Αναπαραγωγή Ταΐζω στο χέρι νεοσσούς για να γίνουν ήμερα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας απο μικρα (περιπου 2 ημερων)ταιζω τα μικρα καναρινακια μου με συρριγα τα βγαζω εξω συχνα τωρα που ειναι 10 ημερων για να τους καθαριζω την φωλια απο τις ακαθαρισιες τους οταν θα μεγαλωσουν οι νεοσσοι και θα γινουν μεγαλα καναρινια θα ειναι ηρεμα και θα μπορω να τα βγαζω εξω απο το κλουβι χωρις να φευγουν και να ψαχνουν τροπο διαφυγης.
 
LIzard γιατι δεν ανεβαζεις καποιο βιντεο εαν μπορεις να τα δουμε κ να τα χαρουμε κεμεις τα μικρα που τα ταιζεις;
 
βιντεο δεν μπορω αλλα θα ανεβασω φωτογραφιες σε λιγο γιατι θα παω να τα ταισω.
 
Εαν ομως τα μικρα νομισουν εσενα για πατερα, τοτε την εβαψες. Θα σου ζητανε αγγλικα, φροντιστηρια κτλ. Καταθεσε τα χαρτια για το πολυτεκνου το επιδομα τουλαχιστον. Να τα χαιρεσαι.
 
Συγχαρητηρια Αρη, σου ευχομαι οτι καλυτερο και για σενα και για τα πουλια σου! Θα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση τι ακριβως εχει το μειγμα που τα ταιζεις; Αν επισης γνωριζεις αν μπορω να χρησιμοποιησω το ιδιο και στα αγριοπουλια. Ευχαριστω
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
το συγκεκριμενο μιγμα περιεχει λιγο φριγανια, κροκο αυγου, μηλο, λιγο νεροκαι μερικες σταγονες μουρουνελαιο μετα βαλτα ολα στο μιξερ και χτυπα τα καλα. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα πιστευω οτι τα αγριοπουλια θα μπορουν να φανε αυτο το μιγμα αφου τα αγριοπουλια τρωνε σχεδον τα ιδια με τα καναρινια πχ η καρδερινα τρωει οτι τρωει και ενα καναρινι.
 
Ένας πιο εύκολος τρόπος είναι να αγοράσεις έτοιμη τροφή για νεοσσούς που είναι σε σκόνη και την μετατρέπεις σε χυλό με νερό. Είναι πολύ θρεπτική τροφή για τους νεοσσούς. Μπορείς να τη δώσει σε καναρινάκια, καρδερινάκια και γενικά σε όλων των ειδών νεοσσούς.
 
Συγχαρητηρια Αρη που μεγαλωνεις τα μικρα! Να παιρνω ιδεες αν δεν τα ταιζει η καναρα τα μικρα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο, καθε ποτε τα ταιζεις; Ποσες φορες την ημερα;
 
Σε παρομοια περιπτωση εγω ταιζα τις πρωτες μερες καθε 2 ωρες και οσο περνουσε ο καιρος μεγαλωσα το χρονικο διαστημα σε 3 ωρες και τωρα που ειμαστε στις 15 ημερες τα ταιζω καθε 4 ωρες περιπου. Απλα φροντισε να μην γεμιζεις ολο το στομαχι τους και να μην τα ταισεις αν δεις οτι εχουν υπολειματα απο προηγουμενο ταισμα (πιθανον να τους προκαλεσεις προβληματα)
Να τονισω οτι τα παραπανω αποτελουν προσωπικα βιωματα και σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν κανονα
 
εγω ακολουθησα αυτες τις ωρες που σου γραφω παρακατω που ταιζα τα μικρα γιατι αμα ταιζεις τα μικρα συνεχεια εσυ αυτα δεν θα σηκωνουν το κεφαλι τους να φανε απο την μανα τους και η μανα στο τελος θα παρατησει τα μωρα γιατι θα αισθανετε αχρηστη κατα καποιο τροπο και δεν θα τα ζεστενει αρα θα ψοφησουν και υπαρχη και η αλλη περιπτωση να θυμωσει και να παει να δωσει μια δυνατη τσιμπια σε καθε μικρο και να το σκοτωσει.Λογικα η καναρα του φιλου δεν ειχε προβλημα αλλα καποιες εχουν προβλημα. Το κανονικο ωραριο που πρεπει να ταιζεις ειναι μια φορα το πρωι μια το μεσημερι και μια το βραδυ ισα ισα να μαθαινει το μικρο στο ανθρωπινο χερι και απλα να του δεινεις και ενα καλο συμπληρωμα στην διατροφη του. Εσυ μπορεις να διαλεξεις και να ακολουθησεις οτι θελεις καλη επιτυχεια.
 
Φιλε μου εχεις δικιο σε αυτο που λες. Τις πρωτες 1-2 μερες αποφευγω να ταιζω πολυ για να δω μηπως τα αναλαβει η μανα. Στο περιστατικο που ανεφερα παραπανω η μανα δεν ειχε σκοπο να ταισει καθολου και απλα καθοταν μεσα στην φωλια. Σε παλιοτερη αλλη περιπτωση μετα απο 4 μερες το θηλυκο ανελαβε εξ'ολοκληρου το ταισμα μονο του. Γνωμη μου ειναι οτι πρωτα παρατηρουμε της συμπεριφορας των πουλιων και μετα αναλογα πρατουμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Το ότι μπορεί αν εμείς ταΐζουμε τα μικρά πολύ να μη ζητάνε φαγητό από τη μητέρα τους και αυτή να αδιαφορήσει κάποια στιγμή είναι γεγονός, αλλά βρε Άρη έχεις δει ποτέ κανάρα να σκοτώνει τα μικρά τις με τσιμπήματα;
Πόσες φορές θα το πούμε να προσέχουμε τι λέμε.
Θα μετατρέψουμε ξαφνικά τις κανάρες σε φονικές μηχανές; Έλεος για μια ακόμα φορά.

Σκεφτόμαστε πριν γράψουμε κάτι
 
δεν εχει τυχει σε εμενα να παει η μανα και να τσιμπηση τα μωρα αλλα εχει τυχη σε εναν θειο μου που εκτρεφε καναρινια παλια. Και μαλιστα πολλες φορες. Επισης ειχε και ενα θηλυκο το οποιο εφτανε τα μωρα 13 ημερων και μετα τα σκοτωνε χωρις λογο.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top