έρχεται σε επαφή απευθείας με τον ήλιο τις ώρες που πρέπει.
 
Ορισμένα άρθρα που βρήκα γύρω από τις βιταμίνες και την διατροφή.

Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις σε πρώτη φάση είναι να επιτρέψεις απευθείας έκθεση του καναρινιού στον ήλιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πουλιά μετά από λίγη έκθεσή τους στον ήλιο επανήλθαν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες άμεσα.
ΥΓ. Καλό διάβασμα,😀
 
Ευχαριστω! Τα ξαναδιάβασα όλα! Έψαχνα ένα άρθρο που μιλά ξεχωριστά ανά εποχή θα ψαξω να το βρω! Είναι δύσκολο να μετακινηθεί μονιμα εξωτερικά και τώρα με την έλευση του χειμώνα τα μέσα -έξω είναι θάνατος για τον Πιπη οπότε βλέποντας και κάνοντας.. Σε περίπτωση που χρειαστεί να του δώσω βιταμίνη έχετε να μου προτείνετε κάποια;
 
Back
Top